Privatleasing - hva koster det å lease en bil?

Hva månedsprisen din blir, vil avhenge av bilen du velger, startleie, avtalt årlig kjørelengde, varighet på avtalen, og om du har tilleggstjenester inkludert i avtalen.

Kostnader knyttet til privatleasing

Å lease en bil kan være et attraktivt alternativ til å kjøpe. Spesielt hvis du foretrekker å kjøre en nyere bil og ønsker å unngå forpliktelsene som følger med bilkjøp, som verditap og salg.

Når du vurderer å lease en bil privat, er det viktig å forstå de ulike faktorene som påvirker de månedlige kostnadene utover bilens pris. Her er en oversikt over ulike kostnader knyttet til leasing og hva som oftest inngår i en avtale og ikke.

Startleie

Startleie, også kjent som innskudd, er et engangsbeløp som betales i begynnelsen av en leasingavtale. Summen inngår som en del av din totale betaling. Det betyr at jo mer du betaler i startleie, jo mindre vil du måtte betale hver måned. Disse pengene får du ikke igjen når leasingavtalen er over.

Månedsleie

Månedsleie er det beløpet du betaler hver måned for å bruke bilen. Denne leien inkluderer ikke ekstra kostnader som drivstoff, forsikring eller annet vedlikehold som ikke er dekket av leasingavtalen. Månedsleien beregnes basert på bilens verdi, forventet verdifall over leasingperioden, startleie, og eventuell avtalt restverdi.

Avtalt årlig kjørelengde

Når du inngår en leasingavtale settes det en årlig kjørelengde tilpasset ditt kjøremønster og avtalelengde i år, ofte tre år. Oppdager du under avtaleperioden at du vil overstige kjørelengden som er satt, er det viktig at du gir oss beskjed slik at vi sammen kan se på om månedsleien din bør justeres til å passe ny årlig kjørelengde.

Leasing uten innskudd

Mange leasingselskaper tilbyr leasing uten startleie, også kjent som innskudd. Da betaler du kun etableringsgebyret, men til gjengjeld en høyere månedsleie. Fordelen å lease uten startleie er at du ikke binder opp kapital i bilen, som f.eks. kan brukes til sparing eller andre investeringer.

Serviceavtale

Når du leaser en bil har du ansvar for å følge opp alle servicer på bilen. Du kan enten velge å betale for dette etter hver utførte service, eller du kan inkludere en serviceavtale i månedsleien din. Inkluderer du en serviceavtale gjør du månedskostnadene dine mer forutsigbare.

Bilforsikring

Du tegner selv bilforsikring når du har leasingbil. Forsikringen må tegnes fra og med overtakelsesdato. Vi har gode samarbeidsavtaler med IF, Gjensidige og Enter, og kan derfor tilby en fordelaktig bilforsikring for deg som leaser bil.

Dersom du kjører rundt i et kjøretøy som er uforsikret får leasingselskapet, som eier bilen, et gebyr på 150,- for hver eneste dag bilen er uforsikret. Denne blir viderefakturert deg sammen med et administrasjonsgebyr.

Avslutte leasing før tiden

Det er mulig å avslutte en leasingavtale tidlig, men det kan påløpe ekstra kostnader og gebyrer. Startleien vil gå tapt. Det beste er å kontakte leasingselskapet ditt for å få informasjon om prosessen og eventuelle kostnader.

Husk Autopass-avtale

Det blir billigere for deg å opprette egen Autopass-avtale. Dersom du ikke har tegnet avtale med bomselskap i eget navn og hengt opp en bombrikke i leasingbilen, vil bomselskapene fakturere finansieringsselskapet som er oppført som eier av bilen. I dette tilfellet vil du bli viderefakturert sammen med et administrasjonsgebyr.

Vi anbefaler deg derfor å opprette Autopass-avtale i eget navn.

Hva hvis leasingbilen blir skadet?

Hvis du skulle være uheldig og påføre bilen skader, er det viktig å få fikset dette så fort som mulig.

Sist oppdatert - 07. juni 2024

Relaterte artikler

Kjøp og salgStørst utvalg er best

Som Norges største bilforhandler har vi bruktbilavdelinger over store deler av landet. Muligheten for at den neste drømmebilen din finnes hos en av våre forhandlere er derfor veldig stor.

Kjøp og salgDerfor bør du velge en bruktbil med Trygghetsgaranti

For at du skal føle deg trygg når du kjøper en bruktbil er Møller Bil først ute med å tilby en Trygghetsgaranti på alle outlet-biler. Den nye og unike garantien er basert på tilbakemeldinger og innsikt.

Kjøp og salgSelg bilen din til oss - vi overtar alt ansvar

Det kan være stressende å selge bilen privat, spesielt hvis du kjenner på at du ikke har nok kunnskap eller tid til å utføre alle stegene. Vi kan gjøre prosessen enkel og stressfri for deg ved å kjøpe bilen din, og overta hele ansvaret.

Se alle artikler