Steinsprut i lakken - slik fikser du lakkskaden

Lakkskader er en vanlig plage for bileiere, og steinsprut er en av de mest hyppige syndebukkene. Her får du svaret på hva som skjer om du ignorerer lakkskader og hva det koster å utbedre en steinsprutskade i lakken.

Lakkskade på bilens overflate

Bilens overflate er stadig utsatt for farer på veien, som steinsprut, riper og parkeringsbulker. Heldigvis kan de fleste lakkskader repareres, men det er viktig å handle raskt, spesielt hvis skaden har nådd metallet. Dette forhindrer rust og ytterligere skade.

For de som lurer, støtfangere er laget av plast og vil derfor ikke ruste.

Prisen for å fikse lakkskader på bilen

Prisen for å utbedre en lakkskade varierer avhengig av omfanget og hvor på bilen skaden har oppstått.

En liten lakkjobb på en av bilens skjermer (området over forhjulene) kan begynne på rundt 5.000 kr. Vi anbefaler alltid å få en uforpliktende prisvurdering.

Møller Bil har dyktige fagfolk som reparerer lakkskader.

Fikse lakkskade selv

Noen ganger kan du takle små steinsprutskader selv ved hjelp av en lakkpenn. Men vær oppmerksom på at dette kan etterlate en liten ujevnhet i lakken.

Lakkpennen, eller lakkstiften som den også kalles, kan kjøpes hos din nærmeste Møller Bil-forhandler for noen hundrelapper. Vi hjelper deg med å finne riktig farge.

Smart Repair - effektiv lakkskadeutbedring

Smart Repair, også kjent som småskadereparasjon, er en skreddersydd løsning for mindre bulker og små lakkskader som er mindre enn en håndflate.

Her benyttes spesialisert utstyr og metoder som gjør reparasjonen både kostnadseffektiv og effektiv. Smart Repair er derfor en vanlig metode når man reparerer mindre steinsprutskader i lakken.

Bestill reparasjon av lakkskade her
Steinsprut i frontruten? Er du rask kan du spare tusenvis av kroner.
Sist oppdatert - 26. april 2024

Relaterte artikler

Ta vare på bilenAC-service og AC-rens er viktig for bilens inneklima

Ved å vedlikeholde bilens AC/klimaanlegg, opprettholder du ytelsen og unngår unnødvendige reparasjoner. Les mer om hvorfor og hvor ofte du må ta AC-service og AC-rens på bilen.

Ta vare på bilenSjekkliste - hva sjekkes ved service på bil?

Lurer du på hva som sjekkes når jeg tar service på bilen?

Ta vare på bilenRegisterreim - når og hvorfor skal den byttes?

Registerreimen er en avgjørende komponent i bilens motor, og viktig å vedlikeholde for å unngå kostbare skader. Les mer om registerreimens funksjon, når den bør skiftes, og hvorfor det er viktig å følge bilprodusentens anbefalinger.

Se alle artikler