Oda startet som lærling hos Møller Bil – i dag er det hun som lærer bort

Som instruktør hos Møller Bil Skolen brenner Oda Marie Johannesen for at lærlingene skal få trygge rammer, og samtidig mulighet til å utfordre seg selv. Hun startet nemlig selv som lærling i Møller-konsernet for 11 år siden, og ønsker at lærlingene hun nå har ansvar for skal få en like god start på arbeidslivet.

Tilbys fast jobb med gode karrieremuligheter

Møller Bil Skolen er et offentlig godkjent opplæringskontor der elever fra videregående skole inngår en lærekontrakt på normalt 24 måneder. Gjennom Møller Bil, Norges største forhandlerkjede, har Møller Bil Skolen lærlingplasser over store deler av landet. Oda forklarer:

Det er viktig at teoretisk og praktisk kunnskap kombineres. Derfor får lærlingene mulighet til å praktisere faget på et av Møller Bils verksteder i tillegg til klasseromsundervisning. Slik sikrer vi at lærlingene blir fulgt godt opp av oss som er instruktører, i tillegg til å bli en del av arbeidsmiljøet hos Møller Bil.
- Oda Marie Johannesen

De fleste lærlingene tilbys fast jobb i Møller Bil etter avlagt fagprøve og får en trygg og variert jobb med gode karrieremuligheter. Oda fikk selv tilbud om fast jobb hos den forhandleren hun hadde vært lærling hos, og forteller at det opplevdes som trygt siden hun allerede kjente alle medarbeiderne på anlegget. Siden den gang har hun jobbet i flere år som mekaniker hos forskjellige Møller Bil-forhandlere, før hun i fjor ble ansatt som instruktør i Møller Bil Skolen. På spørsmål om hva som er så bra med Møller-konsernet at hun har vært her i så mange år, er svaret tydelig:

- Jeg trivdes svært godt fra start. Forholdene er lagt til rette for en god hverdag. Det er også en fordel å jobbe i en så stor bedrift fordi det alltid finnes nye muligheter for utvikling, sier Oda.

Les mer om Møller Bil Skolen

Oda Marie Johannesen, Instruktør Møller Bil Skolen.

- Som lærling følte jeg meg like viktig som de andre medarbeiderne

- Møller Bil er flinke til å ta vare på hver enkelt ansatt, på tvers av hele organisasjonen, mener Oda.

Det tror hun er ganske unikt, særlig for en bedrift som er så stor.

- Som lærling følte jeg meg alltid like viktig som de andre medarbeiderne hos forhandleren. Mekanikeren som lærte meg opp gjorde meg rustet til å finne ut av ting selv, å jobbe selvstendig på verkstedet. Det er viktig for meg å kommunisere til lærlingene at selv om man etter hvert får et fagbrev, betyr det ikke at de må kunne alt – men at de har opparbeidet seg grunnkunnskapene de trenger. Å skape trygge rammer og gode læreopplevelser, slik at lærlingene jeg har ansvar for får en like god start på arbeidslivet som jeg hadde, er svært givende. Oda legger til:

På verkstedet er det som regel en avslappet stemning mellom medarbeiderne, vi tar ikke hverandre så høytidelig. Hverdagen er preget av mye humor, og jeg merker at det skaper en tettere relasjon til lærlingene som gjør det enklere å kommunisere – både sosialt og faglig.
- Oda Marie Johannesen

Lær mer om Møller Bil Skolen
Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Folka våreMorgendagens fagfolk på besøk

Som en av bilbransjens største på lærlinger er det mange ungdommer som ønsker seg en fot innenfor Møller Bil. Interessen for de populære læringplassene er stor.

Folka våreMøller Bil satser på fremtidens fageksperter

Møller Bil ønsker å utvikle folk og forretning på en bærekraftig måte. For å kunne utvikle fremtidens fageksperter i morgen, satser vi på unge mennesker i dag. Gjennom Møller Bil Skolen er det mange lærlinger som avlegger fagprøve i biltekniske fagområder og deretter tilbys de fleste fast jobb i Møller Bil.

Samfunnsansvar- Forskjellene våre gjør oss bedre!

- Mangfold og forskjeller bidrar til rikere diskusjoner og mer læring, sier Sara Lyngholm Odden som er salgs- og markedssjef hos Møller Bil Stavanger. Sammen med daglig leder, Jan Olav Fikstvedt, og dyktige kollegaer jobber de aktivt med å gjøre ulikhetene seg imellom til styrke.

Se alle artikler