Fornybar energi med våre solcellepaneler

Hos Møller Bil blir vi alltid i ekstra godt humør når solen titter frem, vi har nemlig installert solcellepaneler på flere av våre anlegg. Fremover kommer alle våre nye anlegg til å installeres med solstrøm og vi er godt i gang med å oppgradere de eksisterende anleggene.

Bærekraft for fremtiden

Som en del av den overordnede strategien til Møller Bil er det ønskelig å finne løsninger som er mer bærekraftige for fremtiden - også for byggene våre. Vi har derfor gjennomført både store og små energisparende tiltak for å ta oss i riktig retning. På flere av våre anlegg har blant annet all belysning blitt erstattet med LED-lamper, frisklufts-aggregater har blitt byttet ut og tak blitt etterisolert. I tillegg satser Møller Bil på solceller og det jobbes mot at halvparten av våre 42 forhandlere skal ha installert solcellepaneler innen 2025 og dermed kan nyte godt av solen.

Ida Pernille Hatlebrekke sammen med Erik Gjellan, daglig leder for Møller Bil på Hvam utenfor Oslo

Ida Pernille Hatlebrekke sammen med Erik Gjellan, daglig leder for Møller Bil på Hvam utenfor Oslo

Leder for klima og miljø i konsernselskapet Møller Mobility Group, Ida Pernille Hatlebrekke, forklarer at for å nå målet som er satt må det installeres solceller i et høyt tempo. Systemet som er installert gir Møller Bil mulighet til å kontinuerlig overvåke strømforbruket og gjøre eventuelle justeringer. Ansatte og kunder kan følge med på skjermer ute hos forhandlerne for å se status for produksjon, lagring og forbruk av strøm i sanntid. Den løpende overvåkningen av strømforbruket vårt gjør at vi målrettet kan redusere energiforbruket.

Laster inn video...
Møller Bil satser på solcellepanel. Innen 2025 skal halvparten av våre bygg nyte godt av solen.
- Ida Pernille Hatlebrekke

Møller Bil på Hvam var først ut med solceller

I august 2021 var den offisielle åpningen av et av våre første solcellepaneler på Møller Bil på Hvam. Solcellepanelene produserer ca. 270.000 kWt med strøm i året, som tilsvarer rundt 25 prosent av anleggets årlige strømforbruk. Installasjonen av anlegget skaper også god energi innad i teamet på Hvam.

"Det skaper stolthet på arbeidsplassen når arbeidsgiver velger å investere i grønn energi. Både solcellepanelene på taket og gjenbruk av batterier for å lagre strøm er tiltak som skaper engasjement."
- Erik Gjellan, daglig leder Møller Bil Hvam

Siden den gang har en rekke forhandlere også fått installert solcellepaneler på takene sine i Stavanger, Bergen og på Romerike. I tillegg er det flere anlegg som vil få installert solceller i løpet av året - både Møller Bil i Trondheim og Møller Medvind Arena som er under oppføring på Alnabru i Oslo.

Installering av solceller på Møller Bils anlegg i Trondheim.

Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Samfunnsansvar- Forskjellene våre gjør oss bedre!

- Mangfold og forskjeller bidrar til rikere diskusjoner og mer læring, sier Sara Lyngholm Odden som er salgs- og markedssjef hos Møller Bil Stavanger. Sammen med daglig leder, Jan Olav Fikstvedt, og dyktige kollegaer jobber de aktivt med å gjøre ulikhetene seg imellom til styrke.

SamfunnsansvarJentene mot strømmen

Vi gleder oss over at det er økende antall kvinnelige søkere til våre lærligprogrammer. Jentene som allerede er ute på verkstedene tar i mot sine nye, kvinnlige kollegaer med åpne armer.

SamfunnsansvarEnergieffektiv ledelse gir store besparelser

Hos Møller Bil Ryen har de hatt stor fokus på hvordan de kan drive forhandler og skadeverksted mer energieffektivt. Dette har gitt gode resultater og svært store besparelser. – Det er motiverende å se at forbruket stuper, sier daglig leder Svein Morten Bergh.

Se alle artikler