Økonomiske fordeler med elbil: ID.3 er en elbil med lang rekkevidde og rask ladetid

Hvis du ser etter et godt og rimelig alternativ til fossile småbiler, bør du vurdere moderne elbiler som ID.3. Det finnes mange økonomiske fordeler med elbil, og Volkswagen har effektivt ryddet av banen alle de tidligere ulempene ved å velge elbil som familie- og bybil. Det gjør at dagens modeller er et svært godt alternativ til deg som vil spare penger på drivstoff, bompenger og andre utgifter.

Komfortnivået er også eksepsjonelt bra. Du navigerer enkelt rundt i travle bygater, samtidig som du suser av sted på motorveier med en ytelse på hele 204hk og en rekkevidde på opp til 5511 km. Du trenger derfor ikke å ha rekkeviddeangst.

Mann sitter på panseret på en Volkswagen ID.3

Fordel med elbil i urbane områder

En elbil er et rimeligere alternativ til bensin- og dieselbiler. Ikke bare koster det mindre å kjøre dem, men du får også rabatt på andre utgifter. Dermed er det en klar fordel med elbil i storbyer som Oslo, hvor små daglige utgifter fort kan ende opp som en stor månedssum. Skal du lengre av sted, kan du nyte økonomiske gevinster som halv pris på ferjebilletter.

Noen av de største økonomiske fordelene med elbil er fritak fra kjøpsavgifter som merverdiavgift. I tillegg betaler elbiler maks 50 % av det fossile kjøretøy gjør i bompenger, noe som er spesielt gunstig for deg som bor i en storby. Elbiler skal heller ikke betale mer enn maks 50 % av parkeringsavgifter.

Det er kommunene som bestemmer sluttsummen, og den nøyaktige prisen for parkering og bompenger kan derfor variere.

Dagens moderne elbil: rekkevidde og ladetid som imponerer

Hvis du ikke kjører mer enn ca. 20 km om dagen, slipper du unna med å lade ID.3 et par ganger i måneden. Takket være elbilens rekkevidde, slipper du nemlig unna med å lade den av og til. ID.3 har en imponerende rekkevidde med tanke på størrelsen, noe som gjør den til den ultimate familie-elbilen og bybilen.

Dersom du hovedsakelig kjører til og fra jobb, trening, fritidsaktiviteter og inn til sentrum noen ganger i uken, trenger du ikke å lade den mer enn en gang i uken. Den lange rekkevidden betyr at du trygt kan ta bilen med deg på lengre turer også, og du kan bruke ladetiden til å ta deg en velfortjent kaffepause underveis.

I hverdagen kan du sette den på hurtiglading når du allikevel skal utføre ærend som å handle, og bilen er klar for en ny, travel uke med småturer innen du er ferdig på butikken. Ladetiden til elbiler som ID.3 er svært rask, og du trenger kun en halvtime til å lade den opp til ca. 290 km.

En rød Volkswagen ID.3

Dagens moderne elbiler har topp komfort

Du trenger ikke å bekymre deg for å måtte gi avkall på komforten ved å gå over til moderne elbiler. Selv om du sparer penger ved å velge elbiler som ID.3, så har ikke Volkswagen spart på komforten da de utviklet den nye modellen. ID.3 har en ganske liten størrelse som er lett å manøvrere, samtidig som den har svært gode kjøreegenskaper og en imponerende utstyrsliste.

Standardutstyret inkluderer blant annet Discover Pro navigasjonssystem med 10-tommers display. Du kan også nyte godt av et fantastisk design og svært god plass i kupeen – du får enkelt plass til sportsutstyr, bakovervendt barnesete, barnevogn i bagasjerommet og bagasje de helgene du skal ut på landet.

Gode alternativer til hjemmeladingsboks

For mange er hjemmelading et godt alternativ, men for deg som ikke har den muligheten finnes det gode alternativer.

Lynlading på ladestasjonen er et godt alternativ for deg som ikke ønsker å lade bilen hjemme. I følge elbil.no sin oversikt, koster det fra 1,25 kr pr min + 3,20 kr pr kWt til 8,40 kr pr kWt. Prisen du må ut med er altså lavere enn en full tank med bensin eller diesel. Ladestasjonene drives av forskjellige selskaper og prisen kan derfor variere. Bruk gjerne oversikten for å sammenligne forskjellige tilbud i nærheten av deg.

Les mer om og bestill prøvekjøring av ID.3 her.

1 Faktisk rekkevidde avhenger av kjørestil, hastighet, bruk av komfort- og tilleggsforbrukere, utetemperatur, antall passasjerer, bagasje, felgstørrelse, tilhengervekt og topografi. Den laveste verdien omfatter også kjøring med moderat hastighet på motorvei og kjøring ved lave utetemperaturer om vinteren.