Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Hjulskift Oslo

Når det er tid for årets hjulskift, er det mange som ønsker profesjonell hjelp for å få jobben utført på en sikker måte. Å la erfarne fagfolk gjøre jobben for deg er tidsbesparende og trygghetsskapende. Hos Møller Bil Oslo sørger vi for sikker og trygg hjulskift, noe som innebærer at bilen din alltid er riktig skodd til enhver tid.

Les videre for å lære mer om våre tjenester, og hvordan vi kan bistå med hjulskift, dekkhotell og andre verkstedtjenester som sørger for at din bil er trygg å kjøre.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.

Viktig å tenke på når det er tid for hjulskift

Å utføre et hjulskift innebærer å bytte selve hjulet, og ikke bare dekket. Mange velger å skifte selve hjulet når det er tid for sesongskifte, slik at felgen forblir på dekket. Slik vil dekkene beholde formen i løpet av tiden de lagres (så fremt de oppbevares under optimale forhold) samt at du sparer hjulene for slitasje.

Les mer: Dekkhotell

Det kan være viktig for både kjørekomfort og drivstofføkonomi at bilen din er riktig skodd, og hvilke egenskaper du ønsker å prioritere vil også gå utover andre egenskaper hjulene eventuelt kan ha. Når du skal se etter nye dekk, er det vanlig å tenke på egenskaper som rullemotstand, støy, komfort, miljø, levetid, mønsterdybde og om dekkene skal være sesongdekk eller helårsdekk. Rullemotstand kan for eksempel ha mye å si for bilens drivstofføkonomi, og helårs- eller sesongdekk har noe å si for mønsterdybde og veigrep. Noen ønsker også at dekkene skal være mer miljøvennlig - at de trekker med seg mindre svevestøv. Dette vil også gå på bekostning av andre egenskaper, som hvor godt grep dekkene har på vinterføre. Piggfrie dekk har både lavere rullemotstand og støynivå enn piggdekk, men kan ha noe dårligere veigrep på våte veier og sørpe enn piggdekk.

Uansett dekk kan hjulskift være en krevende jobb, og mange velger derfor å overlate dette til profesjonelle. Gjelder dette deg, kan vi hos Møller Bil Oslo hjelpe deg med sesongens hjulskift. Hos oss vil du alltid være i trygge hender. Vi vet hva som egner seg best for din bil, og velger du å lagre hjulene dine ved et av våre dekkhotell får du tjenester som hjulskift inkludert.

Les mer: Hjulskift

Piggdekk i Oslo

Å vite at dekk og hjul fungerer optimalt er viktig for både komfort og sikkerhet. Bor du i Oslo-området vil også spørsmålet om du skal ha piggdekk eller piggfrie dekk dukke opp hver vinter når det er tid for hjulskift. Det er delte meninger om hvorvidt piggdekk er bedre enn piggfrie dekk, men alt i alt avhenger det av hva du som sjåfør er komfortabel med. Dessverre sliter storbyer som er preget av mange pendlere med forurensende svevestøv, resultatet av dekk som drar med seg partikler fra asfalten. Her er piggdekkene ofte de store synderne, og for noen år siden innførte Oslo piggdekkavgift i et forsøk på å redusere bruken av piggdekk. Det har også blitt innført piggdekkgebyr i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Les mer: Dekk Oslo

Men hva er "best"? Mange er villige til å betale avgiften, da piggdekk kan gi sjåføren en bedre kjørekomfort. Dekkene kan ha en større fordel på is og sørpe sammenlignet med piggfrie dekk. Dette er fordi bremsestrekningen gjerne er kortere, og piggene kan føre til bedre akselerasjon og et bedre sidegrep. Ulempen med piggdekk derimot er at de har et høyere støynivå, og at piggene vil slite ned asfalten, noe som bidrar til at små partikler blir revet opp av asfalten og resulterer i svevestøv.

Piggfrie vinterdekk kan være minst like effektive på vinterføre, forutsatt at de ikke har blitt utsatt for mye slitasje. Har de det, vil de miste essensielle egenskaper, så her gjelder det å passe på at mønsterdybden ikke er slitt ned. Piggfrie dekk kan være fordelaktige fordi de har et lavt støynivå, et redusert drivstofforbruk og de tar ikke med seg like mye svevestøv som vanlige piggdekk. Med slike dekk slipper du å betale piggdekkavgiften, som er pålagt i det øyeblikket du kjører inn i Oslo. Dette betyr også at du kan utføre hjulskift lenge før 1. november (som er den fastsatte datoen for vintersesongen). Men piggfrie dekk krever at du er trygg på deg selv som sjåfør på vinterføre, da de ikke har like gode bremseegenskaper på hard snø og glatt is som piggdekk.

Les mer: Dekkskifte Oslo

La Møller Bil Oslo hjelpe deg med årets hjulskift

Hos Møller Bil Oslo vet vi hvilke dekk som egner seg best for din bil, og som sikrer optimale kjøreegenskaper og sikkerhet. Vi gir deg nyttige råd, slik at du kan ha nytte av dine dekk i mange år fremover. Finn din nærmeste forhandler her - vi hjelper deg med hjulskift og dekkhotell over hele landet.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.