Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

EU-kontroll

Skal din Volkswagen, Audi eller ŠKODA på EU-kontroll? Da bør du bestille time hos Møller Bil – vi kjenner bilen din best.

Hos oss får du EU-kontroll til kun kr 1.295,-

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

Kontakt oss om du lurer på noe eller ønsker å bestille verkstedtime

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre retningslinjer for personvern. Les mer her.

 

EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er en lovpålagt sjekk av bilen din som har til hensikt å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen, for å unngå bruksforbud og begjæring om avskilting. Vår anbefaling er at du bestiller tid for EU-kontroll i god tid, slik at eventuelle reparasjoner på bilen kan foretas før fristen går ut.

Det er enkelt å bestille time til EU-kontroll hos Møller Bil. Det kan gjøres online i Mitt Bilhold, eller du kan gå til forhandleroversikten vår og ringe oss direkte.

Finn din forhandler

Her kan du finne frem til din nærmeste forhandler for å få utført EU-kontroll.

Regler for EU-kontroll

Kontrollperioden blir ikke lenger styrt av siste siffer i registreringsnummeret, slik det var før. Nå må en personbil kontrolleres for første gang etter fire år, og deretter annethvert år.

Som bileier kan du selv bestemme når bilen skal på periodisk kontroll, noe som gjør bilholdet enklere og mer praktisk. Merk deg likevel at fristen du har for godkjent EU-kontroll er absolutt, og at konsekvens av overskridelse er bruksforbud og begjæring om avskilting. Det må gå maksimalt 2 år mellom hver kontroll.

Møller Bil gir beskjed til alle våre kunder i preferert kanal i god tid før fristen utløper.

Strengere krav til kontrollør

Det stilles strenge krav til kontrolløren, hvor obligatorisk opplæring og vandel i tillegg til fagbrev er et krav. Kontrolløren vil med sin faglige kompetanse ha hovedansvaret for at kontrollen gjennomføres i henhold til gjeldende regelverk, og at dette vurderes objektivt. Utstyrskrav til utførelse av kontroll er endret, hvor man hos flere av våre forhandlere har spesialtilpasset et eget område for utførelse av kontrollen.

Les mer: EU-kontroll regler

Når er frist for EU-kontroll?

Det kan maksimalt gå 2 år mellom hver kontroll.

Hos Statens Vegvesen kan du sjekke når din bil skal til neste EU-kontroll

Grundig sjekk hos Møller Bil

Ingen kjenner din Volkswagen, Audi eller ŠKODA bedre enn oss. Ved en EU-kontroll følger vi alle retningslinjer fra Statens Vegvesen og gjør en grundig sjekk av bilen din.

Ditt Møller Bil-verksted utfører EU-kontroll etter myndighetenes retningslinjer. Dette er en omfattende kontroll av ca. 150 punkter på din bil. Kontrollpunktene tar blant annet for seg det elektroniske stabilitetssystemet, airbag, bremseskiver, -klosser og -bånd, lekkasjer, lykter, karosseri, hjuloppheng og mye mer. Dersom det oppdages feil eller mangler blir disse bedømt med et eget karaktersystem med følgende forklaring:

Mindre feil eller mangel som må rettes, men som ikke har betydning for om kjøretøyet kan godkjennes.

Større feil eller mangel som må utbedres før kjøretøyet kan godkjennes.

Farlig feil eller mangel som innebærer en umiddelbar fare for trafikksikkerhet eller miljø. Kjøretøyet kan ikke godkjennes før feilen utbedres, og kan innebære bruksforbud umiddelbart.

Vi stiller strenge krav til alle våre verksted, slik at du kan du være trygg på at vi gir din bil en grundig og omfattende kontroll. Vi reparerer eventuelle feil, uansett omfang, med mål om at du som kunde blir 100% fornøyd.

Du får en grundig sjekk til kun kr. 1295,- hos alle våre forhandlere over hele landet.

Oppgraderinger utføres gratis

Med dagens moderne biler er det også verdt å merke seg at det ofte er oppgraderinger for å optimalisere bilens ytelsesfunksjon, noe vi fanger opp under et verkstedbesøk hos våre forhandlere og utfører gratis.

Fra før er vi spesialister på merkene vi forhandler, og nå også spesialister på utførelse av periodisk kjøretøykontroll.

Møller Bil er opptatt av å sikre våre kunder en optimal tjeneste og opplevelse, hvor vi gjennomfører stikkprøver for å kvalitetssikre utført kontroll, samt mekanikers arbeid på våre verksteder.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

Digital verkstedbestilling

Med Digital verkstedbestilling får du alt en bileier trenger å tenke på i én tjeneste. Logg på i nettleseren eller last ned appen.