Møller Bil 💙 Møller Medvind

Vi i Møller Bil har et tett samarbeid med Møller Medvind som stort sett håndterer all kosmetisk klargjøring av Møller Bil sine brukte biler i Stor-Oslo. I tillegg tilbyr de lakkforsegling av ypperste kvalitet. Dette gjør at vi kan være med å bidra til at flere som tidligere har stått utenfor arbeidslivet kan få fulle faste stillinger.

Hva er Møller Medvind?

Møller Medvind ble etablert i 2017 av Mari Førde og Bjørn Erik Tangen. Eierne ønsket å integrere samfunnsoppdraget i den totale virksomheten til Møller. Målet er å skape nye faste arbeidsplasser for unge mennesker som står utenfor arbeidslivet gjennom et godt og nært samarbeid med NAV. Med en bilpleiebransje som har vært preget av mye svart arbeid og sosial dumping, var dette et naturlig sted å starte. Våren 2018 åpnet Møller Medvind dørene til lokalene på Alnabru i Oslo. Her tilbyr de det ypperste innen bilpleie og håndterer all kosmetisk klargjøring av Møller Bil sine brukte biler i Stor-Oslo, i tillegg til å tilby keramisk lakkforsegling til privatkunder.

– Klargjøring av biler for salg ble tidligere satt bort til eksterne leverandører. Nå tilbyr Møller Medvind fleksible løsninger for forhandlerne, i tillegg til keramisk lakkforsegling for privatkunder, forteller Mari.

Møller Medvind har som mål å levere de flotteste bilene i Norge og forhandlerne våre er svært fornøyde med jobben Møller Medvind gjør.

Medvind leverer alt i ett: De gjør en grundig rengjøring, klarerer bilene, leverer lakkforsegling og tar bilder. Alt vi trenger å gjøre når bilene kommer tilbake til Ensjø, er å legge dem ut for salg!
- Jon Meiner, Daglig leder Møller Bil Ensjø

Møller Medvind har i dag rundt 50 medarbeidere som jobber på Alnabru. Siden oppstart har også flere enn 50 stk fått tilbud om opplæring innen bilpleie og signert kontrakt for en full, fast stilling. I 2020 etablerte Møller Bil Trondheim en Møller Medvind-avdeling i sin drift.

Verdifullt samarbeid med NAV

I samarbeid med NAV har Møller Medvind skapt en helt ny vei inn i arbeidslivet for unge voksne som sliter med å få seg jobb. Medarbeiderne hos Møller Medvind er derfor stort sett unge voksne som er registrert hos NAV, og som gjerne har to-tre hull i CV-en. Mange har heller ikke gjennomført videregående skole.

Bilde av Bjørn Erik Tangen og Mari Førde.

Bjørn Erik Tangen (t.v,) og Mari Førde.

– Vi gir opplæring i bilpleie og klargjør biler for salg, med mål om å tilby faste heltidsstillinger og etter hvert et fagbrev, forteller Mari.

– Fast heltidsstilling er viktig, skyter Bjørn Erik inn. Det holder nemlig ikke å få tilbud om fast stilling hvis det er snakk om å jobbe to kvelder i uka. Heltidsarbeid med faste og stabile lønninger er jo nøkkelen til å starte et liv med familien, fortsetter Bjørn Erik.

Møller Medvind-metoden - inkluderingsarbeid i praksis

Møller Medvind er et stjerneeksempel på inkluderingsarbeid i praksis. Hos Møller Medvind blir mennesker som ikke slipper inn i arbeidslivet invitert inn i et inkluderende og likestilt miljø. Gjennom Møller Medvind-metoden får alle medarbeiderne hos Møller Medvind individuell veiledning og oppfølging, samtidig som det legges stor vekt på medarbeidermedvirkning. Det handler om å bli sett, bli respektert, ha tillitt til hverandre og snakke godt sammen.

– Medarbeiderne får tilbud om en mentor, og mentorprogrammet vårt har vært utrolig vellykket, forteller Mari. En av årsakene til at det har vært så vellykket, er ifølge Mari og Bjørn Erik at mentorene som rekrutteres fra virksomheter i hele Møller Mobility Group gjør det av eget ønske.

– Gjennom en mentor får ungdommene en støttespiller som heier litt ekstra på akkurat dem, forklarer Bjørn Erik

Rydder opp i bransjen

Den kosmetiske bilbransjen har tidligere vært preget av mye svart arbeid. Møller Medvind er derfor en viktig bidragsyter til å rydde opp i bransjen.

Høsten 2021 ble Møller Medvind også godkjent av Utdanningsetaten som lærebedrift, og er nå en av få som kan tilby lærlingeplass og fagbrev innen bilpleiefaget.

Relaterte artikler

Møller BilnyheterVi har åpnet Møller Bil Outlet Alnabru

Møller Bil Outlet Alnabru har store flater, høyt under taket og med direkte tilknytning til byggets andre avdelinger. Som de eneste i landet skal vi blant annet tilbys trygghetsgaranti, dette for at kundene skal kjenne seg ekstra trygge i sitt kjøp av bruktbil.

SamfunnsansvarMøller Medvind også hos Møller Bil i Trondheim

Møller Bil med Møller Medvind i ryggen ansetter fra NAV og vil hjelpe unge mennesker med hull i CV-en. I 2020 åpnet den andre avdelingen hos Møller Bil i Trondheim og konseptet vokser stadig.

SamfunnsansvarMøller Bil Asker og Bærum vant Asker kommunes bærekraftpris

Mot fire andre svært gode finalekandidater ble forhandleren tildelt prisen i Asker rådhus– en pris som deles ut for første gang i 2022. Kommunen trekker frem hvordan forhandleren har investert mye for å bli bærekraftig innen både miljø, klima, mennesker og økonomi. - Vi er kjempestolte over å få en slik anerkjennelse, sier daglig leder Roger Hansen.

Se alle artikler