Registerreim - når og hvorfor skal den byttes?

Registerreimen er en avgjørende komponent i bilens motor, og viktig å vedlikeholde for å unngå kostbare skader. Les mer om registerreimens funksjon, når den bør skiftes, og hvorfor det er viktig å følge bilprodusentens anbefalinger.

Hva er en registerreim?

En registerreim er en fleksibel rem med "tenner" langs den ene siden. Den kobler veivakselen til kamakselen, som er ansvarlig for å åpne og lukke bilens ventiler på riktig tidspunkt.

Veivakselen er som motorens "pumpe" som lager kraften som får bilen til å bevege seg.

Kamakselen hjelper til med å åpne og lukke små dører i motoren som kalles ventiler.

Det er viktig at ventilene i motoren åpnes og lukkes på riktig tidspunkt for at motoren skal fungere skikkelig. Hvis registerreima ryker kan det føre til store problemer i motoren. Derfor er det viktig å bytte registerreima i henhold til bilprodusentens anbefalinger.

Hvorfor må registerreimen byttes?

Fordi gummi blir slitt over tid må registerreima på et tidspunkt byttes. Det kan være fristende å utsette byttet av registerreima så lenge som mulig, men dette er ikke å anbefale. Dersom reima blir for slitt kan den ryke og forårsake motorskade. Dette kan resultere i motorbytte og betydlige reperasjonskostnader. Det er derfor viktig å følge skiftintervallet på registerreima.

Registerreim intervall - så lenge holder en registerreim

Hvor ofte registerreima skal byttes varierer fra bil til bil. Det ordinære for våre biler er et sted mellom 150.000 km - 210.000 km.

Hør med oss hva som gjelder for din bil. Oppgi reg.nr, så får du intervaller for bytte av registerreim og når tiden er inne for å bestille time.

Kan man bytte regreim selv?

Det anbefales ikke bytte av registerreima selv. Korrekt finjustering av reima krever fagkunnskap og spesialverktøy. I tillegg bør vannpumpe, stramme- og løpehjul skiftes samtidig.

Pris for bytte av registerreim

Prisen på å bytte registerreim avhenger av en rekke faktorer som modell, kompleksiteten i jobben, andre ting som må byttes samtidig etc. Den beste og mest eksakte prisen får du ved å kontakte din nærmeste Møller Bil-forhandler.

Ofte stilte spørsmål om bytte av registerreim

Hva gjør en registerreim?

En registerreim er en fleksibel rem med "tenner" som kobler veivakselen til kamakselen i bilens motor, styrer ventilenes åpning og lukking.

Hvorfor er det viktig å bytte registerreim?

For å unngå store problemer og motorskader. Gummi blir slitt over tid, og en gammel eller slitt reim kan ryke og forårsake betydelige reparasjonskostnader.

Hvordan vet jeg når jeg skal bytte registerreim på min bil?

Når registerreima skal byttes varierer fra bil til bil. Kontakt oss med ditt reg.nr, så vil vi gi deg spesifikke intervaller for din bil.

Hva koster det å bytte registerreim?

Prisen for bytte av registerreim varierer avhengig av flere faktorer. For den mest nøyaktige prisen, kontakt din nærmeste Møller Bil-forhandler.

Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Ta vare på bilenAC-service og AC-rens er viktig for bilens inneklima

Ved å vedlikeholde bilens AC/klimaanlegg, opprettholder du ytelsen og unngår unnødvendige reparasjoner. Les mer om hvorfor og hvor ofte du må ta AC-service og AC-rens på bilen.

Ta vare på bilenSjekkliste - hva sjekkes ved service på bil?

Lurer du på hva som sjekkes når jeg tar service på bilen?

Ta vare på bilenVaske bil innvendig

Innvendig vask er viktig for bilens vedlikehold, og ikke minst for å ha et trivelig førermiljø. Les våre beste tips for rengjøring av bilen innvendig.

Se alle artikler