Åpningsfest for nytt solcelleanlegg i Trondheim

Endelig er det nye solcelleanlegget klart hos Møller Bil i Trondheim. Daglig leder Olav Syrstad inviterte til åpningsfest 14. september for den offisielle åpningen av det nye solcelleanlegget, med både tapas og egen café-truck for ansatte.

Til stede under arrangementet var blant annet toppledere fra Møller Bil, Møller Mobility Group, gårdeier Møller Eiendom og eiere av Møller Mobility Group. De oppmøtte fikk både en omvisning på taket for å se solcellene, i tillegg til spennende innlegg fra eier Harald Møller, samt leverandører.

- Viser at vi tar ansvar

På taket til forhandleren i Trondheim er det montert 330 paneler som til sammen leverer rundt 100.000 kWh årlig. I tillegg er belysningen skiftet ut til LED, og samlet utgjør disse tiltakene en energireduksjon på rundt 270.000 kWh per år.

- Dette er noe vi er veldig stolte av å få på plass. I tillegg til at det gir økte besparelser, viser det at vi tar ansvar og gjør en innsats for å bli mest mulig energieffektive, sier daglig leder i Møller Bil Trondheim, Olav Syrstad.

Systemet som er installert gjør det mulig å kontinuerlig overvåke strømforbruket hos forhandleren.

- Det gjør at vi målrettet kan redusere strømforbruket, noe som er bra både for oss og for miljøet. Vi tror at denne satsingen bygger stolthet internt hos oss, og at det også kan være med på å gjøre oss enda mer attraktive som arbeidsplass og leverandør, sier Syrstad.

Stolte ansatte

De ansatte hos Møller Bil i Trondheim koste seg på feiringen til tross for at solen ikke skinte på solcellene akkurat i dag. Volkswagen selger Jonas Laug Årnes forteller at han er veldig stolt av å ha en arbeidsgiver som tar bærekraft på alvor. Han synes det er spennende at ansatte og kunder fremover vil kunne se effekten av solcelleanlegget på skjermer inne på anlegget.

Klart at dette skaper stolthet. At vi er første bilforhandleren i byen med et slik anlegg og er en del av et konsern som setter bærekraft høyt på agendaen, det betyr mye.

Med en god kopp kaffe i hånden, forteller Jonas Laug Årnes at han er veldig stolt av å ha en arbeidsgiver som tar bærekraft på alvor.

Bærekraft for fremtiden

Som en del av den overordnede strategien til Møller Bil er det ønskelig å finne løsninger som er mer bærekraftige for fremtiden - også for byggene våre. Vi har derfor gjennomført både store og små energisparende tiltak for å ta oss i riktig retning. På flere av våre anlegg har blant annet all belysning blitt erstattet med LED-lamper, frisklufts-aggregater har blitt byttet ut og tak blitt etterisolert. I tillegg satser Møller Bil på solceller og det jobbes mot at halvparten av våre 42 forhandlere skal ha installert solcellepaneler innen 2025 og dermed kan nyte godt av solen.

Det målrettede arbeidet med satsing på å redusere energiforbruk har gitt resultater, og Møller Mobility Group er ifølge PwCs ferske klimaindeks ett av kun ti norske selskaper som kutter utslipp i tråd med Parisavtalen. Flere av Møller Bil-forhandlerne har allerede montert solcellepaneler og installert LED-belysning ved sine anlegg, og opplevd store besparelser i energiforbruk. Nå er det Volkswagen- og Audi-forhandler Møller Bil Trondheims tur til å nyte godt av disse fordelene.

- Som det største forretningsområdet i Møller Mobility Group spiller Møller Bil en helt sentral rolle i vårt arbeid med klimaledelse og utslippsreduserende tiltak. Egenprodusert fornybar energi fra solceller og god energiledelse kutter både utslipp og kostnader og er således en vinn-vinn-situasjon for klima og konkurransekraft, sier Ida Hatlebrekke, leder for klima og miljø i Møller Mobility Group.

- Når vi fremover skal kutte 44 prosent av våre egne utslipp, vil forhandlerne være i frontlinjen for operasjonalisering av bærekraftstiltak som i sum bidrar til å skape en mer bærekraftig verdikjede for bil, legger Hatlebrekke til.

Møller Eiendom eier mange av forhandleranleggene der Møller Bil holder til, og gårdeieren har også bærekraft som en sentral del av sin strategi:

- Vi jobber kontinuerlig for at bygningsmassen vi har kan driftes på en mest mulig miljøeffektiv måte. Derfor er det svært gledelig at solcellene nå er på plass her i Trondheim, sier Isak Oksvold, direktør for miljø og bærekraft i Møller Eiendom.

Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Samfunnsansvar- Forskjellene våre gjør oss bedre!

- Mangfold og forskjeller bidrar til rikere diskusjoner og mer læring, sier Sara Lyngholm Odden som er salgs- og markedssjef hos Møller Bil Stavanger. Sammen med daglig leder, Jan Olav Fikstvedt, og dyktige kollegaer jobber de aktivt med å gjøre ulikhetene seg imellom til styrke.

SamfunnsansvarJentene mot strømmen

Vi gleder oss over at det er økende antall kvinnelige søkere til våre lærligprogrammer. Jentene som allerede er ute på verkstedene tar i mot sine nye, kvinnlige kollegaer med åpne armer.

SamfunnsansvarEnergieffektiv ledelse gir store besparelser

Hos Møller Bil Ryen har de hatt stor fokus på hvordan de kan drive forhandler og skadeverksted mer energieffektivt. Dette har gitt gode resultater og svært store besparelser. – Det er motiverende å se at forbruket stuper, sier daglig leder Svein Morten Bergh.

Se alle artikler