Bilferie i Norge

Nyt livet på veien i sommer

Flere enn før tilbringer sommeren i Norge, og da gjerne med bil. Det beste med å legge bilferien her er at du kommer nær naturopplevelsene. Langs vakre fjorder, gjennom dype daler, under store fosser og klatring på bratte fjellsider – noen ganger helt til toppen. Så snart en utsikt er borte i horisonten, dukker det opp en ny og enda mer spektakulær foran deg.

5 veier du og familien kan nyte i sommer

At vi har mange fantastiske veier i landet vårt er det ingen tvil om. Så fantastiske er de, at 18 av dem har fått status som Nasjonale turistveger.

Fem av disse er:

Atlanterhavsvegen

Legger du bilferien til Atlanterhavsvegen får du 36 dramatiske kilometer og syv broer som slynger seg fra holme til holme ytterst mot havgapet. Den er flere ganger kåret til verdens vakreste bilreise. Nyt turen når det er solnedgang – vi lover deg farger du aldri har sett før.

Trollstigen

Kanskje enda mer kjent er Trollstigen, som byr på 104 kilometer gjennom et eventyrlandskap. Her får du alt: Fjord, daler, fjell og hele elleve hårnålssvinger. Ta deg god tid, for her er det mange vanvittige utsiktspunkter langs veien som tar pusten fra deg.

Helgelandskysten

Hvis du vil på langtur, bør du legge bilferien til de 433 kilometerne langs Helgelandskysten. Mens du krysser Polarsirkelen kan du se flere av Norges mest kjente landemerker som Saltstraumen, Svartisen, Torghatten og De syv søstre. Dessuten får du med deg seks friske fergeturer.

Lofoten

På Europavei 10 gjennom Lofoten kan du bevege deg fra bilen til kajakk og padle langs spektakulære fjellsider. Du kan gå eller klatre opp fjellene for en fantastisk utsikt, eller ta båtturen fra Reine over til en kritthvit strand for avslapping på Bunnesstranda - en strand som flere ganger er kåret til en av Norges vakreste. Kveldene kan dere tilbringe i ei rorbu i et fiskevær som Henningsvær.

Sognefjellet

Vi tar også med 108 kilometer lange Sognefjellet. Ingen annen vei bringer deg nærmere himmelen – her kjører du opp til 1434 meter over havet. Dette er et fint utgangspunkt for fjellturer til flere topper over 2000 meter, blant annet barnevennlige Galdhøpiggen.

Så enkelt får du en trygg og god sommerferie

Bilferie i Norge kan by på masse nye opplevelser og aktiviteter, både på veien og destinasjonene du kjører til. Men du kommer ikke unna at det meste av tiden vil tilbringes inne i bilen, og selv om du er klar for ferien er det ikke sikkert bilen din er det.

Ta gjerne en ekstra sjekk av lufttrykket på bilens dekk og gi den en god vask både innvendig og utvendig før du turer av gårde.

Vil du slappe ekstra av og kun nyte opplevelsene på veien? Send bilen inn til service før avreise. Da kan du trygt starte sommerferien med familien med en gang du kjører ut fra verkstedet.

Da gjenstår det bare å ønske deg og familien godt vær, og en fantastisk biltur i vårt vakre og ville land.

Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Tips og rådDet er farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren

Ikke alle er like flinke til å legge om til sommerdekk når snøen har smeltet og veiene er bare. Christian Marstrander Fodnes hos Møller Bil Oslo Vest, forklarer at vinterdekk har helt andre egenskaper enn et sommerdekk og er derfor farlig å kjøre med på sommeren.

Tips og rådMøller Bil - din partner på dekk

Hvilke dekk du setter på bilen din, er en av de viktigste sikkerhetsvurderingene du gjør for å ferdes trygt på veien.

Tips og rådFjerner du dette, kan du spare store summer

Hvert år får vi inn biler med store lakkskader som følge av fuglebæsj. Les hva du bør gjøre dersom uhellet har vært ute.

Se alle artikler