Fristen for EU-kontroll har utgått - hva gjør jeg?

Fristen for EU-kontroll er endelig, og overskridelse av fristen innebærer riskio for at bilen blir ilagt kjøreforbud og avskiltet. Les hva du bør gjøre hvis fristen for EU-kontroll har utgått.

Kan jeg utsette EU-kontrollen?

Ved helt spesielle tilfeller kan man søke om å få utsatt godkjent EU-kontroll. Dersom alvorlig sykdom oppstår og dette gjør at man ikke rekker å få godkjent bilen innen fristen kan man søke om utsettelse. Sykdom må da dokumenteres med legeerklæring.

Eksempler som ikke anses som gyldige årsaker til å uttsette fristen for EU-kontroll er lang ventetid på verkstedet eller ventetid på deler i forbindelse med reparasjon.

Hva skjer hvis jeg kjører en bil som ikke er EU-godkjent?

Det er forbudt å kjøre med en bil som ikke er EU-godkjent. Hvis bilen din ikke er godkjent før fristen, har bilen kjøreforbud og kan bli avskiltet hvis du blir stoppet i en kontroll. Dersom fristen for EU-kontroll har utgått bør du få bestilt en time for EU-kontroll så fort som mulig for å få bilen godkjent hvis ikke bilen skal avskiltes.

Glemt EU-kontroll?

Det er fort gjort å glemme. Er du kunde hos Møller Bil vil du få en påminnelse om EU-kontroll i god tid før kontrollfristen går ut. Når du mottar påminnelsen er det derfor lurt å bestille time for EU-kontroll slik at det ikke går i glemmeboka. Det er ditt som ansvar som bileier å sørge for at bilen blir EU-godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får bilen bruksforbud.

Du kan bestille time for EU-kontroll digitalt eller direkte hos en av våre forhandlere

Les mer om reglene rundt EU-kontrollSjekkliste før bilen din skal på EU-kontroll

Sist oppdatert - 02. november 2023