Riktige dekk til bilen - en viktig sikkerhetsinvestering

Hvilke dekk du setter på bilen din, er en av de viktigste sikkerhetsvurderingene du gjør for å ferdes trygt på veien.

Med sin størrelse, vekt og raske kjøreegenskaper, setter dagens moderne biler nye krav til dekkene. Tidligere var dekkutvalget mindre, og det var enklere og mer universal utforming på dekkene.

- Dagens biler setter høyere krav, og dekkene er gjerne spesielt utformet for de ulike bilenes kjøreegenskaper. I tillegg har de avansert teknologi med f.eks. luftfjæring og sensorer som måler dekktrykk, og som man bør ha kunnskap om når man bytter dekk og hjul på bilen, sier Marius Misfjord. Marius er ansvarlig for ettermarkedet i Møller Bil, og har blant annet vært teamleder i det norske racingteamet, Møller Bil Motorsport.

Marius Misfjord har vært teamleder for Møller Bil Motorsport, og har mye kunnskap om hjul og dekk.

Gode dekkråd

Dagens biler er store og tunge, og krever ofte spesielt løfteutstyr for å kunne håndtere bilen på mest mulig skånsom måte. Det enkleste tidspunktet å bytte dekk er derfor mens bilen er inne på service eller andre ærend.

- Vi sjekker alltid dekk og mønsterdybde når bilen er inne på service, og ønsker å være gode rådgivere for å hjelpe kundene med å finne dekkene etter sitt kjøremønster, behov og lommebok, forklarer Marius.

Det enkleste er å sjekke dekktrykk og tilstand på dekkene mens bilen står på bukk.

Prisen du får inkluderer dekk ferdig montert på felg, balansert og kvalitetssikret. Med dagens moderne biler med sensorer for dekktrykk er det ekstra viktig med rekalibrering av dekktrykk.

- Vi har moderne utstyr på verkstedene våre, og kan kvalitetssikre at alt gjøres etter både forskriftsmessig og sikkerhetsmessig stand. De gamle dekkene blir håndtert som spesialavfall, og vi håndterer de på en miljøvennlig måte gjennom dekkretur.

Vi sjekker alltid dekk og mønsterdybde når bilen er inne på service, og ønsker å være gode rådgivere for å hjelpe kundene våre med å finne beste løsningen etter sitt kjøremønster, behov og lommebok hvis det trengs å byttes.
- Marius Misfjord

Konkurransedyktige priser

Når du kjøper dekk hos oss, kan du være sikker på at vi er konkurransedyktige på pris.

– Vi følger markedet tett, og kan tilby de samme prisene som konkurrenter det er naturlig å sammenligne oss med. Hos oss skal det være enkelt for kundene våre ved at vi tilbyr en ferdig pris på dekkskift. Vi kan garantere for at våre dekk er kjøpt inn gjennom de offisielle innkjøpskanalene og innehar de garantier og standarder som er nødvendig for det norske markedet- og norske veier og føre. Dette gjelder også innenfor bærekraft og håndtering i henhold til FNs klimamål, understreker Marius.

Populært med dekkhotell

Dagens hjul er store og tunge, og for mange føles det komfortabelt og trygt å sende hjulene sine på dekkhotell.

Møller Bil har egne dekkhotell, og har i tillegg et tett samarbeid med Mitt Dekkhotell og andre dekkaktører rundt omkring i landet. Når kunden leverer hjul på dekkhotell, kan de være trygge på at hjulene oppbevares mest mulig skånsomt og får det nødvendige vedlikeholdet. Våre samarbeidspartnere er seriøse aktører som oppfyller våre krav til sikkerhet, rutiner og lovverk.

Sist oppdatert - 30. januar 2024

Relaterte artikler

Tips og rådBilferie i Norge

Nyt livet på veien i sommer

Tips og rådDet er farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren

Ikke alle er like flinke til å legge om til sommerdekk når snøen har smeltet og veiene er bare. Christian Marstrander Fodnes hos Møller Bil Oslo Vest, forklarer at vinterdekk har helt andre egenskaper enn et sommerdekk og er derfor farlig å kjøre med på sommeren.

Tips og rådFjerner du dette, kan du spare store summer

Hvert år får vi inn biler med store lakkskader som følge av fuglebæsj. Les hva du bør gjøre dersom uhellet har vært ute.

Se alle artikler