Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Hjulskift

Trenger du hjelp til hjulskift? Møller Bil er Norges ledende bilforhandlerkjede, og kan bistå med det meste innen service og vedlikehold av din bil.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.

Det er viktig at bilen er riktig skodd til enhver tid. Vi hos Møller Bil vet hvilke dekk som passer din bil best, både når det gjelder kjøreegenskaper og sikkerhet. Våre tjenester gjelder for deg som eier av Volkswagen, Audi og SKODA.

Når kan man bruke piggdekk

Ifølge Statens vegvesen er fristen for å bytte fra piggdekk til sommerdekk satt til første mandag etter 2. påskedag. Dette gjelder imidlertid ikke for de tre nordligste fylkene. Her er datoen satt til 1. mai. Når det gjelder anbefalt tidspunkt for å bytte til piggdekk, er datoen satt til 1. november - eller 15. oktober for de tre nordligste fylkene.

Disse tidsfristene er ikke bindende, og kan derfor ses på som veiledende for din bil og ditt lokalområde. Det er viktigere at bilen har tilstrekkelig veigrep, enn at fristene overholdes. Kontakt en av våre forhandlere dersom du trenger hjelp til hjulskift.

Krav til mønsterdybde

Statens vegvesen stiller videre krav til mønsterdybde på sommer- og vinterdekk. For biler under 3500 kg gjelder følgende krav:

 • Sommerdekk: Minstekrav på 1,6 mm mønsterdybde
 • Vinterdekk: Minstekrav på 3 mm mønsterdybde

Vegvesenet anbefaler at det aldri brukes sommerdekk på vinterføre, da de ikke vil gi tilstrekkelig veigrep. Som nevnt ovenfor skal dekkene ha en mønsterdybde på 3 mm etter første mandag etter påske. Utover minstekravene anbefaler NAF på sine sider at man alltid kjører med dekk med en mønsterdybde på henholdsvis 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk.

Oppbevaring av dekk

Hos Møller Bil hjelper vi deg ikke bare med hjulskift, vi tilbyr også et av landets største dekkhotell. De fleste av våre forhandlere tilbyr dekkhotell, noe som gir deg en trygg og praktisk måte å oppbevare dekkene dine på. Vinterdekk skal oppbevares mørkt for å unngå sollys, og helst svalt og luftig.

Når du leverer bilen inn til hjulskift hos Møller Bil, sørger vi for at dekkene blir demontert og montert, vasket, kontrollert og lagret. Book hjulskift og hotellopphold ved å kontakte din nærmeste forhandler, eller send inn forespørsel direkte i verkstedbookingen vår på nett.

Hjulskift - slik gjør du det

Er det på tide med et hjulskift på bilen? Du kan gjerne bytte dekk selv, og mange velger å forberede seg til ny sesong på egenhånd. Dersom du ikke er rutinert på hjulskift kan det imidlertid være greit med noen holdepunkter for hvordan du skal gå frem.

Slik skifter du hjul på riktig måte:

 • Sett bilen på et rett underlag (helst ikke løs grus).
 • Trekk til håndbremsen.
 • Bruk en god jekk, og plasser den riktig (se evt. instruksjonshefte).
 • Beveg deg aldri under en bil som kun står på jekk.
 • Løs hjulmuttere og bolter før bilen jekkes opp.
 • Kontroller mønsterdybde.
 • Plasser hjulene riktig i henhold til rulleretning (noen hjul har piler som angir retning).
 • Trekk til hjulmuttere og bolter med oppgitt moment, dette varierer fra bil til bil (ofte mellom 90-120 nm). Det anbefales å benytte en momentnøkkel eller momentstav.
 • Sjekk lufttrykket.
 • Når du har kjørt med bilen et par ganger, bør du sjekke at hjulmuttere og bolter fortsatt sitter godt.

Andre velger å få hjelp til å skifte hjul på bilen. Møller Bil kan hjelpe deg med hjulskift i forkant og etterkant av vintersesongen - raskt og profesjonelt. Ved å levere inn bilen til en anerkjent bilforhandler er du også garantert et resultat av høy kvalitet.

Møller Bil kan hjelpe deg med....

Hos Møller Bil er vi opptatt av kvalitet og effektivitet i alt vi gjør. Vi garanterer at du aldri må betale mer enn prisen vi har avtalt på forhånd, og at vi blir ferdig til avtalt tid. Uansett hvilket behov du har kan vi hjelpe deg.

Våre tjenester inkluderer:

 • Verksted og service
 • Hjulskift og dekkhotell
 • Småskadereparasjon
 • EU-kontroll
 • Bilglass
 • Skadesenter

Møller Bil er forhandlere av bilmerkene Volkswagen, Audi, SKODA og Volkswagen Nyttekjøretøy. Vi er stolte av å ha spesialutdannede og hjelpsomme fagfolk, og vi jobber kun med originale deler. Vi reparerer små og store skader, samt utfører service, EU-kontroll, ruteskift og mange andre verkstedtjenester.

Nå har vi også gjort det enda enklere å være kunde hos oss. Tjenesten Mitt Bilhold gir deg oversikt over alt du som bileier må tenke på. Du får full oversikt over bilene du eier, med tilhørende papirer og dokumenter, gjeldende tjenester og garantier. Du får også oversikt over bilens tekniske data og din personlige verkstedshistorikk. Mitt Bilhold gjør det enkelt å bestille time til hjulskift eller service. Last ned appen, så får du også automatiske varsler når det er tid for neste service.

Dette er Møller Bil

Møller Bil er Norges største bilforhandlerkjede. Vi har 42 bilforhandlere og 11 spesialiserte skadeverksteder spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være Norges ledende leverandør av bil og bilhold. Møller Bil er et datterselskap av Møller Mobility Group som er en ledende aktør i bilbransjen i Norge, Sverige og de baltiske landene.

Trenger du hjelp med hjulskift? Ta kontakt med oss på nett, eller besøk en av våre hjelpsomme forhandlere. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Geografisk oversikt

Hjulskift Oslo
Hjulskift Bergen