Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Oppbevaring av dekk

Er du usikker på hvor eller hvordan du skal lagre dekkene dine?


La oss ha det klart med én gang: det aller viktigste å tenke over når det kommer til oppbevaring av dekk, er sikkerhet.

Ingen ønsker å kjøpe dekk av markedets beste kvalitet, bare for å lagre dem slik at de blir skjevstilt og dermed forverrer sikkerheten til dekkene etterpå.


Derfor er det greit å sette seg inn i hvordan dekkene kan lagres best mulig. 

En annen populær løsning er å skaffe seg plass på et dekkhotell i nærheten av der du bor, for eksempel hos nærmeste Møller Bil-forhandler. Her får dekkene dine spesialbehandling med vask, kontroll og vedlikehold. Slik påser vi at sikkerheten står i høysetet før hver sesong.

For deg som likevel tenker at hjemmelagring av dekk er den beste løsningen, har vi samlet våre beste råd for oppbevaring av dekk hjemme.

Hjemmelagring? Slik oppbevarer - og vedlikeholder du dekkene hjemme

Visste du at dekkene er de delene av bilen som blir utsatt for mest slitasje? Hvordan de oppbevares kan ha stor betydning for tilstand og levetid, og du vil ha langt bedre nytte av dekk som lagres riktig enn dekk som ikke blir tatt vare på. Hos oss er reglene enkle:

  • Dekkene lagres best på felgen. Slik vil ikke dekkene miste støtte, og de beholder sin naturlige og faste form. Dekk med felgen på skal kun lagres hengende eller stablet. 
  • Dekk uten felg skal lagres stående og de bør roteres på ca. hver fjerde uke, slik at de beholder formen og ikke blir skjeve.
  • Etter hver sesong bør dekkene gjennomgå en grundig vask for å fjerne skitt, støv og salt som forverrer kvaliteten i dekket over tid. 
  • Pass på at du alltid bytter dekk til rett tid hver sesong, og sjekk at mønsteret har riktig dybde.

Andre ting det er greit å tenke over når det kommer til dekk og dekkskifte:

  • Det kan være hensiktsmessig med jevnlig vask av dekk og felger gjennom vintersesongen, slik at salt og annet smuss ikke får tid til å sette sine spor.
  • Ta kontroll av lufttrykket annenhver måned for å sørge for at dekkene ikke har for lite trykk. For lite trykk kan føre til raskere slitasje. 
  • Har du nettopp skiftet hjul på bilen, bør du kontrollere og etterstramme hjulboltene. Sørg alltid for at du kjøper nye dekk i tide, slik at du ikke setter deg selv eller andre trafikanter i fare på grunn av utslitte dekk.