Hva skjer om bilen blir skadet under leasingperioden?

Selv om du leaser bilen, anbefaler vi at du behandler bilen som om den er din egen. Vask og polér den jevnlig og følg bilens serviceprogram. Ved tilbakelevering vil du måtte betale for alle skader som ikke er reparert eller skader som går under “unormal slitasje”.

Er du uheldig og skader bilen, anbefaler vi derfor at du reparerer den med en gang. Dette er spesielt viktig for at du skal unngå følgeskader, som for eksempel rust. Alle skader som ikke er reparert vil du måtte betale for ved tilbakelevering.

Hva er unormal slitasje?

Når du skal selge en bil du selv eier, vil du måtte trekke fra noe på salgssummen dersom bilen har fått skader eller har større bruksslitasje enn hva som kan forventes av en bil av samme årsmodell. Dette kalles en verdiforringelse. For leasingkunder heter dette unormal slitasje, eller påkost.

Når leasingperioden din er over og du leverer bilen tilbake, vil vi gjøre en tilstandsvurdering av bilen for å vurdere ny takst. Dersom du har tatt godt vare på bilen og kun har det vi betegner som normal slitasje, vil du ikke få noen ekstra kostnader ved tilbakelevering.

Vi følger alltid gjeldende retningslinjer på hva som defineres som unormal slitasje. Bilens bruksområdet (person-/varetransport) og avtalens årlige kjørelengde vil alltid være med i vår vurdering.

Vil du vite mer om leasing eller inngå en leasingavtale? Kontakt oss via skjema eller finn din nærmeste forhandler her.

Sist oppdatert - 06. mars 2023