Hva koster det å lease en bil?

Hva din månedspris blir, vil avhenge av bilen du velger, din startleie, avtalt årlig kjørelengde, lengde på avtalen, og om du har tilleggstjenester inkludert i avtalen. Det finnes derfor ikke en standard pris da det kan variere mye fra person til person.

Dette er startleie

Før du kan hente din nye leasingbil, må du betale et engangsbeløp på minimum 12,5% av bilens totalpris. Summen inngår som en del av din totale betaling. Det betyr at til mer du betaler i startleie, til mindre vil du måtte betale hver måned.

Trenger jeg en Serviceavtale?

Når du leaser en bil har du ansvar for å følge opp alle servicer på bilen. Du kan enten velge å betale for dette etter hver utførte service, eller du kan inkludere en Serviceavtale i månedsleien din. Inkluderer du en serviceavtale gjør du månedskostnadene dine mer forutsigbare.

Ved å alltid følge bilens serviceprogram slik at garantien ikke bortfaller, unngår du erstatningskostnader når du skal levere leasingbilen tilbake.

Avtalt årlig kjørelengde

Når du inngår en leasingavtale settes det en årlig kjørelengde tilpasset ditt kjøremønster. Oppdager du under avtaleperioden at du vil overstige kjørelengden som er satt, er det viktig at du gir oss beskjed slik at vi sammen kan se på om månedsleien din bør justeres til å passe ny årlig kjørelengde.

Må jeg opprette autopassavtale?

Det blir billigere for deg å opprette egen autopassavtale. Dersom du ikke har tegnet avtale med bomselskap i eget navn og hengt opp en bombrikke i leasingbilen, vil bomselskapene fakturere finansieringsselskapet som er oppført som eier av bilen. I dette tilfellet vil du bli viderefakturert sammen med et administrasjonsgebyr.

Vi anbefaler deg derfor å opprette autopassavtale i eget navn.

Hva med bilforsikring?

Du tegner selv bilforsikring når du har leasingbil. Forsikringen må tegnes fra og med overtakelsesdato. Vi har gode samarbeidsavtaler med IF, Gjensidige og Enter, og kan derfor tilby en fordelaktig bilforsikring for deg som leaser bil.

Dersom du kjører rundt i et kjøretøy som er uforsikret får leasingselskapet, som eier bilen, et gebyr på 150,- for hver eneste dag bilen er uforsikret. Denne blir viderefakturert deg sammen med et administrasjonsgebyr.

Sist oppdatert - 20. februar 2024

Relaterte artikler

Kjøp og salgStørst utvalg er best

Som Norges største bilforhandler har vi bruktbilavdelinger over store deler av landet. Muligheten for at den neste drømmebilen din finnes hos en av våre forhandlere er derfor veldig stor.

Kjøp og salgDerfor bør du velge en bruktbil med Trygghetsgaranti

For at du skal føle deg trygg når du kjøper en bruktbil er Møller Bil Outlet Alnabru i Oslo først ute med å tilby en Trygghetsgaranti. Den nye og unike garantien er basert på tilbakemeldinger og innsikt.

Kjøp og salgSelg bilen din til oss - vi overtar alt ansvar

Det kan være stressende å selge bilen privat, spesielt hvis du kjenner på at du ikke har nok kunnskap eller tid til å utføre alle stegene. Vi kan gjøre prosessen enkel og stressfri for deg ved å kjøpe bilen din, og overta hele ansvaret.

Se alle artikler