Volkswagen Golf GTE og Audi A3 e-tron – de beste ladbare hybridene i småbilsegmentet?

Hvis du kjører mange småturer som for eksempel til og fra jobb, trening, barnehage, skole og fritidsaktiviteter, kan du kjøre tilnærmet gratis med en ladbar hybrid så lenge du har en ladestasjon hjemme.

I tillegg kan du kjøre langturer uten å være bekymret for det norske nyordet rekkeviddeangst. En ladbar hybrid som VW Golf GTE eller Audi A3 e-tron lader også batteriene til el-motoren mens den kjører på bensin.

Se hele vårt utvalg av Volkswagen Golf GTE og Audi A3 e-tron.

Selger Anders Dybvaag Lea hos Møller Bil Trondheim kan fortelle at det ofte er mange gode tilbud på nesten nye ladbare hybrider.

– Du får rett og slett vanvittig mye bil for pengene, sier han og referer til avgiftssystemet i bunnen som gir veldig fordelaktige priser.

Bygget på samme drivlinje

På spørsmål om forskjellen på en VW Golf GTE og en Audi A3 e-tron, forklarer Anders at det blir smak og behag.

– Golfen er mer sportslig, da den er en videreføring av VW Golf GTI som kom på markedet i 1976. Det røde mønstret i sportssetene er byttet ut med blått, men de sportslige kjøreegenskapene er de samme. Mens Audi A3 e-tron er mer konservativ i sitt utseende, sier han.

Anders forklarer videre at komforten er litt høyere i en Audi A3 e-tron, som har en litt annen type kjørekomfort. Den innvendige kupéen er også litt annerledes, men ellers er det småting som skiller en Audi A3e-tron fra en VW Golf GTE.

– En Golf har mer utstyr som standard. Utstyr som er ekstrautstyr i Audien, som for eksempel adaptiv cruisekontroll, sier han.

Kvinne i forsetet på en Golf GTE som trykker på innstillinger på skjermen

Kraftig motor og batteripakke

Både VW Golf GTE og Audi A3 e-tron har 204 hestekrefter til disposisjon når begge motorene jobber sammen.

– På bruktbilmarkedet er det ikke så mye forskjell på Golf og Audi. Det er mange godt utstyrte nesten nye biler. De er meget gode på langkjøring og kjempeartige å kjøre, sier han.

Ladbare hybrider har fått endel kritikk for at rekkevidden på el-motoren er lavere enn det som er opplyst fra fabrikken.

– Men på en god sommerdag kan man fint kjøre opptil fire til fire og en halv mil med en Golf GTE, litt avhengig av hvor hard du er på gassen, sier Anders.

Batteriet lades 100 prosent på rundt fire timer, så hvis du har en hjemmelader kan den alltid stå fulladet og klar til bruk om morgenen.

– Mange vanlige bensinbiler bruker også litt mer drivstoff enn det TV-reklamen sier, sier han med et smil. Og det har han jo rett i.

Høyt sikkerhetsnivå

Sikkerheten er på topp både i en VW Golf GTE og i en Audi A3 e-tron, som begge kan vise til topp score i den europeiske kollisjonstesten Euro NCAP.

– Disse bilene er blant de aller sikreste og uten tvil de beste alternativene i småbilsegmentet, avslutter Anders Dybvaag Lea.

Er du nysgjerrig på bilene? Se vårt utvalg av Volkswagen Golf GTE og Audi A3 e-tron, eller kontakt din lokale Møller Bil forhandler for en hyggelig bilprat.