En hybrid bruktbil er gaven som aldri slutter å gi – Nesten som et kinderegg

Hvem er ikke på jakt etter en økonomisk, driftsikker, lettkjørt og komfortabel bil? Da kan en hybrid bruktbil være svaret. Den gir deg nemlig elbilens fordeler, samtidig som den kurerer enhver rekkeviddeangst.

Hos Møller Bil kan du finne et stort utvalg av ladbare, hybride bruktbiler.

Morten Aasen, som er salgskonsulent hos Møller Bil i Bergen, forteller at mange bilkunder som kommer innom kjenner på rekkeviddeangsten.

– Kanskje har de hytte på fjellet? Rekkeviddeangst er trolig det aller største hinderet for folk som vurderer å bytte ut bensin- eller dieselbilen med en elbil, og da er en “ladbar hybrid” en perfekt løsning, mener han.

Med en ladbar hybrid, som ofte også omtales som plug-in hybrid, kan du kjøre helt elektrisk på småturer som til og fra barnehage, skole, jobb eller fritidsaktiviteter. Du trenger ikke være redd for å gå tom for strøm, siden bensinmotoren tar over før batteriet blir tomt.

Dessuten lades batteriet mens du kjører langturer. Batteriet får tilbake energi ved nedbremsing. Faktisk er 70-80 prosent av all nedbremsing regenerering av energi.

– En ladbar hybrid gir deg et driftsøkonomisk bilhold, slår Morten fast.

Stor batteripakke og god vektfordeling

Morten forklarer at ladbare hybrider ofte har en stor batteripakke som er plassert under baksetet. Dette gir bilen en god vektfordeling.

– Du kan fint kjøre inntil 35 kilometer helt elektrisk med for eksempel en fulladet Volkswagen Golf GTE eller Audi A3 e-tron, forklarer han.

– Begge bilene er kompakte med ekstremt gode kjøreegenskaper. De er virkelig morsomme å kjøre. Når bensinmotoren og el-motoren jobber sammen, har du 204 hestekrefter å ta av. I tillegg ser de tøffere ut enn en tradisjonell Golf eller A3.

Det unike hybridsystemet til Volkswagen med el-motoren plassert inne i girkassen, gir en bedre effekt enn biler som har el-motoren plassert lenger vekk fra drivverket. El-motoren i Golf GTE og Audi A3 e-tron har 102 hestekrefter, mens bensinmotoren har 150 hestekrefter.

Morten understreker at du må ha lademuligheter hjemme for at det virkelig skal lønne seg med en ladbar hybrid.

– Vi samarbeider med DEFA og kan levere en ferdig installert, trygg og sikker hjemmelader, sier han

Mye hybrid bruktbil for pengene

Volkswagen Golf GTE er godt utstyrt i forhold til mange av konkurrentene i samme klasse. Her får du blant annet adaptiv cruisekontroll, automatisk tosoners klimaanlegg, LED-hovedlys og baklys, multifunksjonsratt, navigasjon, og 6-trinns DSG-automatgir.

– En ladbar hybrid er nesten som et kinderegg. Bra med ytelse, lettkjørt og komfortabel, i tillegg til å være støysvak, smiler Morten.

Møller bil ansatt står ved siden av en Volkswagen Golf hybrid

Praktisk med e-styring

– Våre plug-in hybrider har også e-styring, noe som er et stort pluss. Da kan du stille inn avreisetid på forhånd. Ingenting er som å komme ut i en ferdig oppvarmet og frostfri bil en kald vintermorgen.

E-styring kan betjenes på to forskjellige måter. Enten fra menyen i bilen, eller via en egen app. Med app-styring får man full oversikt over bilens posisjon, rekkevidde både på el- og bensinmotoren, og om bilen er låst eller ikke. I appen kan man også starte oppvarming av bilen manuelt.

Audi A3 e-tron må ha navigasjon Plus for e-styring i meny, men har muligheter for app. VW Passat GTE og Golf GTE har begge deler.

Nybilgaranti som varer lenge

Kjøper du en ladbar hybrid bruktbil, får du rett og slett mye bil for pengene. Er den for eksempel kjørt 45.000 kilometer på tre år, har du 55.000 kilometer igjen på nybilgarantien, som er på 5 år eller 100.000 kilometer.

– Når bilen i tillegg ble solgt ny hos oss, så vet kundene våre hva de får. Vi har mange lojale bilkunder som kjenner bilmerkene våre godt fra før, sier Morten.

– Mange av dem vil ikke ha begrensningene en ren elbil gir. De orker ikke tanken på å måtte planlegge en langtur. De vil bare sette seg inn og kjøre. Det skal være enkelt, men samtidig økonomisk gunstig.

På spørsmål om folk velger en ladbar hybrid av miljømessige grunner, drar han litt på det.

– Mitt inntrykk er at kundene tenker mer på seg selv enn på hva politikerne mener. De vil ha en driftsøkonomisk bil. Det at den er mer miljøvennlig enn for eksempel en dieselbil er bare et pluss.

Ble du litt nysgjerrig? Se Møller Bils hybride bruktbiler til salgs her.