Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Derfor duger ikke vanlige stikkontakter

Lading av elbil i vanlig stikkontakt er ikke anbefalt. Møller Bil guider deg til en effektiv og sikker ladehverdag.

Vanlige stikkontakter duger ikke

De fleste elbiler leveres med en Mode 2-kabel, en kontakt som er tilpasset bilens inntak i den ene enden og en vanlig stikkontakt i den andre. I motsetning til hva mange tror er denne kabelen kun ment til bruk på reise eller ved nødlading.

Fra og med 2016 gjelder egne sikkerhetsforskrifter for alle kontaktpunkt som skal brukes til jevnlig lading av elbil. Vanlige boliger er rett og slett ikke utstyrt med elektriske anlegg som tåler slik belastning over lengre tid. For å kunne brukes til jevnlig lading må stikkontakten ha en dedikert kurs, en sikring på maks 10A og jordfeilvern type B.

Derfor bør vanlige stikkontakter unngås

  • Vanlige stikkontakter er ikke laget for å tåle høy last over lang tid.
  • Stikkontakter ute eller i garasjen, er vanligvis ikke koblet til en dedikert kurs.
  • Daglig bruk av Mode 2-kabler kan fører til slitasje i leddet mellom kabelen og støpselet.
  • Lading med Mode 2-kabler er begrenset til 10A/2,3 kW, hvilket gjør at ladetiden noen ganger blir lenger enn det som er praktisk eller akseptabel.

Jevnlig lading av elbil kan føre til at det går varmegang i kontakten, og i verste fall kan det oppstå en brann. Det mange ikke er klar over er at hvis man ikke har en separat kurs til ladepunktet, kan det begynne å brenne andre steder der kabelen er lagt - ikke i garasjen. Skjøter på kabelen i koblingsbokser er spesielt utsatt.

Fordeler med å velge Mode 3-ladestasjon

  •  Du kan lade raskere fordi ladestasjonen lar deg utnytte bilens ladekapasitet. Ladestasjoner som fast installeres tilpasses til det ditt sikringsskap kan bære av belastning. Dette gjør ladingen pålitelig og forutsigbar.
  • Du lader sikrere fordi ladestasjonen oppfyller normen for lading av kjøretøy. Den kobles til en dedikert kurs og har riktig dimensjonert sikring. Ved eventuelle feil gir ladestasjonen beskjed (indikator).

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap anbefaler ikke lading i vanlig stikkontakter, fordi elanlegget i privatboliger ikke er laget for langtidslading og konstant belastning. Ved å velge en dedikert ladestasjon får du både raskere og sikrere lading. En ladestasjon kan dessuten øke verdien på boligen din.

 

e-tron

eRange er den nye generasjonen ladestasjoner

Da Europas ledende bilinteresseorganisasjon nylig utførte en omfattende test av ledende ladestasjoner sto DEFA 11 kW ladestasjon igjen som en klar vinner. I Norge har ladestasjonene hittil blitt solgt under navnet Saltoboksen, men i disse dager lanseres nye og ytterligere forbedre utgaver under navnet eRange. Den nye generasjonen av ladestasjoner har et helt nytt nivå av brukervennlighet og driftssikkerhet.

Les hele resultatet av testen her

eRange anbefales for elbiler og ladbare hybrider fra Audi og Volkswagen. Les mer om hvilken ladestasjon som passer til din modell fra henholdsvis Audi og Volkswagen, eller kontakt din lokale Møller Bil forhandler for en hyggelig ladeprat.

Aldri mer rekkeviddeangst med eRange

Rekkevidde, eller "range", er kjent for alle elbileiere. De fleste har opplevd å bruke alt for mye tid på å planlegge ladingen. Utover en bil med lang rekkevidde, er det eneste som hjelper mot dette ubehaget vissheten om at man kan lade raskt, trygt og effektivt hvor enn man ferdes.

Med eRange får elbilister og installatører økt sinnsro. E-en i eRange står ikke bare for elektrisitet, men også for energi, effektivitet og enkelhet. I samarbeid med DEFA gjør Møller Bil nå enda mer for å imøtekomme ønsker fra bilbransjen, og forbedrer sikkerhet, stabilitet og funksjonalitet ytterligere.

eRange kommer i tre hovedvarianter: eRange Uno, eRange Duo og eRange IQ. Snakk med din lokale Møller Bil forhandler om hvilken ladestasjon som vil passe best for deg.

Møller Bil tar hånd om bestilling og installasjon

Bestiller du ladestasjon gjennom Møller Bil får du installeringen inkludert. Våre autoriserte installatører monterer ladesystem, dedikert kurs og jordfeilvern med DC-beskyttelse, og utarbeider all nødvendig dokumentasjon. Bestill allerede nå så er alt klart til du får bilen!

Vi tar hånd om bestilling og installasjon:

  • Du bestiller direkte hos forhandleren
  • Varene sendes til autorisert installatør
  • Installatøren monterer ladestasjonen i henhold til forskrift og utarbeider samsvarserklæring

Direkte hjem, enkelt og greit!

Høydepunkter med eRange

Bedre sikkerhet og funksjonalitet

Saltoboksene var allerede de sikreste på markedet, og eRange tilfredsstiller de samme kravene til sikkerhet, pålitelighet og brukervennlighet. I tillegg inneholder eRange en rekke nye funksjoner som øker standarden ytterligere. Blant annet kontrollerer egne sensorer kontinuerlig at bilen lader som den skal, at alle komponenter fungerer og at stasjonen ikke blir for varm. Ved tegn til varmgang stanses strømtilførselen automatisk.

Enklere å lese av ladestatus og tilstand

eRange-stasjonene har fått flere lysindikatorer som gjør det enklere å lese av ladestatus og tilstand.

Enklere installasjon og konfigurasjon

For installatøren blir det langt enklere å installere og konfigurere enn tidligere, både som frittstående stasjon og i anlegg. Et nytt, komplett konfigurasjonsverktøy gjør hele installasjonsprosessen enklere.

Imøtekommer nye standarder

Den nye generasjonen ladestasjoner imøtekommer nye standarder i markedet, som IEC 61851-1:2017 og NEK400:2018.

Skreddersydde løsninger for borettslag

Ingen borettslag er like og derfor tilbyr Møller Bil i samarbeid med DEFA skreddersydde løsninger for borettslag og sameier. Mange har forskjellige behov til driftssikkerhet, brukervennlighet og administrasjon, for ikke å snakke om rettferdighet i form av lik tilgang på strøm.

Vi leverer blant annet ladestasjoner, kabler og smart strømstyring tilpasset fellesskapet.

Les alt om de forskjellige mulighetene her

Møller Bil hjelper deg med å finne ladestasjonen tilpasset din bil og dine behov. Kontakt oss i dag så tar en el-montør fra en av våre samarbeidspartnere kontakt for å avtale time om montering.