Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Dekk til bilen

Bilens dekk har stor betydning for veigrep, sikkerhet, drivstofforbruk og kjørekomfort. Vi i Møller Bil tilbyr dekk, dekkskifte og dekkhotell.

Trenger du anbefalinger og hjelp til å velge nye dekk? Ta kontakt med din nærmeste Møller Bil forhandler eller kontakt oss via skjema. Vi vet hvilke dekk som egner seg best til din bil og ditt kjørebehov.

 

Jeg ønsker et tilbud på dekk

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre retningslinjer for personvern. Les mer her.

 


Er du usikker hvilken dekkstørrelse din bil skal ha? Informasjonen finner du i bilens vognkort og på Statens Vegvesen.

Fast lavpris på sommerdekk og vinterdekk

Under er priseksempler på 4 stykk kjøreklare, budsjett-, kvalitet- og premiumdekk. Ta kontakt om du ønsker pris på andre dekkdimensjoner

Sommerdekk

195/65 R15 91H

Budsjett:
kr. 3.990

kvalitet:
kr. 4.290

premium:
kr. 4.990

205/55 R16 91V

Budsjett:
kr. 4.190

kvalitet:
kr. 4.890

premium:
kr. 5.890

225/45 R17 94W

Budsjett:
kr. 4.990

kvalitet:
kr. 5.990

 

225/45 R17 91W

Premium:
kr. 6.990

 

 

Vinterdekk

195/65 R15 91T

kvalitet: kr. 4.290

premium: kr. 6.290

205/55 R16 91T

kvalitet: kr. 5.990

 

225/45 R17 94T

kvalitet: kr. 6.790

 

205/55 R16 94T

premium: kr. 7.690

 

225/45 R17 94H

premium: kr. 9.990

 

Dette er forskjellen på budsjett-, kvalitet-, og premiumdekk

Det er stor variasjon fra produsent til produsent. Hvilke dekk som egner seg best til din bil, avhenger av topphastighet, sesong og dine kjøreegenskaper og behov.

Premiumdekk er kjente dekkmerker som år etter år gjør det godt på dekktester og har de beste egenskapene. Vi tilbyr premiumdekk fra Nokian og Pirelli.

Kvalitetsdekk er ikke nødvendigvis fra like kjente merker som premium. De gjør det gjerne midt på treet i dekktester og kan vise til en viss kvalitet. Vi tilbyr kvalitetsdekk fra Nokian Nordman og Maxxis.

Budsjett sommerdekk er ofte mindre kjente dekk, og dermed et rimeligere alternativ. De gjør det ikke like godt på dekktester som premium og kvalitet når det kommer til støy og veigrep på ulik føre, men vil fungere til sitt formål. Vi tilbyr budsjett sommerdekk fra RoadCruza.

Dekkhotell

Dekkene dine har det best på et dekkhotell når de ikke er i bruk.

→ Les mer om dekkhotell her

Bestill dekkhotell

Bestill dekkhotell hos din nærmeste forhandler, så lagrer vi, vasker og skifter dekkene for deg.

Dekkskift

Du slipper å ta jobben med å bytte dekk to ganger i året - vi gjør det for deg.

→ Les mer om dekkskift her

Bestill dekkskift

Vi hjelper deg til å legg om til vinter- eller sommerdekk.

Sommerdekk-lavpris_433x288.png

Hvilke dekkegenskaper er viktigst for deg?

Når det er på tide å se etter nye dekk, vil det være vanlig å se etter egenskaper som:

  • Støy
  • Komfort
  • Miljø
  • Levetid
  • Rullemotstand
  • Mønsterdybde
  • Økonomi

Vi opplever at rullemotstand blir mer og mer viktig blant våre kunder, og da spesielt blant eiere av elbil. Dersom dekkene har lavere rullemotstand kan dette føre til at bilen ikke bruker like mye drivstoff som vanlig, og dermed gir elbiler lengre rekkevidde. En lavere rullemotstand kan også gi bedre drivstofføkonomi for bensin- og dieselbileiere.

Vinterdekk med eller uten pigger?

Til tross for at piggdekk kan være med på øke svevestøvproduksjonen, kan dekkene ha en betydelig fordel på is. Gode piggdekk kan gi en kortere bremsestrekning, bedre akselerasjon og et bedre sidegrep. Dekk med pigger kan føles tryggere for sjåfører som er usikre på vinterføre, og er derfor foretrukket av noen.

Piggfrie vinterdekk som ikke har blitt utsatt for mye slitasje kan være like effektive på vinterføre som dekk med pigger. Dekkene har også et lavere støynivå, en lavere rullemotstand og de utgjør mindre slitasje på asfalten. Piggfrie vinterdekk har likevel ikke like gode bremseegenskaper på hard snø og glatt is som dekk med pigger, og kan derfor kreve at du som sjåfør er trygg på vinterføre.

Husk: Kjører du med tilhenger stilles det samme krav til tilhengerens dekk som bilens.

Vedlikehold og oppbevaring

Mange velger dekk på grunn av egenskapene, men for at dekkene skal beholde egenskapene sine over lengre tid, må de vedlikeholdes med jevne mellomrom. Riktig vedlikehold er også viktig før de skal lagres for sesongen og kan føre til mindre slitasje.

→ Les mer om korrekt oppbevaring av dekk her.

Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk. Du finner veiledning på innsiden av bensinlokket, på innsiden av dørstolpen eller i bilens håndbok.

Det beste er å oppbevare dekkene på et dekkhotell. Når du velger oppbevaring på et av dekkhotellene hos Møller Bil, er vedlikehold en del av tjenesten.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om dine dekkbehov eller be om tilbud på nye dekk.

→ Se alle typer verkstedtjenester her.