Flesland Parkerings nye minibuss er elektrisk

Nå kan du bli fraktet de siste meterne fra flyplassparkeringen til terminalen i Bergen helt elektrisk. Hos Flesland Parkering er spenningen stor etter at de har skaffet seg en elektrisk Volkswagen minibuss som skal frakte tusenvis av reisende hver måned til og fra Bergen lufthavn Flesland.

Første minibuss på strøm

- Vi ønsker å ta del i det grønne skiftet og når vi skulle ha ny minibuss, ønsket vi en elektrisk variant. Etter en sjekk i markedet var det kun et alternativ og det var Volkswagen e-Crafter, forteller Eskil Larsen, daglig leder hos Flesland parkering

Parkeringsselskapets nye minibuss har totalt ni seter og en realistisk rekkevidde på rundt 130 km på sommertid. En runde til og fra flyplassen er et par kilometer.

Eskil Larsen kjører fornøyd i en Volkswagen e-Crafter levert av Møller Bil Drotningsvik.

- Kvalitet på produktet og oppfølging fra forhandler er viktig for oss, og det leverer Volkswagen og Møller Bil Drotningsvik. Vår selger Kjetil Stigen er på, hjelper til og finner løsninger uansett hva det skulle være. Vi har nærmere tusen parkeringsplasser og alle som parkerer her er avhengig av at transporten til og fra flyplassen fungerer, forteller Larsen.

Rimelig i drift

Flyplassparkeringens busser kjører årlig mellom 50.000 og 70.000 km. Etter at den nye minibussen ble tatt i bruk i mai er erfaringene positive så langt, og forteller:

Nå med ekstra høye dieselpriser er nykommeren kjærkommen. Kjørekomforten er god og passasjerene kommenterer hvor stiller den går. Rekkevidden er nok til en hel vakt, og så lader vi den opp igjen på fem timer på en vanlig ladestasjon.

Ønsker seg flere elektriske busser

I dag består flåten av ni minibusser. Larsen ønsker seg flere elektriske busser på sikt. Gjerne at de er større og at de har lengre rekkevidde og raskere ladehastighet.

Passasjerer som fraktes av Eskil Larsen og Flesland Parkering liker godt den nye elbussen.

- Dagens dieselbusser har 13 seter og litt mer plass til bagasje, så det er noe av det vi ønsker oss i framtiden også. Kjetil hos Møller Bil Drotningsvik kjenner til ønsket vårt og vi håper på sikt at det blir tilgjengelig. I mellomtiden skal vi høste erfaringer, forteller Larsen før han tar en runde til flyplassen med passasjerer.

Sist oppdatert - 16. februar 2024

Relaterte artikler

Bil på jobbMøller Bil holder Sør-Rogalands hjul i gang

«Vi gjør alt vi kan for å holde ambulanser og Nyttekjøretøy operative på veiene»

Bil på jobbTotalleverandør til proffmarkedet

Møller Bil har målsetning om å være en trygg og god totalleverandør av tjenester for et enkelt bilhold. I samarbeid med Møller Bil Hvam har Becker Entreprenør AS hentet ut de første, av totalt 30 ID. Buzz Cargo, der Møller Bil er totalleverandør for bilholdet.

Bil på jobbVi hjelper deg med innredning til din varebil

Hos Møller Bil tilbyr vi markedets beste løsninger for en mer effektiv og sikrere arbeidshverdag for deg.

Se alle artikler