Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Velg elbil som firmabil

Firmabil kan være en nyttig investering både for arbeidstaker og bedriften. Går valget ditt på firma-elbil er det ytterligere fordeler å hente. Dette i form av blant annet fritak for merverdiavgift for arbeidsgiver og lavere skatt for arbeidstaker enn om det velges fossilbil.

Som arbeidsgiver kan du eie eller lease firma-elbilen. Firmabilen står til fri disposisjon for arbeidstaker. Derfor er det lurt å tenke på hvilke behov de ansatte har, både i forbindelse med jobbreiser og i privat sammenheng.

Firma-elbil for alle behov

Hos oss finner du firma-elbiler som passer de fleste, enten du trenger en varebil, SUV eller en bil som også kan kombineres med familielivet. Her ser du våre utvalgte elektriske firmabiler.

VW e-Crafter el-varebil

Elbil-firmabil_e-Crafter.jpg

Audi e-tron 50

Elbil-firmabil_e-tron-50.jpg

ŠKODA ENYAQ iV

Elbil-firmabil_ENYAQ.jpg

- Varebil
- Forhjulsdrift
- Rekkevidde på opp til 159 km
- Lastevolum 10,7 m3
- Max. Tillatt nyttelast 998kg
- Mulighet for hurtiglader (CCS)
- Egner seg bra til bytransport

- SUV
- Rekkevidde på 366km
- Bagasjerom 660/1725 l
- Quattro firehjulsdrift
- Tilhengerfeste
- Opptil 80% batterikapasitet på 30 min.

- SUV/Familie
- Rekkevidde på inntil 528km
- Bagasjerom på 585 l
- Tilbys med firehjulstrekk eller bakhjulstrekk
- Seks kjøremoduser (Eco+, Eco, Komfort, Normal, Sport og Individuell)
- CCS-ladeplugg

Behov for noe litt annet? Ta en kikk på hvilke SUV-elbiler og familie-elbiler vi anbefaler akkurat nå, eller se flere arbeidsbiler fra Volkswagen Nyttekjøretøy her.

Finn din nærmeste Møller Bil og avtal prøvekjøring i dag.

De økonomiske fordelene med elbil som firmabil

En firmabil som også brukes i privat sammenheng av arbeidstaker, blir betegnet som en fordel for den ansatte. Fordelen regnes som lønnsinntekt, noe som betyr at den ansatte må betale en fordelsskatt for inntektstillegget. Arbeidsgiver må betale en korresponderende arbeidsgiveravgift. Ved valg av elbil som firmabil vil disse utgiftene være lavere enn ved fossilbil.

Fordeler for arbeidstaker

For å finne ut hvilken inntektsfordel arbeidstaker får ved bruk av firmabil, er det i utgangspunktet bilens listepris som ny som brukes som beregningsgrunnlag. Ved valg av firma-elbil får du en skattebesparelse på 40%. Skatten går ytterligere ned ved kjøp av firma-elbil som er eldre enn 3 år. Inntektsfordelen, som det skal skattes for, vil da bli beregnet ut fra kun 45% av bilens listepris som ny. Listeprisen vil igjen beregnes ut fra en viss prosentsats av dette grunnlaget igjen.

Skatten er det du betaler for å ha firmabilen. Andre kostnader som forsikring, service, trafikkavgift, reparasjoner og verditap er det vanligvis arbeidsgiver som betaler. I enkelte tilfeller vil også drivstoff dekkes av arbeidsgiver.

Fordeler for arbeidsgiver

Først og fremst er elbil fritatt både MVA, trafikkforsikringsavgift, samt omregistreringsavgift dersom valget går på bruktbil. Videre vil arbeidsgiveravgiften som må betales, bli beregnet ut fra en satt prosentsats av arbeidstakers inntektsfordel. Ved lavere inntektsfordel til lavere arbeidsgiveravgift. Avgiftssatsene fastsettes av Stortinget hvert år.

Ønsker du mer informasjon om reglene rundt skatt finner du dem på Skatteetaten sine nettsider.

Det er ikke nødvendigvis kun for de økonomiske fordelene at bedrifter velger firmabil. I vurdering av arbeidssted vil egen privat firma elbil være en stor fordel for de fleste arbeidstakere. Ikke minst har du full kontroll over firmaets profil utad. Et aspekt er den røde tråden i hvilken type bil de ansatte kjører og hvilket signal dette sender. Et annet aspekt er muligheten for foliering av firmabilen og den merkevarebyggende effekten dette gir over tid.

Bærekraftige firmabiler for miljøbevisste

Ved siden av de økonomiske fordelene du får ved valg av firma-elbil, bidrar du samtidig til et bedre miljø. I motsetning til en fossilbil vil ikke en elektrisk firmabil forurense ved varelevering, kjøring i byen eller når du tar den til hytta med familien i helgen.

Signalet det gir til potensielle arbeidssøkende hos din bedrift er viktig å merke seg. Firmabiler blir mye brukt og da er det viktig å velge en bærekraftig variant både for miljøet og for bedriftens økonomi.

Kontakt meg om firma-elbil

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker du til våre retningslinjer for personvern.