Leasing av bil

Leasing betyr at du får full bruksrett til en bil for en periode og leverer bilen tilbake ved avtaleslutt. Ordningen passer for deg som ønsker å bytte bil regelmessig, verdsetter forutsigbarhet og som vil slippe bekymringene rundt salg av bil.

Leasing av bil gir deg et enklere bilhold og en forutsigbar biløkonomi.

Jeg vil lese om:
→ Slik fungerer leasing
→ Privatleasing
→ Bedriftsleasing
→ Dette koster det å lease bil
→ Hva om bilen blir skadet? 

Jeg vil lease en bil

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker du til våre retningslinjer for personvern.
 

Slik fungerer leasing

Du leier en ny bil av oss i en avtalt tidsperiode. Vanligvis er det tre til fire år for privatleasing og inntil fem år for næring.

Du betaler:

 • Et engangsbeløp (startleie) før utlevering av leasingbilen.
 • Et etableringsgebyr som betales ved første faktura.
 • En fast månedsleie.

Du behandler bilen som din egen og følger opp servicer, reparerer den ved skader og du gir beskjed om du må øke årlig kjørelengde. Ved ferdig leasingperiode leverer du bilen tilbake hvor vi tar ny verdivurdering. Har du tatt godt vare på bilen er det ingen ekstra kostnader for deg. Om du ønsker kan du reise derfra med en helt ny leasingbil.

Fordeler med privatleasing hos oss

 • Du får en forutsigbar biløkonomi
 • Bilen leveres med Mobilitetsgaranti (hjelp ved driftsstopp).
 • Du kjører alltid en ny bil - uten å ha behov for like mye egenkapital som ved et kjøp
 • Du kan inkludere tilleggstjenester i månedsleien og få alt på samme faktura
 • Ingen bruktbil å selge når bilen skal byttes.
 • Endrer livssituasjonen din seg kan du la en annen ta over leasingavtalen din (må være igjen minst fire terminer for ny leasingtaker).

Leasing for bedrifter

Leasing forenkler regnskapsførsel, skatteregnskap, budsjettering og likviditetsstyring.

Flere fordeler er:

 • Du binder ikke opp bedriftens egenkapital i bilen.
 • Leasingleien inkludert mva utgiftsføres i takt med verdifallet på bilen.
 • Vi håndterer salg av bruktbilen, og dere kan låne en ny bil.
 • Driftssikker bilpark med nyere biler.
 • Full bruksrett til bilen i avtaleperioden.

Leasing Pluss for bedrifter

For bedrifter som ønsker å inkludere flere tjenester til en fordelaktig pris og få alle kostnader månedlig på en samlefaktura.

Tilleggstjenestene vi tilbyr er:

 • Drivstoffavtale fra Circle K, Esso, Shell eller YX.
 • Forsikring.
 • Serviceavtale.
 • Service- og vedlikeholdsavtale.
 • Dekkhotell.
 • Online rapporteringsverktøy – Fleetweb.no.

Som Leasing Pluss-kunde oppnår din bedrift maksimal kontroll med minimal administrasjon.

Ønsker du mer informasjon om leasing for bedrifter, ta kontakt med din lokale forhandler.

Rådgiver hos Møller Bil som snakker med kunde.

Hva koster det å lease en bil?

Hva din månedspris blir, vil avhenge av bilen du velger, din startleie, avtalt årlig kjørelengde, lengde på avtalen, og om du har tilleggstjenester inkludert i avtalen. Det finnes derfor ikke en standard pris da det kan variere mye fra person til person.

Dette er startleie

Før du kan hente din nye leasingbil, må du betale et engangsbeløp på minimum 12,5% av bilens totalpris. Summen inngår som en del av din totale betaling. Det betyr at til mer du betaler i startleie, til mindre vil du måtte betale hver måned.

Trenger jeg en Serviceavtale?

Når du leaser en bil har du ansvar for å følge opp alle servicer på bilen. Du kan enten velge å betale for dette etter hver utførte service, eller du kan inkludere en Serviceavtale i månedsleien din. Inkluderer du en serviceavtale gjør du månedskostnadene dine mer forutsigbare.

Ved å alltid følge bilens serviceprogram slik at garantien ikke bortfaller, unngår du erstatningskostnader når du skal levere leasingbilen tilbake.

Avtalt årlig kjørelengde

Når du inngår en leasingavtale settes det en årlig kjørelengde tilpasset ditt kjøremønster. Oppdager du under avtaleperioden at du vil overstige kjørelengden som er satt, er det viktig at du gir oss beskjed slik at vi sammen kan se på om månedsleien din bør justeres til å passe ny årlig kjørelengde.

Må jeg opprette autopassavtale?

Det blir billigere for deg å opprette egen autopassavtale. Dersom du ikke har tegnet avtale med bomselskap i eget navn og hengt opp en bombrikke i leasingbilen, vil bomselskapene fakturere finansieringsselskapet som er oppført som eier av bilen. I dette tilfellet vil du bli viderefakturert sammen med et administrasjonsgebyr.

Vi anbefaler deg derfor å opprette autopassavtale i eget navn.

Hva med bilforsikring?

Du tegner selv bilforsikring når du har leasingbil. Forsikringen må tegnes fra og med overtakelsesdato. Vi har gode samarbeidsavtaler med Gjensidige og Enter, og kan derfor tilby en fordelaktig bilforsikring for deg som leaser bil.

Dersom du kjører rundt i et kjøretøy som er uforsikret får leasingselskapet, som eier bilen, et gebyr på 150,- for hver eneste dag bilen er uforsikret. Denne blir viderefakturert deg sammen med et administrasjonsgebyr.

Hva skjer om bilen blir skadet under leasingperioden?

Selv om du leaser bilen, anbefaler vi at du behandler bilen som om den er din egen. Vask og polér den jevnlig og følg bilens serviceprogram. Ved tilbakelevering vil du måtte betale for alle skader som ikke er reparert eller skader som går under “unormal slitasje”.

Er du uheldig og skader bilen, anbefaler vi derfor at du reparerer den med en gang. Dette er spesielt viktig for at du skal unngå følgeskader, som for eksempel rust. Alle skader som ikke er reparert vil du måtte betale for ved tilbakelevering.

Hva er unormal slitasje?

Når du skal selge en bil du selv eier, vil du måtte trekke fra noe på salgssummen dersom bilen har fått skader eller har større bruksslitasje enn hva som kan forventes av en bil av samme årsmodell. Dette kalles en verdiforringelse. For leasingkunder heter dette unormal slitasje, eller påkost.

Når leasingperioden din er over og du leverer bilen tilbake, vil vi gjøre en tilstandsvurdering av bilen for å vurdere ny takst. Dersom du har tatt godt vare på bilen og kun har det vi betegner som normal slitasje, vil du ikke få noen ekstra kostnader ved tilbakelevering.

Vi følger alltid gjeldende retningslinjer på hva som defineres som unormal slitasje. Bilens bruksområdet (person-/varetransport) og avtalens årlige kjørelengde vil alltid være med i vår vurdering.

Vil du vite mer om leasing eller inngå en leasingavtale? Kontakt oss via skjema eller finn din nærmeste forhandler her.