Viktige ting å huske på ved oppbevaring av dekk

Sikkerhet er det aller viktigste å tenke over når du skal oppbevare bilens dekk for sesongen. I tillegg har det betydning for dekkenes levetid.

Visste du at dekkene er de delene av bilen som blir utsatt for mest slitasje? Hvordan de oppbevares kan ha stor betydning for tilstand og levetid og du vil ha langt bedre nytte av dekk som lagres riktig enn dekk som ikke blir tatt vare på.

Lagring av dekk på felg

Den beste måten å lagre dekk er på felgen. Da vil ikke dekkene miste støtte og de beholder sin naturlige og faste form. Dekk på felg på skal kun lagres hengende eller stablet.

Lagring av dekk uten felg

Dekk uten felg skal lagres stående og de bør roteres på ca. hver fjerde uke, slik at de beholder formen og ikke blir skjeve.

Vask dekkene grundig

Salt, støv og skitt forverrer kvaliteten på dekkene dine. Vask dem derfor grundig etter hver sesong. Se hva vi mener du bør sjekke når du bytter dekkene på bilen

Riktig vedlikehold ellers i sesongen er også viktig

  • Med jevnlig vask gjennom vintersesongen unngår du at salt og smuss ødelegger felgene dine.
  • Kontroller lufttrykket annenhver måned så slipper du å oppdage unødvendig slitasje når du skal oppbevare dekkene dine hjemme for sesongen.
  • Er dekkene dine slitt bør de byttes ut og ikke lagres til neste sesong.
Sist oppdatert - 19. desember 2023

Relaterte artikler

Tips og rådBilferie i Norge

Nyt livet på veien i sommer

Tips og rådDet er farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren

Ikke alle er like flinke til å legge om til sommerdekk når snøen har smeltet og veiene er bare. Christian Marstrander Fodnes hos Møller Bil Oslo Vest, forklarer at vinterdekk har helt andre egenskaper enn et sommerdekk og er derfor farlig å kjøre med på sommeren.

Tips og rådMøller Bil - din partner på dekk

Hvilke dekk du setter på bilen din, er en av de viktigste sikkerhetsvurderingene du gjør for å ferdes trygt på veien.

Se alle artikler