Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Periodisk kjøretøykontroll

Periodisk kjøretøykontroll (PKK) eller EU-kontroll er en lovpålagt sjekk av bilen, som har til hensikt å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Det er ca. 150 kontrollpunkter som skal gjennomgås, og eventuelle feil eller mangler må utbedres før kjøretøyet kan godkjennes.

Periodisk kjøretøykontroll innen fristen

Som bileier er det ditt ansvar å få bilen EU-kontrollert og godkjent innen fristen. Derfor er det viktig å bestille time for periodisk kjøretøykontroll i god tid, i tilfelle det oppdages feil eller mangler som må utbedres. Dersom disse ikke blir rettet opp i innen fristens utløp, risikerer du bruksforbud og begjæring om avskilting. Det er opp til deg å bestemme hvor tidlig du ønsker å gjennomføre kontrollen.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

I flere faser er det nå gjort endringer i regelverket hvor vi i Møller Bil har gjort de nødvendige tilpasningene for utførelse av EU-kontroll, slik at du som kunde kan være trygg på at din bil er trafikksikker i henhold til ny forskrift.

Du får en grundig sjekk til kun kr. 1295,- hos alle våre forhandlere over hele landet.

Nye regler for kontrollfrist

Fra 8. februar 2019 innføres nye regler for periodisk kontroll som berører kontrollfristen, samt krav til kontrollør og godkjenning av kjøretøy. Tidligere har kontrollfristen blitt bestemt ut i fra siste siffer i bilens registreringsnummer. Det nye regelverket medfører at alle biler må kontrolleres innen fire år etter førstegangsregistreringen i Norge, og deretter i toårsintervaller. Kjøretøy over 7500 kg skal inn hvert år.

Den nye ordningen gjør det enklere for bileiere å bestille periodisk kjøretøykontroll.

Den nye ordningen fases inn etter hvert som kjøretøyene kommer inn på kontroll. Det er altså ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar. Som bileier kan du derfor forholde deg til den fristen du allerede har, til det gjennomføres en ny kontroll. Bilen skal deretter kontrolleres hvert annet år.

Les mer hos Statens Vegvesen: Nye regler for EU-kontroll

Strengere krav til kontrollør

Den nye forskriften stiller også strengere krav til den som skal gjennomføre EU-kontrollen. Vandel, fagbrev og obligatorisk opplæring er nå påkrevd av både kontrollører og tekniske ledere. For de som allerede jobber som kontrollører blir det en overgangsordning. Kontrolløren vil med sin faglige kompetanse ha hovedansvaret for at kontrollen gjennomføres i henhold til gjeldende regelverk, og at vurderingen foregår på objektivt grunnlag.

Utstyrskrav til utførelse av kontrollen er også endret. Hos flere av våre forhandlere har vi nå spesialtilpasset egne områder på verkstedet for utførelse av kontrollen. Fra før er vi spesialister på merkene vi forhandler, og nå er vi også spesialister på utførelse av periodisk kjøretøykontroll.

Periodisk kjøretøykontroll hos Møller Bil

Skal din Audi, Volkswagen eller ŠKODA på EU-kontroll bør du bestille time hos Møller Bil. Vi kjenner bilen din best, og reparerer eventuelle feil og mangler med mål om at du som kunde skal bli 100% fornøyd.

Ved en EU-kontroll følger vi alle retningslinjene fra Statens Vegvesen og myndighetene. Det er en omfattende og grundig kontroll av ca. 150 punkter på kjøretøyet. Dersom det oppdages feil eller mangler blir disse bedømt med et eget karaktersystem med følgende forklaring:

  • Mindre feil eller mangel som må rettes, men som ikke har betydning for om kjøretøyet kan godkjennes.
  • Større feil eller mangel som må utbedres før kjøretøyet kan godkjennes.
  • Farlig feil eller mangel som innebærer en umiddelbar fare for trafikksikkerhet eller miljø. Kjøretøyet kan ikke godkjennes før feilen utbedres, og kan innebære bruksforbud umiddelbart.

Kontrollpunktene inkluderer blant annet det elektroniske stabilitetssystemet, airbag, bremseskiver, -klosser og -bånd, lekkasjer, lykter, karosseri, hjuloppheng og mye mer.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

Oppgradering av tekniske funksjoner

Dagens moderne biler kommer gjerne med høyteknologiske funksjoner, og det er ofte behov for oppgraderinger for å optimalisere bilens ytelsesevne. Dette fanger vi opp på verkstedet, og utfører gratis på bilene vi forhandler.

Dersom tiden er inne for EU-kontroll av din Audi, Volkswagen eller ŠKODA, bør du bestille time hos Møller Bil. Vi kjenner bilene vi forhandler best, og tilbyr EU-kontroll, reparasjoner og godkjenning til gode priser. Timer for verkstedtjenester, service og periodisk kjøretøykontroll bestilles enkelt på Mitt Bilhold online eller i appen. Du kan også ta kontakt med din nærmeste forhandler direkte.

Gjennom Mitt Bilhold får du beskjed når fristen for periodisk kjøretøykontroll nærmer seg.

 

Finn din forhandler

Her kan du finne frem til din nærmeste forhandler for å få utført EU-kontroll.