Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Hjulskift Bergen

Er det på tide med hjulskift? La Møller Bil gjøre jobben for deg. Vi sørger for grundig vask og kontroll av dekkene dine, i tillegg til riktig oppbevaring når dekkene ikke er i bruk.

Hjulskift er for mange en utfordring ved hvert sesongskifte, og flere og flere foretrekker å la andre gjøre denne jobben for dem. Ønsker du profesjonell hjelp til årets hjulskift, kan Møller Bil hjelpe deg. Vi tilbyr blant annet dekkhotell med verkstedtjenester til rimelige priser i Bergen og omegn.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.

Hjulskift i Bergen

Visste du at du kan være pliktet til å utføre hjulskift før de påkrevde datoene? Den fastsatte datoen for bytte av vinterdekk er 1. november, men dersom vinteren melder seg tidligere skal du utføre skiftet så fort som mulig for å sikre bilen godt veigrep. Bergen er kjent for sitt skiftende vær, og høsten kan bringe med seg mye underkjølt regn - spesielt lenger opp i høyden. Merker du at veiene i Bergen begynner å bli glatte, bør du få skiftet dekk allerede før 1. november for å ikke utsette deg selv eller andre trafikanter for fare.

Frist for å bytte til sommerdekk er satt til 2. påskedag. Men også her gjelder det å bruke skjønn. Våren kan være vel så lunefull som høsten, og på samme måte som man skal bytte til piggdekk når det er glatt skal man passe seg for å skifte til sommerdekk for tidlig. Frist for bytte av dekk er først og fremst veiledende. Til syvende og sist er det føreren som må vurdere om kjøretøyet har tilstrekkelig veigrep.

Behøver du noen tips og råd til hjulskift i Bergen, bør du lese videre.

Les mer: Dekkhotell

Riktig oppbevaring av dekkene er alfa og omega

Møller Bil hjelper deg ikke bare med hjulskift i Bergen, vi tilbyr også trygg og optimal oppbevaring av dekkene dine når de ikke er i bruk. Å oppbevare dekkene riktig er avgjørende for å sikre lengst mulig levetid på dekkene. Feil oppbevaring kan føre til at dekkene mister mange av sine opprinnelige egenskaper. Dessverre er det mange som glemmer hvor viktig optimal dekklagring er.

Ved å benytte deg av et av våre dekkhotell sparer du ikke bare plass i garasjen. Det stilles en rekke krav til forholdene når bildekk skal lagres for sesongen. Blant annet bør stedet hvor hjulene oppbevares være mørkt og tørt. Dekkene bør helst oppbevares hengende på veggen eller i taket. De færreste har tilgang på en slik lagringsplass hjemme - derfor anbefaler vi at du benytter deg av et dekkhotell.

Har du behov for hjelp til hjulskift i Bergen, Flesland, Kokstad og omegn, kan vi hos Møller Bil hjelpe deg med dette.

Forleng levetiden med riktig vedlikehold

Det er ikke bare riktig oppbevaring som forlenger levetiden på dekkene dine. Riktig og jevnlig vedlikehold er også avgjørende. Dekkene er nemlig de delene av bilen som får mest slitasje gjennom året. Dessverre er dekkene også de delene av bilen som folk flest overser. Husk at gode dekk er avgjørende for bilens sikkerhet og kjøreegenskaper, da de er den eneste delen av bilen som har kontakt med underlaget.

Slik tar du vare på dekkene:

  • Vask dekk og felger jevnlig
  • Kontroller lufttrykket ca. annenhver måned
  • Kontroller og eventuelt etterstram hjulboltene etter hjulskift
  • Bytt dekk til riktig tid hver vår og høst
  • Sjekk mønsterdybde og kjøp nye dekk i tide

Når du benytter deg av en av våre forhandlere, sørger vi for at dekkene får en grundig runde med vask og vedlikehold. Velg en profesjonell og helhetlig tjeneste - la Møller Bil hjelpe deg med skift og lagring av dine dekk. Du slipper å ta på deg bryet med å gjøre jobben selv, og kan være trygg på at dine dekk er oppbevart under de beste forholdene.

Krav til vinterhjul

Vinteren kan by på mange veiproblemer med skiftende vær, glatte veier og mye snø. Sørg derfor for at hjulene oppfyller kravene for å kunne kjøre optimalt på vinterføre. Eldre dekk kan for eksempel ha såpass mye slitasje at de ikke lenger er optimale for vinterbruk. Feil lagring kan også føre til at hjulene får dårligere egenskaper. Sørg for at hjulene lagres riktig. Dette kan et dekkhotell være behjelpelig med.

Disse kravene må vinterhjulene oppfylle:

  • Mønsterdybde på minimum 3 mm
  • Bruker du piggdekk skal alle dekkene ha pigger
  • Dekk som er eldre enn fem år bør sjekkes jevnlig (men dette er ikke et krav)
  • Dekk som er eldre enn ti år bør byttes ut

Har du behov for hjelp til hjulskift i Bergen og omegn? Møller Bil er en av Norges ledende bilforhandlerkjeder, og kan bistå med det meste innen service og vedlikehold av din bil.

Les mer: Dekkskift

Hjelp til hjulskift i Bergen og omegn

Hos Møller Bil sørger vi for at bilen din blir riktig skodd - trygt, raskt og enkelt. Vi vet hvilke dekk som egner seg best for din bil, som sikrer optimale kjøreegenskaper, veigrep og sikkerhet. Har du behov for hjelp til hjulskift i Bergen, Kokstad, Fana, Åsane, Flesland eller andre områder rundt Bergen, kan Møller Bil hjelpe deg.

Vi tilbyr dekkhotell, hjulskift og andre verkstedtjenester. Kontakt din nærmeste forhandler, så hjelper vi deg med resten. Du får kjøpt dekk hos alle våre forhandlere i Bergen og omegn, og vi tilbyr også et stort utvalg av originale felger til alle modellene vi fører.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.