Tips og råd

Her finner du gode tips og råd til alt som har om bil å gjøre.

Filtrer per kategori

Dette er viktig nå

Tips og rådNår må sommerdekkene på?

Når vintersesongen nærmer seg er de fleste flinke til å bytte til vinterdekk, men visste du at det er minst like viktig å skifte til sommerdekk i tide? Les når du bør bytte og krav til mønsterdybde på sommerdekkene.

Bil i vakkert landskap.
Tips og rådSlik kjører du trygt og effektivt i sommerferien

Forbered deg på en trygg og komfortabel bilferie med disse enkle tipsene som sikrer en best mulig reise.

Tips og rådSjekk frontruten for steinsprutskader – unngå unødvendige kostnader

En steinsprut i frontruten bør behandles raskt når uhellet først har vært ute. Les hva du bør gjøre og hva det koster å få steinsprutskaden fikset. Det kan spare deg for unødvendige kostnader.

Flere artikler om tips og råd

Bilferie i Norge

Nyt livet på veien i sommer

Slik ser det tradisjonelle serviceheftet ut.
Servicehefte for bil - hva det er og hvorfor det er viktig?

Servicehefte er et verdipapir som dokumenterer bilens vedlikehold og opprettholder bilens verdi. Les alt du trenger å vite om bilens servicehefte her.

Det er farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren

Ikke alle er like flinke til å legge om til sommerdekk når snøen har smeltet og veiene er bare. Christian Marstrander Fodnes hos Møller Bil Oslo Vest, forklarer at vinterdekk har helt andre egenskaper enn et sommerdekk og er derfor farlig å kjøre med på sommeren.

Møller Bil - din partner på dekk

Hvilke dekk du setter på bilen din, er en av de viktigste sikkerhetsvurderingene du gjør for å ferdes trygt på veien.

Det er mange punkter du bør sjekke før EU-kontrollen som frontlyktene.
Unngå unødvendige feil og mangler - Sjekk dette selv før bilen skal på EU-kontroll

Når bilen din blir eldre må den EU-godkjennes av et verksted autorisert av Statens vegvesen – som Møller Bil. Før kontrollen er det enkelte punkter vi anbefaler at du sjekker for å unngå unødvendige feil og mangler på EU-kontrollen.

Slik skifter du dekk selv

Vurderer du å bytte dekk selv, men er usikker på hvor lang tid det tar, hvordan du gjør det og hva du trenger av utstyr? Her får du svarene.

Les hvorfor det er så viktig å sjekke dekktrykket jevnlig

Visste du at du burde sjekke lufttrykket i dekkene jevnlig? Les hvorfor det er så viktig.

Fristen for EU-kontroll har utgått - hva gjør jeg?

Fristen for EU-kontroll er endelig, og overskridelse av fristen innebærer riskio for at bilen blir ilagt kjøreforbud og avskiltet. Les hva du bør gjøre hvis fristen for EU-kontroll har utgått.

Fjerner du dette, kan du spare store summer

Hvert år får vi inn biler med store lakkskader som følge av fuglebæsj. Les hva du bør gjøre dersom uhellet har vært ute.

EU-kontrollReglene rundt EU-kontroll: svar på det du lurer på

Lurer du på hvilke regler som gjelder for EU-kontroll? Da er du ikke alene. Vi har samlet de mest vanlige spørsmålene vi får om EU-kontrollen og hva du må tenke på som bileier.

Barnesete – riktig sete og riktig sikring

I en bilstol-test utført av Dinside i 2019, havner BeSafe IZI Plus på toppen som bilstolvinner. Valg av bilsete for barn er en avgjørelse som baserer seg på flere faktorer. Ulike typer sete, størrelse på barnet ditt, og jevnlige justeringer som må gjøres for sikring av barn i bil, er noen av disse detaljene som du kan orientere deg om i valg av deres barnesete her.

Å velge riktig verksted for service kan være en utfordring for mange bileiere. Her er fordelene med å velge et sertifisert merkeverksted.
Bare halvparten kjenner til fordelene ved bruk av sertifisert merkeverksted

Å velge riktig verksted for service og vedlikehold kan være en utfordring for mange bileiere. Velger du et sertifisert merkeverksted er fordelene mange.

Den viktige dekksjekken før hjulskift

Et slitt eller skadet dekk mister raskt mange av de trygge egenskapene sine. Derfor er det viktig at du sjekker alle fire dekk nøye før du skal sette på nye hjul for sesongen.

Når er fristen for EU-kontroll?

Det er ditt ansvar som bileier å sørge for at EU-kontrollen utføres innen fristen har gått ut. Derfor er det viktig å ha god kontroll på når bilen din skal inn på sjekk.

Våre mekanikere er spesialister på våre bilmerker.
Serviceintervall - hvorfor er det viktig?

Når og hvor ofte skal bilen på service, hvorfor er det viktig og hva skjer hvis du dropper det?

Frist for bytte til vinterdekk

“Bytt dekk i tide” er et velkjent ordtak. Spesielt på vinterstid er det viktig å passe på at man er riktig skodd for føret. I denne artikkelen får du vite når du bør bytte til vinterdekk, krav til mønsterdybde og datoer for når det er lovlig å bruke piggdekk.

Elbiltips! Spar strøm i kulden

Om vinteren er det mange som merker at elbilens rekkevidde blir redusert. Likevel er det flere tiltak du kan gjøre for å redusere elbilens strømforbruk. Her er våre beste tips for å optimalisere rekkevidden på elbil når det er kaldt!

Viktige ting å huske på ved oppbevaring av dekk

Sikkerhet er det aller viktigste å tenke over når du skal oppbevare bilens dekk for sesongen. I tillegg har det betydning for dekkenes levetid.