Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

EU godkjenning

Har du behov for EU-godkjenning av ditt kjøretøy? Hos Møller Bil gjennomfører vi en grundig kontroll av bilen, og kan reparere eventuelle feil eller mangler. Vi kjenner merkene vi forhandler best, og tilbyr EU-godkjenning til en god pris.

Bestill tid for EU-kontroll

Her kan du bestille verkstedtime for EU-kontroll hos alle våre forhandlere.

I flere faser er det nå gjort endringer i regelverket for EU-godkjenning, og hos Møller Bil har vi gjort de nødvendige tilpasningene. Dermed kan du som kunde være trygg på at bilen din er trafikksikker i henhold til ny forskrift, etter et besøk hos oss. Skal din Audi, Volkswagen eller ŠKODA på EU-kontroll bør du bestille time hos Møller Bil. Vi kjenner bilen din best, og tilbyr kontroll, reparasjon og godkjenning hos våre forhandlere.

Nye regler for EU-godkjenning fra februar 2019

Fra 8. februar 2019 innføres nye regler for EU-godkjenning, som berører kontrollfristen, samt krav til kontrollør og godkjenning av kjøretøy. Forskriften for EU-kontroll er utarbeidet i EU, og følges tilnærmet likt i Norge.

Nye regler for kontrollfrist

Tidligere har kontrollfristen for EU-godkjenning blitt bestemt ut i fra siste siffer i registreringsnummeret. Det nye regelverket innebærer at alle biler må kontrolleres innen fire år etter førstegangsregistreringen i Norge, og deretter i toårsintervaller. Kjøretøy over 7500 kg skal inn hvert år. Den nye ordningen fases inn etter hvert som kjøretøyene kommer inn på kontroll. Det er altså ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar. Som bileier kan du forholde deg til den fristen du allerede har, til det gjennomføres en ny kontroll.

Krav om opplæring av kontrollør

Den nye forskriften stiller strengere krav til kontrollører og tekniske ledere. Tidligere var kravet rettet mot virksomheten som utførte kontrollen, men nå stilles det også krav om opplæring og personlig godkjenning av den som utfører EU-kontrollen. Vandel, fagbrev og obligatorisk opplæring er nå påkrevd av både kontrollører og tekniske ledere. For de som allerede jobber som kontrollører blir det en overgangsordning.

Strengere krav til godkjenning

EU-kontrollen er en omfattende og grundig gjennomgang av ca. 150 punkter på kjøretøyet. Kontrolløren vil med sin faglige kompetanse ha hovedansvaret for at kontrollen gjennomføres i henhold til gjeldende regelverk, og at vurderingen foregår på objektivt grunnlag. Utstyrskrav til utførelse av kontrollen er også endret, hvor man hos flere av våre forhandlere har spesialtilpasset et eget område for utførelse av kontrollen.

Oppgradering av tekniske funksjoner

Dagens moderne biler kommer ofte med høyteknologiske funksjoner, og det er ofte behov for oppgraderinger for å optimalisere bilens ytelsesevne. Dette fanger vi opp på verkstedet, og utfører gratis. Fra før er vi spesialister på merkene vi forhandler, og nå også spesialister på utførelse av periodisk kjøretøykontroll.

EU-godkjenning

Før bilen din kan bli EU-godkjent må den gjennom en såkalt EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK). Som kunde hos Møller Bil får du beskjed i god tid før fristen nærmer seg - det er nemlig ditt ansvar som eier av kjøretøyet at bilen får sin EU-godkjenning innen fristens utløp. Selve kontrollen må derfor foregå i god tid, i tilfelle det oppdages mangler og feil som må utbedres.

Les mer hos Møller: Dekk

Skal din Audi, Volkswagen eller ŠKODA på EU-kontroll bør du bestille time hos Møller Bil. Vi kjenner bilen din best, og tilbyr kontroll, reparasjon og EU-godkjenning til en god pris. Timer for verkstedtjenester, service og EU-godkjenning bestilles enkelt på Mitt Bilhold online eller i appen. Du kan også ta kontakt med din nærmeste forhandler direkte.

Finn din forhandler

Her kan du finne frem til din nærmeste forhandler for å få utført EU-kontroll.