Bruktbil-guiden: Slik kan du kjøpe din neste bruktbil trygt og enkelt

Å finne den rette bruktbilen kan være en tidkrevende jobb. Vi vil at alt skal være i orden med bilen, og aller helst at den befinner seg hos en trygg selger i nærheten av der vi bor.

Dessverre så har bruktbil-bransjen et noe spekulativt rykte på seg, for hvordan kan en uerfaren bilkjøper være trygg på at bruktbil-selgeren holder det han lover?

Kjøper du bruktbil hos din lokale Møller Bil forhandler så hjelper vi deg selvfølgelig med alt det praktiske. Hos oss vil du alltid få korrekt kilometerstand, tilstandsrapport, bruktbilgaranti, 30 dagers bytterett, gunstig finansiering og gode forsikringsordninger. Se vårt bruktbilutvalg her.

Men om du ikke ønsker å kjøpe bruktbil hos oss, så ønsker vi fortsatt at du skal oppleve et godt bilkjøp. Derfor har vi snekret sammen en enkel bruktbil-guide for den som er på leting etter din nye bruktbil.

Guide: dette bør du passe på når du skal kjøpe bruktbil

Når du skal kjøpe en bruktbil er det et par punkter vi anbefaler at du ser ekstra nøye på. Punktene er hentet fra sjekklisten som våre Møller Bil-forhandlere selv bruker. 

Vi ser blant annet på:

  • Vesentlige feil: har bilen blitt sjekket for feil og skader hos et autorisert verksted?
  • Kilometerstand: er kilometerstanden korrekt?
  • Service: kommer bilen med et oppdatert servicehefte og tilstandsrapport?
  • Heftelser: har bilen heftelser (altså et gammelt billån) som følger med salget? 

Eventuelle heftelser kan du alltid finne på sidene til Brønnøysundregistrene.


Vi anbefaler også at du tar bruktbilen din innom en EU kontroll før du signerer kontrakten.

Det kan være smart å kjøpe bruktbil hos en forhandler

Mange lurer på om det lønner seg å kjøpe brukt gjennom privatperson eller hos en forhandler. Fordelen ved å kjøpe bilen brukt hos en forhandler, er at du blir dekket av forbrukerkjøpsloven ved kjøp. Dette gir deg retten til å reklamere på bruktbilen, samt at du er bedre beskyttet av lovverket dersom det oppstår en tvist.

Kjøper du en bruktbil av en privat forhandler, kan prisen bli vesentlig billigere. Men samtidig må du ordne med det meste praktiske selv.

En merkeforhandler vil ofte sitte på mer kunnskap og erfaring om bilen, og medarbeiderne er ofte spesialiserte. Kjøper du hos en forhandler som også har et merkeverksted, kan du være trygg på at de kjenner bilen din best dersom det skjer noe alvorlig med den.

Å kjøpe bruktbil hos en forhandler gir deg derfor en større trygghet. 

Finansiering

En annen vesentlig fordel ved å kjøpe bruktbil hos en forhandler er at du kan få et godt tilbud på bilfinansiering. Hos Møller Bil kan vi ordne billån til deler av eller hele kjøpesummen av din nye bruktbil.

Innbyttebil

Når du skal kjøpe ny bil kan du ofte bytte inn den gamle bilen din hos en forhandler. Da vil prisen du får for din gamle bil trekkes av den nye bilen. Kjøper du en billigere bil enn den du allerede har, betaler forhandleren mellomlegget.

Ved å selge til en forhandler blir du dessuten kvitt bilen på dagen, og oppgjøret kan tas med det samme. Dermed slipper du å bruke tid på reparasjoner, vask, polering og visning av bilen til potensielle kjøpere. Les mer om Møller Bils ordning om innbyttebil her.

Kjøp bruktbil hos Møller Bil

Møller Bil har faktisk Norges største utvalg av bruktbiler, enten du er på utkikk etter en stor eller liten bil, SUV eller stasjonsvogn, bensin, diesel, ladbar hybrid eller elektrisk. Finn en bruktbil hos din lokale forhandler i dag. Vi hjelper deg med å ordne det praktiske rundt kjøpet.

Kjøper du bruktbil hos en av våre forhandlere, vil du blant annet få:

  • Full bytterett innen 30 dager eller 1000 km
  • Garantert korrekt kilometerstand
  • 24 måneders garanti
  • Full servicehistorikk (forutsatt at bilen har fulgt Møller Bils serviceprogram)
  • Tilbud på finansiering om ønskelig.

Mitt Bilhold

Skal du kjøpe bil hos din lokale Møller Bil?

Husk å følge med på Bilhold-appen! Her vil du få en oversikt over og automatiske varsler om kommende verkstedavtaler, neste EU-kontroll og når det er på tide med en ny service. Det er også enkelt å bestille time til verksted gjennom appen.