Hva skjer om bilen blir skadet under leasingperioden?

Selv om du leaser bilen, anbefaler vi at du behandler bilen som om den er din egen. Vask og polér den jevnlig og følg bilens serviceprogram. Ved tilbakelevering vil du måtte betale for alle skader som ikke er reparert eller skader som går under “unormal slitasje”.

Er du uheldig og skader bilen, anbefaler vi derfor at du reparerer den med en gang. Dette er spesielt viktig for at du skal unngå følgeskader, som for eksempel rust. Alle skader som ikke er reparert vil du måtte betale for ved tilbakelevering.

Hva er unormal slitasje?

Når du skal selge en bil du selv eier, vil du måtte trekke fra noe på salgssummen dersom bilen har fått skader eller har større bruksslitasje enn hva som kan forventes av en bil av samme årsmodell. Dette kalles en verdiforringelse. For leasingkunder heter dette unormal slitasje, eller påkost.

Når leasingperioden din er over og du leverer bilen tilbake, vil vi gjøre en tilstandsvurdering av bilen for å vurdere ny takst. Dersom du har tatt godt vare på bilen og kun har det vi betegner som normal slitasje, vil du ikke få noen ekstra kostnader ved tilbakelevering.

Vi følger alltid gjeldende retningslinjer på hva som defineres som unormal slitasje. Bilens bruksområdet (person-/varetransport) og avtalens årlige kjørelengde vil alltid være med i vår vurdering.

Vil du vite mer om leasing eller inngå en leasingavtale? Kontakt oss via skjema eller finn din nærmeste forhandler her.

Sist oppdatert - 06. desember 2023

Relaterte artikler

Kjøp og salgHva koster det å lease en bil?

Hva din månedspris blir, vil avhenge av bilen du velger, din startleie, avtalt årlig kjørelengde, lengde på avtalen, og om du har tilleggstjenester inkludert i avtalen. Det finnes derfor ikke en standard pris da det kan variere mye fra person til person.

Kjøp og salgStørst utvalg er best

Som Norges største bilforhandler har vi bruktbilavdelinger over store deler av landet. Muligheten for at den neste drømmebilen din finnes hos en av våre forhandlere er derfor veldig stor.

Kjøp og salgDerfor bør du velge en bruktbil med Trygghetsgaranti

For at du skal føle deg trygg når du kjøper en bruktbil er Møller Bil Outlet Alnabru i Oslo først ute med å tilby en Trygghetsgaranti. Den nye og unike garantien er basert på tilbakemeldinger og innsikt.

Se alle artikler