En nesten ny Passat GTE hybrid er en komplett familiebil

Med Volkswagens ladbare hybrid Passat GTE får du el-bilens fordeler kombinert med storbilfordelene som gir deg god plass til hele familien pluss bagasje. I tillegg får du en komfortabel og sikker bil med gode kjøreegenskaper.

Se alle våre nesten nye Passat GTE!

Det er få bilmodeller som kan vise til en like lojal kundegruppe som Volkswagen Passat, og det er det flere grunner til. På spørsmål om hvorfor det kan lønne seg å velge en nesten ny

Passat GTE, svarer Jørgen Bjerkan, salgssjef bruktbil hos Møller Bil Asker og Bærum, kontant.

– Først og fremst fordi du får veldig mye bil for pengene. Passat GTE er en av de største bilene i sin klasse med flotte kjøreegenskaper, god komfort og lavt forbruk. Dessuten kan du kjøre småturer rent elektrisk, for eksempel til og fra jobb, barnehage, skole eller trening, sier han.

Bjerkan forteller videre at det de siste årene har vært en trend at mange familier velger kompakte SUVer. Men han mener det er så mange klare fordeler med Passat GTE at småbarnsfamilier heller bør gå for stasjonsvogn.

– Den er også veldig morsom å kjøre, og har flere kjøremoduser. Når du trykker på GTE-knappen henter bilen maksimal kraft fra begge motorene, og du har da 218 hestekrefter til rådighet, sier han.

Slettes ikke så verst til å være en familiebil. Passat GTE er også en kraftig bil som kan trekke en tilhenger på 1,5 tonn. Uvanlig til å være en hybridbil.

– I tillegg har Passat GTE et elegant og tidløst design. En nesten ny Passat GTE vil oppleves som en helt ny bil, sier Bjerkan.

Møller Bil ansatt på vei inn i en Passat GTE hybrid

Genialt hybridsystem

Det har skjedd utrolig mye på bilfronten siden Volkswagen introduserte første generasjon Passat tilbake i 1973. Men hele veien har familiebilen ligget helt i toppsjiktet i sin klasse. Det gjør den fortsatt.

Volkswagens geniale hybridsystem skiller seg fra konkurrentene ved at el-motoren er plassert inne i girkassen på bilen. Dermed er effekten langt bedre enn når el-motoren er plassert lenger vekk fra drivverket. El-motoren i Passat GTE har 115 hestekrefter.

Høyt sikkerhetsnivå

Møller Bil ansatt sitter på huk foran en Passat GTE hybrid

Volkswagen har alltid hatt fokus på sikkerhet, og var blant de aller første bilprodusentene som hadde kollisjonsputer i bilene sine. Passat GTE regnes for å være blant de sikreste bilene i sin klasse med moderne assistent- og sikkerhetssystemer, i tillegg til kollisjonsputer og sidekollisjonsputer både foran og bak som standardutstyr. GTE har også kollisjonsgardiner.

– Det er til og med en kollisjonspute for sjåførens knær. Noe som ikke er så vanlig, sier Bjerkan.

Blant sikkerhetssystemene i Passat GTE er for eksempel en multikollisjonsbrems, som aktiverer bremsene ved en eventuell kollisjon, slik at bilen ikke ruller videre eller i verste fall over i motsatt kjørebane. Alle Passater er i tillegg utstyrt med adaptiv cruisekontroll, en radar som følger med på trafikken foran, med en nødbrems som slår inn hvis bilen foran plutselig skulle bråstoppe.

Passat GTE kan også vise til topp score i den europeiske kollisjonstesten Euro NCAP, med spesielt gode tilbakemeldinger når det gjelder barnesikring.

Stort batteri og romslig bagasjerom

En annen fordel med Passat GTE er det store batteriet plassert under gulvet i bagasjerommet, som gjør at du kan kjøre rent elektrisk selv om det skulle være skikkelig kaldt ute.

– Du kan kjøre opptil tre mil på vinterstid og enda lenger om sommeren, selvfølgelig litt avhengig av hvor og hvordan du kjører, forklarer Bjerkan.

Bensintanken er plassert under baksetet. Noe som gir bilen en god vektfordeling. I tillegg er bagasjerommet like stort som det er på bensinmodellen, og rommer hele 483 liter. Med seteryggen nede får du hele 1613 liter til rådighet.

Passat GTE er en ladbar hybrid, så du kan lade den som en el-bil. Men batteriet lades også under normal kjøring. Kjører du rent elektrisk, slår den automatisk over til bensin før batteriet er tomt. Du slipper med andre ord å bekymre deg for nyordet rekkeviddeangst.

Komfortabel og stillegående

Det er ikke bare barnefamilier, som trenger god plass og en trygg og driftsikker bil, som har falt for Passat GTE.

– Den er også et populært valg blant mange firmakunder som kjører mye. Passat GTE er en veldig komfortabel bil, som er godt støyisolert og som har veldig gode seter med mange innstillingsmuligheter, forklarer Bjerkan.

Han legger til at det er lagt ned mye arbeid i å gjøre bilen stillegående.

Grunnmodellen er godt utstyrt

Kjøper du en nesten ny Passat GTE kan du forvente et høyt utstyrsnivå. Selv grunnmodellen er godt utstyrt, med dynamiske LED-lys, adaptiv cruisekontroll, 18-tommers lettmetallfelger, blanke takrails og mørke, varmedempende sideruter – noe som er ekstra behagelig for barna på varme sommerdager.

I tillegg var det mange som valgte et høyt utstyrsnivå da bilen var ny, som for eksempel webasto – motor- og kupévarmer med fjernkontroll, panorama glasstak og massasjeseter.

– Listen med mulig ekstrautstyr til Passat GTE er lang, og det finnes mange flotte nesten nye Passater å få tak i. Spør du meg, er Passat GTE den best familiebilen på markedet, avslutter Jørgen Bjerkan.

Se alle våre nesten nye Passat GTE!