Dekk til bilen

Bilens dekk har stor betydning for veigrep, sikkerhet, drivstofforbruk og kjørekomfort. Hos Møller Bil møter du fagfolk som hjelper deg med nye dekk, dekkskifte og dekkhotell.

Trenger du anbefalinger og hjelp til å velge nye dekk til bilen? Ta kontakt med din nærmeste Møller Bil forhandler eller kontakt oss via skjema.

 

Jeg ønsker et tilbud på dekk

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre retningslinjer for personvern. Les mer her.
 


Ikke sikker på hvilken dekkstørrelse din bil skal ha? Informasjonen finner du i bilens vognkort og på Statens Vegvesen.

Dette er forskjellen på budsjett-, kvalitet-, og premiumdekk

Kvaliteten på dekkene er forskjellig fra produsent til produsent, og det kan være stor forskjell. Hvilke dekk som egner seg best til din bil, avhenger av topphastighet, sesong, dine kjøreegenskaper og behov.

Premiumdekk er kjente dekkmerker som årlig gjør det godt på dekktester og som har de beste egenskapene. Vi tilbyr premiumdekk fra Continental og Pirelli.

Kvalitetsdekk er helt greie dekk, men ofte fra litt mindre kjente merker. De gjør det gjerne midt på treet i dekktester og kan vise til en viss kvalitet. Vi tilbyr kvalitetsdekk fra Gislaved og Maxxis.

Budsjett sommerdekk er ofte mindre kjente dekkmerker, og dermed et rimeligere alternativ. De gjør det ikke like godt på dekktester som premium- og kvalitetsdekk når det kommer til støy og veigrep på ulik føre, men vil fungere til sitt formål. Vi tilbyr budsjett sommerdekk fra RoadCruza.

Dekkhotell

Dekkene dine har det best på et dekkhotell når de ikke er i bruk.

→ Les mer om dekkhotell her

Bestill dekkhotell

Bestill dekkhotell hos din nærmeste forhandler, så lagrer vi, vasker og skifter dekkene for deg.

Dekkskift

Du slipper å ta jobben med å bytte dekk to ganger i året - vi gjør det for deg.

→ Les mer om dekkskift her

Bestill dekkskift

Vi hjelper deg til å legg om til vinter- eller sommerdekk.

Sommerdekk-lavpris_433x288.png

Hvilke dekkegenskaper er viktigst for deg?

Når det er på tide å se etter nye dekk, vil det være vanlig å se etter egenskaper som:

  • Støy
  • Komfort
  • Miljø
  • Levetid
  • Rullemotstand
  • Mønsterdybde
  • Økonomi

Eiere av elbil er ofte opptatt av rullemotstand. Dersom dekkene har lavere rullemotstand kan dette føre til at bilen ikke bruker like mye drivstoff som vanlig, og dermed gir elbiler lengre rekkevidde. En lavere rullemotstand kan også gi bedre drivstofføkonomi for bensin- og dieselbileiere.

Vinterdekk med eller uten pigger?

Piggdekk gir en betydelig fordel på glatt føre med is, men de kan også øke produksjonen av svevestøv i lufta. Kortere bremsestrekning, bedre akselerasjon og et bedre sidegrep er likevel fordeler som mange sjåfører setter pris på. Dekk med pigger kan føles tryggere for sjåfører som er usikre på vinterføre.

Piggfrie vinterdekk som ikke har blitt utsatt for mye slitasje kan være like effektive på vinterføre som dekk med pigger. Disse dekkene har også et lavere støynivå, en lavere rullemotstand og de utgjør mindre slitasje på asfalten. Piggfrie vinterdekk har likevel ikke like gode bremseegenskaper på hard snø og glatt is som dekk med pigger, og kan derfor kreve at du som sjåfør er trygg på vinterføre.

Vedlikehold og oppbevaring

Mange velger dekk på grunn av egenskapene, men for at dekkene skal beholde egenskapene sine over lengre tid, må de vedlikeholdes med jevne mellomrom. Riktig vedlikehold er også viktig før de skal lagres for sesongen og fører til mindre slitasje.

→ Les mer om korrekt oppbevaring av dekk her.

Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk. Du finner veiledning på innsiden av bensinlokket, på innsiden av dørstolpen eller i bilens håndbok.

Det beste er å oppbevare dekkene på et dekkhotell. Når du velger oppbevaring på et av dekkhotellene hos Møller Bil, er vedlikehold en del av tjenesten.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om dine dekkbehov eller be om tilbud på nye dekk.

→ Se alle typer verkstedtjenester her.