Romslig og komfortabel elbil: SUV-er i verdensklasse

Ønsker du god plass, høy bakkeklaring, god oversikt, suverene kjøreegenskaper og lang rekkevidde? Er du i tillegg miljøbevisst og opptatt av sikkerhet? Da vil en SUV-elbil være riktig bil for deg.

SUV-elbiler har “alt”

Elbiler i SUV-klassen er stillegående, har lang rekkevidde, hurtiglading, samt god plass til beina, bagasjen og barna – sommer som vinter.

Har du behov for - eller bare liker tryggheten - finner du firehjulsdrevne alternativer av de fleste SUV-modeller. Mulighet for tilhengerfeste og takboks er også tilgjengelig hos nesten alle SUVene vi tilbyr. Perfekt når du skal på hytta eller planlegger en lengre utflukt.

God oversikt og fremkommelighet

Mange setter pris på at SUV-ene har høy bakkeklaring, det vil si større avstand fra bakken enn andre biler. Det gir fordeler ved at du kommer høyere opp og får bedre oversikt, samt bedre kjøreegenskaper i ulendt terreng. Kombinerer du dette med firehjulstrekk, er du virkelig godt rustet for kjøring på landeveier og på fjellet.

Sikkerhet og selvkjørende egenskaper

Høy bakkeklaring gjør det enklere å komme inn og ut av bilen, pakke ting inn i den og få på plass barneseter og sikre barna. I tillegg har bilene solid konstruksjon og intelligente, selvkjørende egenskaper som blir stadig mer hjelpsomme.

Noen SUV-elbiler tilbyr kartvisning direkte på frontruta og lærer seg fartsgrensene der du er. Flere biler har gode sensorer for å oppdage eventuelle farer i trafikken og hjelpe deg med å bremse i tide, men også for å hjelpe deg med smidig rygging og lukeparkering.

Pakk med deg alt

SUV-er er kjent for å ha god plass i bagasjerommet. Det gir deg større fleksibilitet. I stedet for å pakke kun det aller nødvendigste til turen, kan du få plass til også det som er kjekt å ha. At du fikk plass til de ekstra skoene, spillene eller dunjakkene i tillegg til hunden, kan jo redde hele turen!

Populære elbiler i SUV-klassen

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4 GTX 4MOTION
Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5 GTX
Škoda Enyaq iV
Audi Q4 e-tron
Audi Q8 e-tron
Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Alt om elbilRegler for lading av elbil i vanlig stikkontakt

Lader du elbilen din i vanlig stikkontakt? Det er ikke anbefalt av en rekke grunner. I juli 2022 kom det også nye regler for lading av elbil med stikkonakt. Les mer om hvilke regler som gjelder.

Alt om elbilAlt du trenger å vite om ladebrikke og ladestasjoner for elbil

Ladebrikke til din elbil er noe som gjør lading på farten enklere. Her får du svar på hvor du får tak i ladebrikke, registrerer den og hvordan du bruker den på ladestasjoner.

Alt om elbilHurtiglading av elbil

Er du nysgjerrig på hvordan du kan lade elbilen din raskt, hva det koster og hvor lang tid det tar? Her får du svar på alt du trenger å vite om hurtiglading av elbil.

Se alle artikler