Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Dekkskift Bergen

På tide med dekkskift? La Møller Bil Bergen hjelpe deg med sesongens dekkskift. På denne måten sørger vi for at du får profesjonell hjelp, slik at du kan fare på veiene med god sikkerhet. Vi tilbyr også grundig vask og kontroll av dekkene dine ved våre dekkhotell når dekkene ikke er i bruk.

Les videre for å lære mer om våre tjenester, og hvordan vi kan hjelpe deg med å ta vare på dekkene og bilen din.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.

Riktig dekkskift for Bergensværet

Frist for dekkskifte for vintersesongen i Norge er 1. november, men til syvende og sist handler det om at bilen skal ha godt veigrep. Dersom sommerdekkene ikke lenger er tilstrekkelige for føret, skal du skifte dekk allerede før den fastsatte datoen. Dette er for å sikre godt veigrep samt at dette er en sikkerhet for deg og andre trafikanter. Husk på at selv om veiene ikke er dekket med snø, kan høsten medbringe glatte veier og underkjølt regn likevel. Her gjelder det derfor å være trygg på egne kjøreegenskaper, og samtidig vurdere hvorvidt været tilsier at det er forsvarlig å benytte sommerdekk.

Les mer: Dekkskift

Det samme gjelder dekkskifte fra vinterdekk til sommerdekk. Her er den generelle regelen 2. påskedag, men dersom været ikke viser vårtegn vil det være forsvarlig å beholde vinterdekkene litt til. Fristen for å bytte dekk er veiledende, og skal vurderes av fører.

Har du behov for dekkskift i Bergen, kan Møller Bil hjelpe deg med dette. Vi utfører dekkskift og andre verkstedtjenester. Vi tilbyr også dekkhotell, noe som gir deg tilgang til våre dekkskifte- og verkstedtjenester samt optimal oppbevaring av dekkene, slik at holdbarheten forlenges.

Les mer: Hjulskift

Hvilke egenskaper skal dekkene ha?

Riktige dekk kan ha stor betydning for kjørekomfort - derfor er det viktig å vite hvilke dekk som er mest kompatible med din bil. Her må du avdekke krav til blant annet bilens topphastighet, og om du ønsker piggdekk, piggfrie dekk eller helårsdekk. Noen ønsker også at dekkene skal være miljøvennlige. Hvilke krav du velger å vektlegge, kan gå på bekostning av andre dekkegenskaper. Det vil også være stor variasjon i de diverse sesongdekkene.

Det er vanlig å se etter egenskaper som støy, levetid, mønsterdybde, komfort, og rullemotstand, hvor sistnevnte egenskap har blitt viktigere for mange med årene. Rullemotstanden varierer fra dekk til dekk, men kort fortalt forteller den deg noe om hvor mye drivstoff bilen bruker på dekkene. Dette har ofte en stor betydning for elbiler, da bedre rullemotstand potensielt sett kan øke rekkevidden. Dekk med lav rullemotstand kan gi en bedre drivstofføkonomi.

Behøver du tips og råd til hvilke dekk du bør vurdere når det er på tide med dekkskifte, kan vi hos Møller Bil Bergen bistå med dette. Vi kan bil, og vi er opptatt av at din bil er riktig skodd til enhver tid.

Dekkskifte i vintersesongen: Piggdekk eller piggfrie dekk?

Er du usikker på om du bør gå for piggdekk eller piggfrie vinterdekk ved neste dekkskifte? Piggdekk kan ha en betydelig fordel på is og sørpe sammenlignet med piggfrie dekk. Bremsestrekningen er gjerne kortere, du får bedre akselerasjon og et bedre sidegrep. På grunn av disse egenskapene er det vanlig å se at flere biler er skodd med piggdekk i kystbyer som Bergen og lenger nord. Ulempen med piggdekk er at de har et høyere støynivå, og piggene sliter ned asfalten, noe som bidrar til at små partikler blir revet opp av asfalten og skaper svevestøv. Når dekkene har pådratt seg en god del slitasje, vil pigger og mønsterdybde bli kortere og bremseegenskapene mye dårligere.

Piggfrie vinterdekk derimot kan være omtrent like effektive på vinterføre, forutsatt at de ikke har blitt utsatt for mye slitasje. Piggfrie dekk har også lavt støynivå, og de reduserer drivstofforbruket på grunn av lavere rullemotstand. I tillegg tar de ikke med seg like mye svevestøv som vanlige piggdekk.

Vi hjelper deg med dekkskift i Bergen

Har du spørsmål? Da kan vi hos Møller Bil Bergen hjelpe deg. Vi vet hvilke dekk som passer din bil best, og hvilke dekk som sikrer optimale kjøreegenskaper og sikkerhet. Du får kjøpt dekk hos alle våre forhandlere i Bergen og omegn, og vi tilbyr også et stort utvalg av originale felger til alle modellene vi fører. Vi hjelper deg med sesongens dekkskifte, og tilbyr dekkhotell hvor du får tilgang til alle våre tjenester tilknyttet dekk.

Les mer: Sikker dekklagring

Vi gir deg nyttige råd, slik at du kan ha nytte av dine dekk i mange år fremover. Finn din nærmeste forhandler her - vi hjelper deg med dekkskifte og dekkhotell over hele landet.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.