Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Dekk

Bilens dekk har stor betydning for veigrep, sikkerhet, drivstofforbruk og kjørekomfort. Møller Bil tilbyr dekk, dekkskifte og dekkhotell.

Skal du investere i nye dekk for sesongen? Ta kontakt med din nærmeste Møller Bil forhandler i dag. Vi vet hvilke produkter som egner seg best til din bil og ditt kjørebehov.

Fast lavpris på dekk

Vi har fast lavpris på dekk i alle prisklasser fra de de mest anerkjente dekkprodusentene som Nokian og Pirelli.

Hvilke egenskaper er viktigst for deg?

Hva som er optimale dekkegenskaper, avhenger av hva sjåførens behov og ønsker er. Det er stor variasjon fra produsent til produsent. Hvilke dekk som egner seg best til din bil, avhenger av topphastighet, sesong og dine kjøreegenskaper og behov.

Noen stiller for eksempel krav til lavere drivstofforbruk, og andre ønsker miljøvennlige alternativer. Enkelte egenskaper kan gå på bekostning av de egenskaper som prioriteres.

Når det er på tide å se etter nye dekk, vil det være vanlig å se etter egenskaper som:

 • Støy
 • Komfort
 • Miljø
 • Levetid
 • Rullemotstand
 • Mønsterdybde
 • Økonomi

Vi opplever at rullemotstand blir mer og mer viktig blant våre kunder, og da spesielt blant el-bileiere. Dersom dekkene har lavere rullemotstand kan dette føre til at bilen ikke bruker like mye drivstoff som vanlig, og dermed gir el-biler lengre rekkevidde. En lavere rullemotstand kan også gi bedre drivstofføkonomi for bensin- og diesbileiere.

Er du usikker på hvilke egenskaper du bør prioritere, kan vi i Møller Bil hjelpe deg med å kartlegge dine viktigste behov.

Bestill verkstedtime

Her kan du enkelt bestille time til verksted, service og EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

Digital verkstedbestilling

Med Digital verkstedbestilling får du alt en bileier trenger å tenke på i én tjeneste. Logg på i nettleseren eller last ned appen.

Vinterdekk

Noen kommuner i Norge har valgt å innføre piggdekkavgift med mål om å redusere mengden svevestøv i luften. Svevestøv er små partikler som blir revet opp fra asfalten når dekkene treffer den, og resultatet blir en mer forurenset luft som blant annet kan påvirke luftveiene.

I områder der det er mange som pendler vil det ofte bli målt større mengder svevestøv om vinteren, noe som delvis kan skyldes biler med piggdekk. Dekkene har også et høyere støynivå, noe som kan være grunn nok for noen til å velge piggfrie alternativer.

Med og uten pigger

Til tross for at piggdekk kan være med på øke svevestøvproduksjonen, kan dekkene ha en betydelig fordel på is. Gode piggdekk kan gi en kortere bremsestrekning, bedre akselerasjon og et bedre sidegrep. Dekk med pigger kan føles tryggere for sjåfører som er usikre på vinterføre, og er derfor foretrukket av noen.

Piggfrie vinterdekk som ikke har blitt utsatt for mye slitasje kan være like effektive på vinterføre som dekk med pigger. Dekkene har også et lavere støynivå, en lavere rullemotstand og de utgjør mindre slitasje på asfalten. Piggfrie vinterdekk har likevel ikke like gode bremseegenskaper på hard snø og glatt is som dekk med pigger, og kan derfor kreve at du som sjåfør er trygg på vinterføre.

Piggfrie vinterdekk har ingen tidsfrist knyttet til seg, og du kan derfor skifte dekkene tidligere i høstsesongen dersom du ser at et dekkskifte vil ha en betydning på bilens veigrep.

Krav

I Norge skal sommerdekkene ha minst 1,6 mm mønsterdybde, og vinterdekk skal ha minst 3 mm mønsterdybde der slitebanen er mest slitt, ifølge Statens Vegvesen. Piggdekk kan brukes mellom 1. november og første mandag etter 2. påskedag, men dersom føret krever det er det lov å bruke piggdekk utenom disse datoene også. Husk at du som sjåfør som er ansvarlig for at bilen har tilstrekkelig med veigrep.

Kjører du med tilhenger stilles det samme krav til tilhengerens dekk som bilens.

Korrekt lufttrykk er viktig

Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk. Du finner veiledning på innsiden av bensinlokket, på innsiden av dørstolpen eller i bilens håndbok. For høyt lufttrykk kan føre til dårligere kjørekomfort og retningsstabilitet samt ujevn slitasje. For lavt lufttrykk kan blant annet gå utover sikkerheten.

Vedlikehold og oppbevaring

Mange velger dekk på grunn av foretrukne egenskaper, men glemmer at vedlikehold også har en betydning for hvor lenge dekkenes originale egenskaper varer. For at dekkene skal beholde egenskapene sine over lengre tid, må de vedlikeholdes med jevne mellomrom. Riktig vedlikehold er også viktig før de skal lagres for sesongen og kan føre til mindre slitasje. Før lagring bør du:

 • Kontrollere dekkene
 • Påføre dekkpleie
 • Rengjøre dekk og felger grundig
 • Justere lufttrykket

Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk. Du finner veiledning på innsiden av bensinlokket, på innsiden av dørstolpen eller i bilens håndbok. For høyt lufttrykk kan føre til dårligere kjørekomfort og retningsstabilitet samt ujevn slitasje. For lavt lufttrykk kan blant annet gå utover sikkerheten.

Det beste er å oppbevare dekkene på et dekkhotell. Når du velger oppbevaring på et av dekkhotellene hos Møller Bil, er vedlikehold en del av tjenesten.

Møller Bil kan dekk

Vi vet hvilke dekk som egner seg best for din bil og dine behov, og med vår ekspertise sikrer du optimale kjøreegenskaper og sikkerhet. Du får kjøpt dekk hos alle våre forhandlere landet rundt, og vi tilbyr også et stort utvalg av originale felger til alle modellene vi fører.

Møller Bil er landets ledende bilforhandler, og vi er en totalleverandør innenfor bilhold. Vi gir deg nyttige råd, slik at du kan ha nytte av dine dekk i mange år fremover.

Finn din nærmeste forhandler her - vi hjelper deg med dekkskifte og dekkhotell over hele landet.