Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Reparasjon og bytte av frontrute etter steinsprut og glasskader

Steinsprut er irriterende, og kan føre til at du må bytte hele frontruten. Men en liten sprekk i bilglasset kan repareres raskt og enkelt, så lenge du ikke lar skaden utvide seg over tid.

Det er ingen kostnad for deg å utbedre steinsprut så lenge du har kasko eller delkasko. Må du skifte hele ruten er det samme egenandel uansett hvilket verksted du bruker.

Bestill reparasjon av din frontrute

Registrer skaden din i Bilhold så slipper du å kjøre til verkstedet på forhånd.

Med tjenesten Skadetakst Online i Bilhold kan du enkelt:

  • Registrere skaden og laste opp bilder av bilruten
  • Motta beskrivelse og et uforpliktende pristilbud på jobben som må utføres
  • Bestille time hos ditt foretrukne verksted direkte i Bilhold

Det er med andre ord ikke nødvendig å dra til verkstedet i forkant for befaring av skaden.

Bestill bilrute reparasjon

Er det snakk om en ukomplisert steinsprutskade, tar det normalt sett bare noen timer.

Dersom frontruten må skiftes og teknologien må kalibreres, tar det noe lengre tid. Dette avhenger av hva som må kalibreres. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har flere spørsmål knyttet til dette.

Kontakt oss om du lurer på noe eller ønsker å bestille bilrute reparasjon

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre retningslinjer for personvern. Les mer her.

 

 

Bilglass_1200x417.jpg

Frontrutens viktige egenskaper

En bilrute som har steinsprutskade kan være farlig i trafikken, fordi bilen mister noen av sine viktige egenskaper i forbindelse med kjøring og sikkerhet. Frontruten har flere egenskaper enn du kanskje er klar over:

  • Sikkerhet ved bilulykke: Bilglasset gir støtte for kollisjonsputene når de blåser seg opp. For at dette skal fungere må frontruten være intakt.
  • Bedre ytelse: En original frontrute opprettholder sin effekt under kjøring. Den holder ute fartsvind og minimerer risting, så lenge den er intakt.
  • Stabilitet i glasset: Frontruten er en bærende del av karosseriet. Den utgjør 30% av alt som forhindrer karosseriet i å bli deformert ved et sammenstøt - så lenge den er intakt.

Moderne biler har avansert teknologi knyttet til frontruten, og dersom du må bytte frontrute på bilen må det teknologiske utstyret kalibreres på nytt. Våre forhandlere bruker topp moderne og originalt kalibreringsutstyr fra produsenten, slik at vi kan være sikre på at alt fungerer som det skal.

Skader fra steinsprut og andre frontruteskader

For at det skal være mulig å reparere en steinsprutskade, er det viktig at du kjører bilen til verkstedet så fort skaden har oppstått. Den samme ruten kan faktisk repareres både to og tre ganger for steinsprutskade.

Har du fått en sprekk i frontruten og lar den være, kan det føre til at problemet vokser - bokstavelig talt. Skaden vil bli større, og du kan risikere at ruten sprekker. En større sprekk i frontruten kan ikke alltid repareres, noe som betyr at hele frontruten må byttes.