Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

EU kontroll Oslo

Er det snart tid for en ny EU-kontroll?

Bestill EU-kontroll i Oslo og omegn hos din nærmeste Møller Bil forhandler - vi kjenner bilen din best. Vi gjennomfører en grundig sjekk på din ŠKODA, Audi eller Volkswagen, og følger alle retningslinjer fra Statens Vegvesen.

Det er enkelt å bestille kontroll hos oss! Bestill gjennom appen Mitt Bilhold, eller finn din nærmeste forhandler i Oslo og omegn og avtal din neste kontroll i dag.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

Nye regler for EU-kontroll

Fra 8. februar 2019 kom det nye regler som innebærer at kontrollen ikke lenger styres av siste siffer i registreringsnummeret, slik det har vært tidligere. Fra nå av må personbilen gjennom en EU-kontroll innen fire år etter førstegangsregistreringen i Norge, og deretter innen det har gått to nye år etter første EU kontroll. Kontrollen kan gjennomføres i hele perioden før fristen går ut. Overskridelse av fristen kan derimot føre til bruksforbud og begjæring om avskilting. Er du allerede kunde av en Møller Bil, vil du få beskjed i god tid i ønsket kanal før fristen går ut.

Den nye forskriften stiller også strengere krav til kontrolløren, som blant annet innebærer gjennomført obligatorisk opplæring og fagbrev. Kontrollen skal gjennomføres objektivt og etter gjeldende regelverk. Den nye forskriften stiller også strengere utstyrskrav, og derfor har Møller Bil spesialtilpasset et eget område for utførelse av kontrollen. Vi har gjort alle nødvendige tilpasninger, i tillegg til at vi har spesialutdannet teknikere som er spesialister på Volkwagen, ŠKODA og Audi.

Har du behov for en EU-kontroll i Oslo og omegn, kan din nærmeste Møller Bil forhandler utføre en trygg og objektiv kontroll for deg. I Stor-Oslo finner du oss på Slependen og Rud i Bærum, på Lilleaker, Kalbakken, Ryen, Ensjø og Etterstad i Oslo, på Ski i Follo, og på Hvam og Jessheim på Romerike. Vi sørger for at din bil er trafikksikker, og vi gjennomfører kontrollen i henhold til den nye forskriften.

Les mer: Dekkskifte Oslo

Slik gjennomfører du EU-kontroll

Er du usikker på når du skal gjennomføre din neste kontroll, kan du hente opplysninger om registreringsnummeret, understellsnummeret eller ditt personlige bilskilt på sidene til Statens Vegvesen. Her oppdateres informasjonen en gang i døgnet alle virkedager, noe som gir deg tilgang på den nyeste informasjonen registrert om bilen din.

Når du skal gjennomføre din neste EU-kontroll er opp til deg, og du kan gjøre det når som helst innenfor perioden fra forrige kontroll til neste frist. Men det er viktig at EU-kontrollen gjennomføres før fristen, da overskridelse medfører konsekvenser. Glemmer du fristen og kjører på veien etter denne datoen, anses dette som ulovlig kjøring. Det er ikke mulig å be Statens Vegvesen om utsettelse.

Dersom bilen ikke blir EU-godkjent ved kontroll, må feil og mangler rettes og godkjennes i en etterkontroll innen fristen. Har du hatt bilen din på EU-kontroll i Oslo eller omegn hos en av Møller Bils lokale forhandlere, vil våre servicemedarbeidere være behjelpelige med dette. Vi gir deg råd, og retter eventuelle feil og mangler ved behov eller om ønskelig. Husk på at bilen må være godkjent for å kunne kjøres etter fristen.

Møller Bil i Stor-Oslo kjenner bilen din best

EU-kontroll er en lovpålagt sjekk av bilen din, hvor målet er å gjøre både bil og bilpark tryggere og mer miljøvennlig. Det er ditt ansvar som bileier å sørge for at personbilen blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen. Bestill EU-kontroll i Oslo og omegn i god tid. Dette gir deg tid til å sende bilen på service innen fristen, dersom den skulle ha behov for det.

Det er enkelt å bestille time til EU-kontroll i Oslo hos Møller Bil. I Stor-Oslo finner du oss på følgende steder: Slependen og Rud i Bærum, på Lilleaker, Kalbakken, Ryen, Ensjø og Etterstad i Oslo, på Ski i Follo, og på Hvam og Jessheim på Romerike.

Bestill time med Mitt Bilhold via lenken nedenfor, eller oppsøk din nærmeste forhandler direkte. Ta gjerne kontakt med oss dersom du skulle ha spørsmål om EU-kontroll eller andre tjenester.

Les mer: Dekkhotell Oslo

Enklere bilhold

Med Mitt Bilhold er det enkelt å bestille time på verksted eller en EU-kontroll hos din lokale Møller Bil forhandler. Du får også automatiske varsler når avtaler nærmer seg, eller når det er på tide med neste service. Denne tjenesten gjør ditt bilhold litt enklere.

 

Finn din forhandler

Her kan du finne frem til din nærmeste forhandler for å få utført EU-kontroll.