Frist EU-kontroll utgått

Fristen for EU-kontroll er endelig, og overskridelse av fristen innebærer riskio for at bilen blir ilagt kjøreforbud og avskiltet.

Hva skjer hvis jeg kjører en bil som ikke er EU-godkjent?

Det er forbudt å kjøre med en bil som ikke er EU-godkjent. Hvis bilen din ikke er godkjent før fristen, har bilen kjøreforbud og kan bli avskiltet hvis du blir stoppet i en kontroll.

Kan jeg få EU-kontrollen utsatt?

Ved helt spesielle tilfeller kan man søke om å få utsatt godkjent EU-kontroll. Dersom alvorlig sykdom oppstår og dette gjør at man ikke rekker å få godkjent bilen innen fristen kan man søke om utsettelse. Sykdom må da dokumenteres med legeerklæring.

Eksempler som ikke anses som gyldige årsaker til utsettelse av fristen er lang ventetid på verkstedet eller ventetid på deler i forbindelse med reparasjon.

Glemt EU-kontroll?

Det er fort gjort å glemme. Er du kunde hos Møller Bil vil du få en påminnelse om EU-kontroll i god tid før kontrollfristen går ut. Når du mottar påminnelsen er det derfor lurt å bestille time for EU-kontroll slik at det ikke går i glemmeboka. Det er ditt som ansvar som bileier å sørge for at bilen blir EU-godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får bilen bruksforbud.

Du kan bestille time for EU-kontroll digitalt eller direkte hos en av våre forhandlere

Les mer om reglene rundt EU-kontroll

Sist oppdatert - 24. mai 2023