Service på elbil - alt du må vite

Lurer du på hvorfor det er viktig med service på elbil, hva vi gjør, hvor ofte du trenger det og hva det koster? Her er våre anbefalinger.

Derfor er det viktig med service på elbil

Selv om motoren er elektrisk har elbilen fortsatt kjøleanlegg, batterier, bremser, bremsevæske, hjuloppheng, dekk, drivaksler, klimaanlegg og en rekke andre deler der det kan oppstå slitasje, feil og rust. Elbiler må i tillegg ha ettersyn av elektrisk utstyr som ladekabler og høyvoltsledninger.

Enkel bestilling på elbilservice

Våre forhandlere er elbilspesialister på våre bilmerker Audi, Škoda, Volkswagen, SEAT og CUPRA. Bestill elbilservice enkelt og digitalt her.

Bestill direkte hos en av våre forhandlere

Hva inngår i service på elbil?

En typisk elbilservice starter med at mekanikeren gjør en grundig inspeksjon. Her sjekkes inntil 40 punkter både innvendig og utvendig hvor kanskje bremsene er det viktigste.

I løpet av en elbils første år på veien skiftes normalt pollenfilter og bremsevæske.

Pollenfilteret, som renser luften som kommer inn bilen, bør byttes på hver service. Bytte av bremsevæske gjøres hvert andre eller tredje år avhengig av bilmodell.

I tillegg nullstiller vi servicevarselet for service, noe ikke alle verksteder har muligheten til.

Elbilspesialister med over 10 års erfaring. Se hva det betyr for deg.

Hvor ofte skal elbiler ha service?

Serviceintervallene på elbiler varierer fra bilmodell til bilmodell.

Det mest vanlige er hvert eller annethvert år. For noen bilmodeller er kilometerstanden avgjørende og du må inn oftere om du kjører mye.

Det fine med dagens elbiler er at de forteller deg når servicen nærmer seg. I elbilens infotainmentsystemet og app kan du også se hvor lenge det er igjen til neste service.

Når servicen nærmer seg anbefaler vi deg å bestille en time hos oss. Da er du sikret å få en tid som passer for deg.

Som et sertifisert merkeverksted er vi de eneste som oppgraderer og utfører forbedringer som bilmerket har utviklet for din elbil.

Visste du at bremsene på elbiler er mer utsatt for rust?

Bremsene på elbiler kan lettere ruste da de brukes mindre grunnet rekuperasjon. Det kan gå utover bremseeffekten.

Når du slipper elbilens gasspedal bremser den på motoren og du gjenvinner energi. Det er effektivt med tanke på rekkevidde, men samtidig fører det til at de tradisjonelle bremsene brukes mindre.

Veisalt er ikke bremsenes beste venn. For å unngå at de ruster anbefaler vi at du jevnlig spyler bremsene med vann om vinteren. I tillegg er det lurt å gjøre noe kraftige oppbremsinger på et trygt sted når du kan.

Hva koster service på elbil?

Prisen på service og vedlikehold varierer fra bilmodell til bilmodell. Her kan din nærmeste Møller Bil-forhandler gi deg en konkret pris. For elbiler som er eldre enn fem år har vi faste priser.

Som oftest er det rimeligere å ta service på en elbil sammenlignet med en bensin- eller dieselbil.

Her kontrolleres et høyvoltsbatteri av en av våre elbilspesialister.

Her kontrolleres et høyvoltsbatteri av en av våre elbilspesialister. Legg merke til verneutstyret som er essensielt når det kommer til arbeid med kraftige batterier.

Enkel bestilling på elbilservice

Våre forhandlere er elbilspesialister på våre bilmerker Audi, Škoda, Volkswagen, SEAT og CUPRA. Bestill elbilservice enkelt og digitalt her.

Sist oppdatert - 17. januar 2024

Relaterte artikler

Alt om elbilRegler for lading av elbil i vanlig stikkontakt

Lader du elbilen din i vanlig stikkontakt? Det er ikke anbefalt av en rekke grunner. I juli 2022 kom det også nye regler for lading av elbil med stikkonakt. Les mer om hvilke regler som gjelder.

Alt om elbilAlt du trenger å vite om ladebrikke og ladestasjoner for elbil

Ladebrikke til din elbil er noe som gjør lading på farten enklere. Her får du svar på hvor du får tak i ladebrikke, registrerer den og hvordan du bruker den på ladestasjoner.

Alt om elbilRomslig og komfortabel elbil: SUV-er i verdensklasse

Ønsker du god plass, høy bakkeklaring, god oversikt, suverene kjøreegenskaper og lang rekkevidde? Er du i tillegg miljøbevisst og opptatt av sikkerhet? Da vil en SUV-elbil være riktig bil for deg.

Se alle artikler