Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

EU-kontroll hos Møller Bil

Skal din Volkswagen, Audi eller ŠKODA på EU-kontroll? Da bør du bestille time hos Møller Bil – vi kjenner bilen din best.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

EU-kontroll eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) er en lovpålagt sjekk av bilen din som har til hensikt å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen for å unngå bruksforbud og begjæring om avskilting. Vår anbefaling er at du bestiller tid for EU-kontroll i god tid, slik at eventuelle reparasjoner på bilen kan foretas før fristen går ut.

Det er enkelt å bestille time til EU-kontroll hos Møller Bil. Det kan gjøres online i Mitt Bilhold via lenken under, eller du kan gå til forhandleroversikten vår, finne din nærmeste forhandler og ringe oss direkte.

Nye regler fra 8. februar 2019

Mekaniker

Forskriften for EU-kontroll er en standard utarbeidet i EU, hvor Norge har fulgt dette regelverket tilnærmet likt. De nye endringene i regelverket fører til at kontrollperioden ikke lenger styres av siste siffer i registreringsnummeret. Nå må en personbil kontrolleres innen fire år etter førstegangsregistreringen i Norge. Deretter må den kontrolleres innen det har gått to nye år. I hele perioden før fristen går ut kan man gjennomføre en periodisk kontroll, men merk deg at fristen er absolutt og konsekvens av overskridelse er bruksforbud og begjæring om avskilting.

Møller Bil vil gi beskjed til alle våre kunder i preferert kanal i god tid før fristen utløper.

Med ny forskrift stilles det strengere krav til kontrolløren, hvor obligatorisk opplæring og vandel i tillegg til fagbrev er et krav. Kontrolløren vil med sin faglige kompetanse ha hovedansvaret for at kontrollen gjennomføres i henhold til gjeldende regelverk, og at dette vurderes objektivt. Utstyrskrav til utførelse av kontrollen er også endret, hvor man hos flere av våre forhandlere har spesialtilpasset et eget område for utførelse av kontrollen.

I flere faser er det nå gjort endringer i regelverket hvor vi i Møller Bil har gjort de nødvendige tilpasningene for utførelse av EU-kontroll, slik at du som kunde kan være trygg på at din bil er trafikksikker i henhold til ny forskrift.

Les mer: Nye regler for EU-kontroll

Vi gir bilen din en grundig sjekk

Hos Statens Vegvesen kan du sjekke når din bil skal til neste EU-kontroll

Ingen kjenner din Volkswagen, Audi eller ŠKODA bedre enn oss. Ved en EU-kontroll følger vi alle retningslinjer fra Statens Vegvesen og gjør en grundig sjekk av bilen din.
Ditt Møller Bil-verksted utfører EU-kontroll etter myndighetenes retningslinjer. Dette er en omfattende kontroll av ca. 150 punkter på din bil. Vi stiller strenge krav til alle våre verksted, slik at du kan du være trygg på at vi gir din bil en grundig og omfattende kontroll. Vi reparerer eventuelle feil, uansett omfang, med mål om at du som kunde blir 100% fornøyd.

Du får en grundig sjekk til kun kr.1295,- hos alle våre forhandlere over hele landet.

Med dagens moderne biler er det også verdt å merke seg at det ofte er oppgraderinger for å optimalisere bilens ytelsesfunksjon, noe vi fanger opp under verkstedbesøk hos våre forhandlere og utfører gratis. Fra før er vi spesialister på merkene vi forhandler, og nå også spesialister på utførelse av periodisk kjøretøykontroll.

Hos Møller Bil er vi opptatt av å sikre våre kunder en optimal tjeneste og opplevelse, hvor vi gjennomfører stikkprøver for å kvalitetssikre utført kontroll, samt mekanikers arbeid på våre verksteder.

Finn din forhandler

Her kan du finne frem til din nærmeste forhandler for å få utført EU-kontroll.

Enklere bilhold

Med Mitt Bilhold får du alt en bileier trenger å tenke på i én tjeneste. Logg på i nettleseren eller last ned appen.