Forsikringens dekning ved steinspruterskader på frontruten

Steinsprutskader på frontruten kan være både irriterende og kostbare, men visste du at bilforsikringen din kan redde deg? Les mer om hva forsikringen dekker og egenandel her.

Bytte av frontrute med forsikring

Når frontruten er skadet er det viktig at du tar kontakt med ditt lokale Møller Bil-verksted for å utbedre og begrense skaden mest mulig.

Vi samarbeider og har avtale med alle forsikringsselskaper, og tar dialogen for deg. Alt du trenger å gjøre er å bestille en avtale hos oss.

Steinsprutskader dekket av forsikring

Dersom du har kasko- eller delkaskoforsikring, er det gode nyheter. Reparasjon av frontruten er kostnadsfri. Forsikringsselskapets egenandel for steinsprutskader er nemlig null kroner.

Å velge reparasjon istedenfor utskifting er ikke bare gunstig for forsikringen din, men også for miljøet.

Egenandel ved frontruteskift

Er det en sprekk i frontruten eller andre årsaker som gjør at den ikke kan repareres, må den byttes. Å skifte frontruten har ofte en egenandel på 2.500 kr, men kan variere avhengig av forsikringsselskapet ditt.

Egenandelen betales direkte til verkstedet, som håndterer restem av oppgjøret og papirarbeidet med forsikringsselskapet.

Denne frontruten har et hull i seg.

Pris ved frontruteskifte uten forsikring

Hvis du ikke har forsikring som dekker frontruteskiftet, kan regningen bli betydelig. Prisen for en ny frontrute kan strekke seg opp til 50.000 kroner, avhengig av størrelsen, bilmodellen og arbeidsomfanget.

Typiske steinsprutskader som kan repareres
Dette gjør du med steinsprutskader i bilens lakk.
Sist oppdatert - 15. februar 2024

Relaterte artikler

Ta vare på bilenAC-service og AC-rens er viktig for bilens inneklima

Ved å vedlikeholde bilens AC/klimaanlegg, opprettholder du ytelsen og unngår unnødvendige reparasjoner. Les mer om hvorfor og hvor ofte du må ta AC-service og AC-rens på bilen.

Ta vare på bilenSjekkliste - hva sjekkes ved service på bil?

Lurer du på hva som sjekkes når jeg tar service på bilen?

Ta vare på bilenRegisterreim - når og hvorfor skal den byttes?

Registerreimen er en avgjørende komponent i bilens motor, og viktig å vedlikeholde for å unngå kostbare skader. Les mer om registerreimens funksjon, når den bør skiftes, og hvorfor det er viktig å følge bilprodusentens anbefalinger.

Se alle artikler