Når er fristen for EU-kontroll?

Det er ditt ansvar som bileier å sørge for at EU-kontrollen utføres innen fristen har gått ut. Derfor er det viktig å ha god kontroll på når bilen din skal inn på sjekk.

EU-kontroll frist - når skal bilen til kontroll?

EU-kontroll for personbiler skal gjennomføres innen fire år etter dato for førstegangsregistrering. Etter dette skal bilen inn til kontroll annenhvert år.

Gjennomføring av EU-kontrollen er fleksibel hvilket betyr at du kan ta EU-kontroll på bilen når det passer deg før kontrollfristen har gått ut.

Hvor lenge før fristen kan man ta EU-kontroll?

Selve tidspunktet for når du ønsker å gjennomføre hovedkontrollen kan du velge selv. Husk å beregne god nok tid til både hovedkontroll, rettelse av feil og mangler - og en eventuell etterkontroll. Kontrollfristen du får er endelig og alt må være godkjent innen fristen har gått ut.

Sjekk dette for å unngå unødvendige feil og mangler på EU-kontroll

Hvordan settes fristen for neste EU-kontroll?

Neste frist for EU-kontroll beregnes ut fra datoen du tar hovedkontroll, og ikke når bilen eventuelt godkjennes under en etterkontroll.

Dersom du tar hovedkontrollen mindre enn to måneder før fristen går ut, vil den opprinnelige fristen bli brukt som utgangspunkt for neste EU-kontroll.

Hva gjør jeg hvis fristen for EU-kontroll har utgått?

Sjekk fristen for EU-kontroll på bilen din

Du kan se når fristen for EU-kontroll er på bilen din her.

Bestill EU-kontroll
Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Tips og rådBilferie i Norge

Nyt livet på veien i sommer

Tips og rådDet er farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren

Ikke alle er like flinke til å legge om til sommerdekk når snøen har smeltet og veiene er bare. Christian Marstrander Fodnes hos Møller Bil Oslo Vest, forklarer at vinterdekk har helt andre egenskaper enn et sommerdekk og er derfor farlig å kjøre med på sommeren.

Tips og rådMøller Bil - din partner på dekk

Hvilke dekk du setter på bilen din, er en av de viktigste sikkerhetsvurderingene du gjør for å ferdes trygt på veien.

Se alle artikler