Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

EU kontroll Bergen

Skal du snart ha bilen din på EU kontroll i Bergen og omegn?

Møller Bil utfører periodisk kjøretøykontroll, eller EU-kontroll, på din ŠKODA, Audi eller Volkswagen hos en av våre forhandlere nær deg. Vi kjenner bilen din best, og har servicemedarbeidere som har spesialisert seg innenfor sitt merke. Alle våre merkeverksteder bruker kun originale deler ved reparasjon, og vi utfører EU-kontroll i henhold til gjeldende regelverk.

Ser du etter et sted for EU-kontroll i Bergen i omegn? Møller Bil har en forhandler nær deg, enten du holder til i Åsane, Fana, Fyllingsdalen, Arna, Årstad eller Laksevåg. Bestill time i Mitt Bilhold-tjenesten eller kom innom din nærmeste forhandler. Hos oss vil bilen din være i trygge hender.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

Les mer: Dekkskift Bergen

Periodisk kjøretøykontroll

EU-kontroll blir på fagspråket kalt periodisk kjøretøykontroll, og forkortet med PKK. Dette er en lovpålagt sjekk som må utføres på alle personbiler. Hensikten med kontrollen er å gjøre både bil og bilpark tryggere og mer miljøvennlig. Når du eier en bil er det også ditt ansvar å sørge for at bilen til enhver tid er trygg og kjørevennlig innen neste frist for EU-kontroll. Dersom du overskrider denne fristen vil kjøringen bli ansett som ulovlig, noe som medfører konsekvenser som bruksforbud og begjær om avskilting.

I februar 2019 ble regelverket for EU-kontroll endret, noe som innebærer at kontrollen ikke lenger styres av siste siffer i registreringsnummeret. Nå må alle personbiler gjennomføre en PKK fire år etter førstegangsregistreringen i Norge, og hvert 2. år etter dette. Kontrollen kan gjennomføres i hele denne perioden mellom forrige kontroll og neste. Det er viktig at du får bilen godkjent før fristen for å unngå konsekvensene av å kjøre ulovlig. Derfor anbefaler vi at du får kontrollen utført i god tid, slik at du rekker å gjennomføre en service på eventuelle feil og mangler før en etterkontroll.

Det nye regelverket stiller også strengere krav til kontrolløren, som blant annet at kontrolløren må ha gjennomgått obligatorisk opplæring og ha fagbrev. I tillegg skal kontrollen alltid gjennomføres objektivt basert på kontrollørens kompetanse og etter gjeldende regelverk.

EU-kontroll hos Møller Bil i Bergen og omegn

Det nye regelverket stiller strengere krav til utstyr og kontrollør, og derfor har våre forhandlere i Bergen spesialtilpasset et eget område tilegnet EU-kontroll. Vi har spesialister som utfører kontrollen objektivt og i henhold til dagens regelverk. Vi utfører alltid en grundig sjekk av din bil, og sørger for at bilen din er trafikksikker og EU-godkjent.

Har du hatt bilen din på EU-kontroll i Bergen og omegn, er våre servicemedarbeidere behjelpelige med service og etterkontroll dersom det er behov for dette. Vi gir deg råd, og retter eventuelle feil og mangler ved behov eller om ønskelig. Husk på at bilen må være godkjent for å kunne kjøre den etter fristen.

Det er enkelt å bestille time til EU-kontroll i Bergen gjennom Møller Bil. Du finner oss på flere sentrale steder, som Kokstad, Åsane, Nesttun, Drotningsvik og Minde. Du kan gjøre det gjennom Mitt Bilhold via lenken nedenfor, eller du kan sjekke ut hvem som er din nærmeste forhandler for å avtale din neste time. Som kunde av Møller Bil kan du være sikker på at bilen din er i trygge hender. Er det snart på tide å foreta en ny sjekk på bilen, vil du også få en påminnelse i god tid før fristen via din foretrukne kanal når du allerede er kunde.

Les mer: Dekkhotell Bergen

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss dersom du skulle ha spørsmål om EU-kontroll eller andre tjenester.

Enklere bilhold

Med Mitt Bilhold er det enkelt å bestille time på verksted eller en EU-kontroll hos din lokale Møller Bil forhandler. Du får også automatiske varsler når avtaler nærmer seg, eller når det er på tide med neste service. Denne tjenesten gjør ditt bilhold litt enklere.

Finn din forhandler

Her kan du finne frem til din nærmeste forhandler for å få utført EU-kontroll.