Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

EU-kontroll

Skal din Volkswagen, Audi eller ŠKODA på EU-kontroll? Da bør du bestille time hos Møller Bil – vi kjenner bilen din best.

Hos oss får du EU-kontroll til kun kr 1.295,-

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er en lovpålagt sjekk av bilen din som har til hensikt å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen, for å unngå bruksforbud og begjæring om avskilting. Vår anbefaling er at du bestiller tid for EU-kontroll i god tid, slik at eventuelle reparasjoner på bilen kan foretas før fristen går ut.

Det er enkelt å bestille time til EU-kontroll hos Møller Bil. Det kan gjøres online i Mitt Bilhold, eller du kan gå til forhandleroversikten vår og ringe oss direkte.

Finn din forhandler

Her kan du finne frem til din nærmeste forhandler for å få utført EU-kontroll.

Nye regler fra 8. februar 2019

Forskriften for EU-kontroll er en standard utarbeidet i EU, hvor Norge har fulgt dette regelverket tilnærmet likt. De nye endringene i regelverket fører til at kontrollperioden ikke lenger styres av siste siffer i registreringsnummeret. Nå må en personbil kontrolleres for første gang etter fire år, og deretter annethvert år.

Det nye regelverket åpner for at bileiere selv kan bestemme når bilen skal på periodisk kontroll, noe som gjør bilholdet enklere og mer praktisk. Merk deg likevel at fristen for godkjent EU-kontroll er absolutt, og at konsekvens av overskridelse er bruksforbud og begjæring om avskilting.

Møller Bil gir beskjed til alle våre kunder i preferert kanal i god tid før fristen utløper.

Strengere krav til kontrollør

Med ny forskrift stilles det strengere krav til kontrolløren, hvor obligatorisk opplæring og vandel i tillegg til fagbrev er et krav. Kontrolløren vil med sin faglige kompetanse ha hovedansvaret for at kontrollen gjennomføres i henhold til gjeldende regelverk, og at dette vurderes objektivt. Utstyrskrav til utførelse av kontrollen er også endret, hvor man hos flere av våre forhandlere har spesialtilpasset et eget område for utførelse av kontrollen.

I flere faser er det nå gjort endringer i regelverket, hvor vi i Møller Bil har gjort de nødvendige tilpasningene for utførelse av EU-kontroll. Slik kan du som kunde være trygg på at din bil er trafikksikker i henhold til ny forskrift.

Les mer: EU-kontroll regler

Når er frist for EU-kontroll?

Den nye ordningen fases inn etter hvert som kjøretøyene kommer inn på kontroll. Det er altså ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar. Som bileier kan du forholde deg til den fristen du fikk ved forrige EU-kontroll, til det gjennomføres en ny kontroll.

Hos Statens Vegvesen kan du sjekke når din bil skal til neste EU-kontroll

Grundig sjekk hos Møller Bil

Ingen kjenner din Volkswagen, Audi eller ŠKODA bedre enn oss. Ved en EU-kontroll følger vi alle retningslinjer fra Statens Vegvesen og gjør en grundig sjekk av bilen din.

Ditt Møller Bil-verksted utfører EU-kontroll etter myndighetenes retningslinjer. Dette er en omfattende kontroll av ca. 150 punkter på din bil. Kontrollpunktene tar blant annet for seg det elektroniske stabilitetssystemet, airbag, bremseskiver, -klosser og -bånd, lekkasjer, lykter, karosseri, hjuloppheng og mye mer. Dersom det oppdages feil eller mangler blir disse bedømt med et eget karaktersystem med følgende forklaring:

Mindre feil eller mangel som må rettes, men som ikke har betydning for om kjøretøyet kan godkjennes.

Større feil eller mangel som må utbedres før kjøretøyet kan godkjennes.

Farlig feil eller mangel som innebærer en umiddelbar fare for trafikksikkerhet eller miljø. Kjøretøyet kan ikke godkjennes før feilen utbedres, og kan innebære bruksforbud umiddelbart.

Vi stiller strenge krav til alle våre verksted, slik at du kan du være trygg på at vi gir din bil en grundig og omfattende kontroll. Vi reparerer eventuelle feil, uansett omfang, med mål om at du som kunde blir 100% fornøyd.

Du får en grundig sjekk til kun kr. 1295,- hos alle våre forhandlere over hele landet.

Oppgraderinger utføres gratis

Med dagens moderne biler er det også verdt å merke seg at det ofte er oppgraderinger for å optimalisere bilens ytelsesfunksjon, noe vi fanger opp under et verkstedbesøk hos våre forhandlere og utfører gratis.

Fra før er vi spesialister på merkene vi forhandler, og nå også spesialister på utførelse av periodisk kjøretøykontroll.

Møller Bil er opptatt av å sikre våre kunder en optimal tjeneste og opplevelse, hvor vi gjennomfører stikkprøver for å kvalitetssikre utført kontroll, samt mekanikers arbeid på våre verksteder.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

Digital verkstedbestilling

Med Digital verkstedbestilling får du alt en bileier trenger å tenke på i én tjeneste. Logg på i nettleseren eller last ned appen.