Møller Bil satser på fremtidens fageksperter

Møller Bil ønsker å utvikle folk og forretning på en bærekraftig måte. For å kunne utvikle fremtidens fageksperter i morgen, satser vi på unge mennesker i dag. Gjennom Møller Bil Skolen er det mange lærlinger som avlegger fagprøve i biltekniske fagområder og deretter tilbys de fleste fast jobb i Møller Bil.

Praktisering av faget hos Møller Bils verksteder

Lærlingene får opplæring innen mange spennende fagområder; bilskadefaget, reservedelfaget eller billakkererfaget. I løpet av lærlingperioden er det viktig at teoretisk og praktisk kunnskap kombineres. Derfor får lærlingene mulighet til å praktisere faget på et av Møller Bils verksteder i tillegg til klasseromsundervisning. Her følges lærlingene opp av instruktører fra Møller Bil Skolen og de blir samtidig en del av arbeidsmiljøet hos Møller Bil.

For å kunne utvikle fremtidens fageksperter i morgen, satser Møller Bil på unge mennesker i dag

De fleste lærlinger tilbys fast jobb i Møller Bil

Møller Bil Skolen er et offentlig godkjent opplæringskontor der elever fra videregående skole inngår en lærekontrakt på normalt 24 måneder. Skolen følger en offentlig godkjent lærerplan for biltekniske utdanningsløp som bilmekaniker, bilskadereparatør, lakkerer og reservedelsfaget. Møller Bil Skolen hadde ved årsskiftet 110 lærlinger (inntak 2020 og 2021). De fleste tilbys fast jobb i Møller Bil etter avlagt fagprøve og får en trygg og variert jobb med gode karrieremuligheter.

Møller Bil Skolen er det viktigste tiltaket for den beste opplæringen

Daglig leder hos Møller Bil i Tønsberg Lars Gervin brenner ekstra for at lærlinger skal få mulighet til å la seg rekruttere inn i framtidige stillinger i Møller Bil. Han begynte selv sin karriere som mekanikerlærling i Møller Bil Tønsberg og er i dag medlem av styret til Møller Bil skolen.

Vår hovedstrategi for å rekruttere medarbeidere til mekanisk verksted, karosseriverksted og delelager er gjennom lærlingordningen, forteller Lars. Møller Bil Skolen er det viktigste tiltaket vi har for å kunne gi den aller beste opplæringen. Gjennom Møller Bil Skolen, som også er godkjent opplæringskontor, blir lærlinger gitt de forutsetningene som skal til for å skape seg en karriere i Møller Bil, sier Lars.

Daglig leder hos Møller Bil i Tønsberg, Lars Gervin

Vår hovedstrategi for å rekruttere medarbeidere til mekanisk verksted, karosseriverksted og delelager er gjennom lærlingordningen, forteller Lars. Møller Bil Skolen er det viktigste tiltaket vi har for å kunne gi den aller beste opplæringen. Gjennom Møller Bil Skolen, som også er godkjent opplæringskontor, blir lærlinger gitt de forutsetningene som skal til for å skape seg en karriere i Møller Bil, sier Lars.

I Møller Bil vil vi også se nye forretningsområder og stillinger oppstå på veien videre inn i digitalalderen og mot det grønne skiftet

Lær mer om Møller Bil Skolen

Kultur for å rekruttere internt

Møller Bil som er landets største bilorganisasjon, trenger gode fagarbeidere i overskuelig framtid. Vi vet at bilmekanikerfaget, bilskadefaget og reservedelfaget er en trygg og god vei å gå, når dagens ungdommer skal velge seg utdannelse. Lars understreker at det er kultur i Møller Bil for å rekruttere internt, og at det stadig dukker opp spennende muligheter for de som ønsker seg videre.

Vi har sett mange eksempler på dyktige kollegaer som har gått videre til andre stillinger i selskapet. I Møller Bil vil vi også se nye forretningsområder og stillinger oppstå på veien videre inn i digitalalderen og mot det grønne skiftet. Det vi ser er at mange velger å bli værende i kjeden i mange år og flere tilbringer hele sitt yrkesaktive liv hos oss. Det tar vi som en bekreftelse på at det er trygt å satse på Møller Bil som arbeidsgiver også i framtiden!

Søk lærlingplass hos Møller Bil Skolen
Sist oppdatert - 04. desember 2023

Relaterte artikler

Folka våreMorgendagens fagfolk på besøk

Som en av bilbransjens største på lærlinger er det mange ungdommer som ønsker seg en fot innenfor Møller Bil. Interessen for de populære læringplassene er stor.

Folka våreVar lærling - nå er hun instruktør

Som instruktør hos Møller Bil Skolen brenner Oda Marie Johannesen for at lærlingene skal få trygge rammer, og samtidig mulighet til å utfordre seg selv. Hun startet nemlig selv som lærling i Møller-konsernet for 11 år siden, og ønsker at lærlingene hun nå har ansvar for skal få en like god start på arbeidslivet.

Samfunnsansvar- Forskjellene våre gjør oss bedre!

- Mangfold og forskjeller bidrar til rikere diskusjoner og mer læring, sier Sara Lyngholm Odden som er salgs- og markedssjef hos Møller Bil Stavanger. Sammen med daglig leder, Jan Olav Fikstvedt, og dyktige kollegaer jobber de aktivt med å gjøre ulikhetene seg imellom til styrke.

Se alle artikler