Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Dekkskift

På tide med dekkskift? Som bileier er du ansvarlig for at bilen er riktig utstyrt til enhver tid. Hos Møller Bil vet vi hvilke dekk som er best for din bil, både når det gjelder kjøreegenskaper og sikkerhet. Kontakt din lokale forhandler for å bestille dekkskift.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.

Nye dekk

Hvis dekket blir skadet eller mønsteret er nedslitt, bør du kjøpe nye dekk. Dekk kan for eksempel bli skadet som følge av overbelastning, støt og kutt. Det anbefales at dekkene inspiseres visuelt på jevnlig basis - ikke glem å se over reservedekket også. Merker du endringer som lufttap, uvanlig støy eller vibrasjoner under kjøring, kan det være et tegn på at et eller flere av dekkene bør skiftes.

Avhengig av hva slags bil og modell du har, finnes det mange forskjellige dekk du kan velge mellom. Valg av dekk avhenger av:

Hvilken dimensjon den enkelte bilmodell skal ha
Hva dekket skal være godkjent for når det gjelder hastighet og vekt
Hvilken tid på året dekkene skal brukes
Hva slags type kjøring du har beregnet å foreta deg

Informasjon om hvilken dimensjon du skal ha samt hastighet og vekt, finner du enten i vognkortet eller på sideveggen av eksisterende dekk. Dekk kan kjøpes hos alle våre forhandlere, og vi har et stort utvalg originale felger til våre modeller. Spør oss i Møller Bil hvilke dekk som er best for din bil, både når det gjelder kjøreegenskaper og sikkerhet.

Når skal jeg skifte dekk?

Å skifte dekk er egentlig ikke så veldig vanskelig, men det kan bli mye arbeid. De aller fleste skifter dekk to ganger i året, på høsten og på våren. Dette er reglene for når du kan bytte til sesongdekk:

1. november kan man sette på piggdekk i Sør-Norge, uansett føre.
Første mandag etter 2. påskedag skal man bytte fra piggdekk til sommerdekk.
Unntaket gjelder for Nordland, Troms og Finnmark hvor fristen er 15. oktober og 1. mai.

Piggdekk har pigger av metall i slitebanen, og egner seg godt for kjøreforhold med is og snø. I nordiske land er det vanlig å bruke piggdekk, men i mange land er faktisk denne typen dekk forbudt fordi piggene skaper mye svevestøv. Har du piggfrie vinterdekk på bilen kan du selv bestemme når du vil foreta dekkskift.

Les mer om frist for bytte av dekk.

Krav til dekk

Datoene for dekkskift er ikke absolutte, og behandles som veiledende frister. I vegtrafikkloven anses det som viktigere at man har et tilstrekkelig veigrep enn at datoene overholdes. Variasjoner i vær og temperatur, lengden på vinteren og påskens plassering vil derfor være avgjørende for når dekkskiftet gjennomføres.

I Norge skal sommerdekk ha minst 1,6 mm mønsterdybde over ¾ av slitebanens bredde og rundt hele omkretsen. Vinterdekk skal ha minimum 3 mm mønsterdybde på slitebanens mest slitte steder. Anbefalingen fra NAF er en mønsterdybden skal være på minst 3 mm og 4 mm for henholdsvis sommerdekk og vinterdekk.

Dersom man velger piggdekk skal alle bilens hjul være utstyrt med dette - det er altså ikke tillatt med dekkskift av kun to av bilens hjul.

Dekkhotell

Et dekkhotell er et sted hvor dekkene kan oppbevares når de ikke er i bruk, altså vinterdekk om sommeren og sommerdekk om vinteren. De aller fleste av Møllers forhandlere tilbyr dekkhotell. Vi utfører dekkskift, vasker og kontrollerer dekkene og oppbevarer dem trygt innendørs. Du kan booke dekkskift og hotellopphold ved å kontakte din lokale forhandler.

Geografisk oversikt

Dekkskifte Oslo
Dekkskift Bergen