Vaske bil i minusgrader

På vinteren er det ekstra viktig å vaske bilen ofte, da ytre påvirkninger som snø, skitt, slaps og veisalt gjør bilen utsatt for slitasje i lakken. Med jevnlig bilvask og spyling av bilen forhindrer du rustskader og lakken holder seg bedre.

Derfor er det viktig å vaske bilen om vinteren

Mange tar seg ikke bryet med å vaske bilen like ofte om vinteren, da den fort blir like møkkete igjen. Det er nettopp på grunn av dette at er det ekstra viktig å vaske bilen ofte. Husk at du ikke bare vasker bilen for at den skal se ren og pen ut. Møkk, snø, slaps og veisalt utsetter bilen for mye slitasje, og setter seg både i lakken og på andre viktige komponeter på bilen, som for eksempel bremseskiver og understell. Med jevnlig bilvask og spyling av bilen forhindrer du rustskader og lakken holder seg bedre.

Kan jeg vaske bilen når det er minusgrader?

Du kan fint vaske bilen selv om det er minusgrader ute, men pass på å tørke ekstra godt av rundt dører, ladelokk og tanklokk, da dette er deler som kan fryse til når det er kaldt ute. Er det mer enn -10 ute kan det være lurt å utsette bilvasken, dersom du ikke har anledning til å la bilen stå inne i en varm garasje å tørke.

Hvor ofte skal bilen vaskes om vinteren?

Hvor ofte du skal vaske bilen kommer selvsagt an på hvor mye du kjører, og om du kjører på steder hvor det er mye veisalt. Stort sett holder det med 1-2 ganger i måneden. Du trenger ikke nødvendigvis alltid å vaske bilen med såpe og svamp. Hvis du spyler bilen med høytrykkspyler og såpe med jevne mellomrum, kan du holde unna det verste av salt og møkk, og på den måten gjøre vaskejobben enklere.

Dette er viktig å huske på når du skal vaske bilen i minusgrader om vinteren

  • Har du anledning til å vaske bilen inne i en vaskehall eller garasje, er det å foretrekke når det er minusgrader ute.
  • Tørk godt av rundt dører, ladelokk og tanklokk når du har vasket bilen.
  • Bruk låsolje i låsene. Dette gjelder også på nye biler.
  • Spyl ekstra godt av skitt og snø som setter seg på bremseskivene og i kanaler, da disse ofte er ekstra utsatt for rust.
Sist oppdatert - 07. september 2023