Dette gjør vi når vi verdivurderer bilen din

I denne artikkelen gir vi deg et innblikk i prosessen og hvilke elementer som påvirker verdien på bilen din – og hvordan vi vurderer hvilken pris vi kan tilby deg.

Ta kontakt med en av våre forhandlere eller send inn kontaktskjemaet vårt. Du vil da få en time til verdivurdering slik at vi kan få et godt bilde av bilens tilstand. Dette er helt kostnadsfritt og uten forpliktelser for deg.

Så hva gjør vi når vi utfører en verdivurdering?

Sammen med en takserer vil selgeren gå nøye over bilen både utvendig og innvending. Vi heiser den opp på en bukk og sjekker drivverk og tilstand under bilen. Samtidig vil vi sjekke all skade og servicehistorikk som er registrert på bilen. Dette er viktig for at vi vet hva som eventuelt må utbedres, før bilen kan selges i god stand til ny eier.

Hva er bilen verdt?

Vi gjør som deg og sjekker finn.no og hva tilsvarende biler ligger ute for. I Norge er vi glade i å prute når vi kjøper bil, så hva en bil ligger til salgs for på finn.no og hva reell salgspris er kan være utfordrende å vite. Derfor sjekker vi i en egen database hvor vi kan se hva bilene faktisk selges for. Dette gir oss et godt grunnlag for videre verdivurdering av bilen din. På mange måter kan denne prosessen sammenlignes med hvordan en eiendomsmegler vil vurdere eiendommen din.

Deretter trekker ifra det vi mener må utbedres, vask og klargjøring, kostnader til markedsføring og selvfølgelig en fortjeneste til oss. Du kan selv velge om utfallet av verdivurderingen skal brukes til innbytte ved kjøp av ny bil, selge bilen til oss eller selge den selv.

Se alle fordelene og hvorfor det er stressfritt å selge bilen din til oss

Garantiansvar og reklamasjonsrett

Når vi vurderer en verdi på en bil tar vi også med i beregningen at vi står ansvarlige i 5 år for ny eier av bilen, i tillegg til at vi utsteder en ny garantiperiode. Vi lager også en tilstandsrapport, som kan sammenlignes med en NAF-test, slik at ny eier får fullt innsyn i bilens tilstand. Det er viktig for oss at også den nye eieren av bilen gjør en god og trygg handel.

Sist oppdatert - 18. juli 2023