Tips og råd

Her finner du gode tips og råd til alt som har om bil å gjøre.

Spar strøm i kulden

Når gradestokken kryper nedover mot blått, er det mange som merker at elbilens rekkevidde blir redusert. Likevel er det flere tiltak du kan gjøre for å redusere forbruket. Her er våre beste tips for økonomisk bilkjøring når det er kaldt!

Sjekk frontruten for steinsprutskader – unngå unødvendige kostnader

Våren er høysesong for steinsprutskader. Dersom steinsprutskaden utvikler seg til å bli en sprekk, kan det koste deg dyrt og i tillegg påvirke bilens førerassistentsystemer. En sprekk er imidlertid ofte mulig å unngå og du kan få reparert steinsprutskaden gratis hvis du har kasko eller delkasko.

Frister for bytte av dekk

“Bytt dekk i tide” er et velkjent ordtak. Det gjelder spesielt på vinterstid. Sommeren kan også ha glatt veibane, derfor finnes det et krav om mm. mønsterdybde for sommerdekkene også. Er du oppdatert?

Hvordan skifte hjul på 5 steg

Jonas i Møller Bil er en av mekanikerne som skifter hjul når Møller Bil Motorsport konkurrerer i løp på Nürburgring - sett på som verdens tøffeste og krevende racingbane. Her er hans guide til hvordan du skifter hjul selv.

Det er farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren

Dekkene er det som forbinder bilen med veien og det er derfor viktig at de er så optimale som mulig. Ikke alle er like flinke til å legge om til sommerdekk når snøen har smeltet og veiene er bare. Christian Marstrander Fodnes, dekkekspert hos Møller Bil Oslo Vest, forklarer at vinterdekk har helt andre egenskaper enn et sommerdekk og er derfor farlig å kjøre med på sommeren.

Den viktige dekksjekken før hjulskift

Et slitt eller skadet dekk mister raskt mange av de trygge egenskapene sine. Derfor er det viktig at du sjekker alle fire dekk nøye før du skifter hjul.