ID.3: elbil, familiebil og bybil i ett, med plass til barnesete

ID.3 er el- og familiebilen som i 2020 markerte ankomsten av en ny æra av elektriske biler: suveren ytelse, større plass, lang rekkevidde og banebrytende design. Hvis du ser etter en elbil for familien med plass til 3 barneseter - som samtidig lar deg navigere uanstrengt rundt i travle bygater uten rekkeviddeangst – da kan ID.3 være noe for deg.

Modellen har en rekke fordeler som forgjengerne “Bobla” og “Golf” ikke hadde. ID.3 har blant annet en ytelse på opptil 204 hk og en rekkevidde på opptil 5511 km. Det gjør at den kan brukes både til hverdagsturer med familien i baksetet og til lengre turer i helgene.

Velutstyrt og romslig: den ultimate familie-elbilen

Mange vil oppleve at de kun trenger å lade sin ID.3 et par ganger i uken. For deg som ikke lader bilen hjemme, kan vi betrygge med at den har en ladetid på 30 minutter for opptil 290 km – med hurtiglading. Det kan utvilsomt gjøre livet enklere i en travel hverdag. Det er bare å sette den på lading før du skal handle eller gjøre andre ærend, og bilen er klar innen du er ferdig med ditt.

Volkswagen-modellen kan skryte av en "Open space”-kupé som er på størrelse med kupéen til en Passat. Løsningen føles moderne og romslig. Bilen kommer med Isofix barneseteinnfesting for to barneseter bak og ett i framsetet, og det er derfor god plass til bakovervendte barneseter.

Kvinne sitter i baksetet på ID.3.

Bagasjerommet er det ikke til å kimse av heller, med plass til 385 liter. Det utgjør ca. seks store 60-liters ryggsekker, og det er derfor ikke noe problem å laste inn en barnevogn, bæreposer fra dagligvaren og ekstra bagasje. Nedfellbar bakseterygg med delbart baksete, tilgjengelig i flere av modellene, øker plassen ytterligere ved behov.

Standardutstyr som setter sikkerhet i fokus

Det bør stilles høye krav til sikkerhetsutstyret når du skal velge deg ny familiebil. Heldigvis kommer Volkswagen ID.3 med standardutstyr som gjør hverdagen tryggere og enklere. Sikkerhets- og ekstrautstyr inkluderer blant annet tretthetsvarsling, lyssensor og regnsensor, Lane Assist filholderassistent og utetemperaturmåler med isvarsling.

Lukeparkering og trange parkeringsplasser er heller ingen utfordring, takket være parkeringssensorer foran og bak. Discover Pro navigasjonssystem med 10-tommers fargedisplay følger med som standard, slik at du lett kan finne frem på ukjente veier.

Plass til 3 barneseter, men også til sjåføren

Dette er en elbil og familiebil som også er praktisk som bybil, særlig for familier som ønsker seg en praktisk “andrebil” til bruk i urbane områder. Volkswagen ID.3 er 1,81 meter bred og 4,26 meter lang. Det betyr at den er på omtrent samme størrelse som en Golf – inkludert utvendige speil.

Den er derimot ca. 8 cm høyere enn en typisk Golf. Det betyr i praksis at du får god takhøyde og høyere sittestilling. ID.3 har også mye lenger akselavstand, og dermed har den like romslig kupé som det mange av de større bilene har. Allikevel er den kompakt nok til at det føles enkelt og trygt å navigere i travel bytrafikk. I tillegg er den elektriske motoren montert på bakakslingen, noe som gir god stabilitet og balanse.

Fordelene ved å velge ID.3 

Enten du allerede foretrekker elbiler eller du bare er nysgjerrig på dem, finnes det mange gode grunner til å vurdere ID.3 for deg selv og familien. Den er allsidig nok til å imøtekomme de fleste behov i dagliglivet til urbane barnefamilier, samtidig som den har lang nok rekkevidde for deg som vil ha den som “førstebil”.

Mange irritasjonsmomenter ved tidligere elbiler er løst her: større plass, raskere lading og lengre rekkevidde. Hvis du ser etter en elbil som også kan brukes til både bybil og familiebil, så er det god bruk av tid å ta en titt på denne.

Har du flere spørsmål om bilen? Se vår FAQ om ID.3 her.

1 Faktisk rekkevidde avhenger av kjørestil, hastighet, bruk av komfort- og tilleggsforbrukere, utetemperatur, antall passasjerer, bagasje, felgstørrelse, tilhengervekt og topografi. Den laveste verdien omfatter også kjøring med moderat hastighet på motorvei og kjøring ved lave utetemperaturer om vinteren.