Fristen for EU-kontroll har utgått - hva gjør jeg?

Fristen for EU-kontroll er endelig, og overskridelse av fristen innebærer riskio for at bilen blir ilagt kjøreforbud og avskiltet. Les hva du bør gjøre hvis fristen for EU-kontroll har utgått.

Kan jeg utsette EU-kontrollen?

Ved helt spesielle tilfeller kan man søke om å få utsatt godkjent EU-kontroll. Dersom alvorlig sykdom oppstår og dette gjør at man ikke rekker å få godkjent bilen innen fristen kan man søke om utsettelse. Sykdom må da dokumenteres med legeerklæring.

Eksempler som ikke anses som gyldige årsaker til å uttsette fristen for EU-kontroll er lang ventetid på verkstedet eller ventetid på deler i forbindelse med reparasjon.

Hva skjer hvis jeg kjører en bil som ikke er EU-godkjent?

Det er forbudt å kjøre med en bil som ikke er EU-godkjent. Hvis bilen din ikke er godkjent før fristen, har bilen kjøreforbud og kan bli avskiltet hvis du blir stoppet i en kontroll. Dersom fristen for EU-kontroll har utgått bør du få bestilt en time for EU-kontroll så fort som mulig for å få bilen godkjent hvis ikke bilen skal avskiltes.

Glemt EU-kontroll?

Det er fort gjort å glemme. Er du kunde hos Møller Bil vil du få en påminnelse om EU-kontroll i god tid før kontrollfristen går ut. Når du mottar påminnelsen er det derfor lurt å bestille time for EU-kontroll slik at det ikke går i glemmeboka. Det er ditt som ansvar som bileier å sørge for at bilen blir EU-godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får bilen bruksforbud.

Du kan bestille time for EU-kontroll digitalt eller direkte hos en av våre forhandlere

Les mer om reglene rundt EU-kontroll
Sjekkliste før bilen din skal på EU-kontroll

Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Tips og rådBilferie i Norge

Nyt livet på veien i sommer

Tips og rådDet er farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren

Dekkene er det som forbinder bilen med veien og det er derfor viktig at de er så optimale som mulig. Ikke alle er like flinke til å legge om til sommerdekk når snøen har smeltet og veiene er bare. Christian Marstrander Fodnes hos Møller Bil Oslo Vest, forklarer at vinterdekk har helt andre egenskaper enn et sommerdekk og er derfor farlig å kjøre med på sommeren.

Tips og rådMøller Bil - din partner på dekk

Hvilke dekk du setter på bilen din, er en av de viktigste sikkerhetsvurderingene du gjør for å ferdes trygt på veien.

Se alle artikler