Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Frister for bytte av dekk

Følgende frister og krav gjelder for dekkbytte og mønsterdybde.

Piggdekk til sommerdekk

I følge Statens vegvesen er fristen for å bytte fra piggdekk til sommerdekk første mandag etter 2. påskedag, med unntak for de tre nordligste fylkene hvor datoen er satt til 1. mai. Det er ingen frist for når man må bytte fra piggfrie dekk.

Piggfrie dekk anbefales derimot ikke brukt i sommerhalvåret da de har dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt.

Sommerdekk til piggdekk

1. november med unntak av Nordland, Troms og Finnmark hvor datoen er 16. oktober.
Det er ingen frist for når man må bytte til piggfrie dekk.

Generelt

Datoene er ikke absolutte og kan derfor sees på som veiledende. Det ansees som viktigere at man har et tilstrekkelig veigrep enn at datofristen overholdes. Variasjoner i vær og temperatur, lengden på vinteren og påskens plassering vil derfor til syvende og sist avgjøre når bytte av dekk bør gjennomføres.

Les mer om fristen for å bytte dekk Statens vegvesen.

 

Krav til mønsterdybde

I Norge gjelder følgende krav til mønsterdybde på sommerdekk og vinterdekk på biler under 3500 kg:

  • For sommerdekk er minstekravet til mønsterdybde 1,6 mm
  • For vinterdekk er kravet at mønsterdybden skal være minst 3 mm

Vegvesenets råd er at sommerdekk aldri bør brukes på vinterføre da en ikke vil ha tilstrekkelig veigrep. I perioden fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag (fristen for bytte av piggdekk til sommerdekk) må dekkene uansett føre ha en mønsterdybde på 3 mm.

Utover minstekravet anbefaler NAF på sine nettsider at en alltid kjører med dekk med en mønsterdybde på henholdsvis 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk.

Les mer om kravene til dekk på biler i Norge på NAF sine nettsider.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.