Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Dekkhotell Oslo

Ser du etter dekkhotell i Oslo? Møller Bil har dekkhotell som dekker hele Oslo Øst, blant annet på Alnabru og Bryn.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.

Derfor bør du velge dekkhotell

Når dekkene dine ikke er i bruk har de det best på dekkhotell. Korrekt oppbevaring sørger for at dekkene beholder sine sikkerhets- og kjøreegenskaper på veien. Dermed blir også dekkenes levetid forlenget. Hos Møller Bils dekkhotell utfører vi hjulskift for deg, og vasker og kontrollerer hvert enkelt dekk nøye. Dekkene og felgene oppbevares trygt og tørt innendørs.

Optimal dekklagring har mye å si for dekkenes levetid og tilstand. For at dekkene skal bevare sine egenskaper innenfor sikkerhet og kjøring er det viktig å vedlikeholde og oppbevare dem på riktig måte - dekkene er tross alt den eneste delen av bilen som er i direkte kontakt med underlaget. Dekkenes levetid avhenger også av dekktrykk, kjørestil, håndtering og korrekt montering ved dekkskift.

Feil lagring og håndtering av dekk kan føre til at de mister mange av de opprinnelige egenskapene. Dekkene bør aller helst oppbevares hengende på veggen eller i taket, på et mørkt og tørt sted. Andre gjenstander bør ikke legges på toppen av dekkene som lagres. Har du ikke en egnet lagringsplass for dekkene dine, anbefales det at du sjekker dem inn på dekkhotell. Bestill time på dekkhotell hos en av våre forhandlere i dag.

Dekkhotell i Oslo

Møller Bil har høy dekningsgrad på dekkhotell i Oslo og omegn. Ser du etter et dekkhotell i Oslo Øst? Kontakt din nærmeste forhandler:

  • Dekkhotell Alnabru
  • Dekkhotell Bryn
  • Møller Bil Etterstad
  • Møller Bil Kalbakken
  • Møller Bil Grorud

Har du behov for et dekkhotell i Oslo Vest kan du kontakte Møller Bil Oslo Vest eller Møller Bil Asker og Bærum. Klikk her for å kontakte en av våre forhandlere av dekkhotell i Oslo og omegn.

Når trengs det nye dekk?

Velholdte og korrekte dekk til bilen gir bedre trafikksikkerhet. Dekkene er de delene på bilen som får størst slitasje, fordi de smale kontaktflatene på dekkene er den eneste kontakten bilen har med veibanen.

Dekk er ferskvare og må byttes ut med alder. Hvor lenge du kan kjøre med de samme dekkene avhenger av kjørelengde og kjørestil, i tillegg til alder og vedlikehold. Dersom du kjører ca. 15 000 km. per år bør dekkene holde i omtrent tre sesonger. Hvis du kjører mindre enn dette må du følge nøye med på når dekkene slites ned til minimumsdybden. Gummien taper seg nemlig over tid. Følgende krav gjelder til mønsterdybde:

Sommerdekk

Minimum: 1,6 mm.
Anbefalt: 3 mm. grunnet fare for vannplaning.

Vinterdekk

Minimum: 3 mm.
Anbefalt: 4 mm. på biler under 3500 kg. grunnet bedre veigrep.

Benytter du deg av et av våre dekkhotell i Oslo, Oslo Øst eller andre steder kontrollerer vi dekk og felger for deg. Vi undersøker også dekk og mønsterdybde i forbindelse med service på bilen. Bestill time hos dekkhotell Bryn, dekkhotell Alnabru eller et av våre andre dekkhotell i Oslo og omegn.

Bileierens ansvar

Som bileier er det ditt ansvar å sørge for at bilen er korrekt utstyrt til enhver tid. Dersom du oppdager slitasje eller skade på dekkene, må de byttes. Tegn på at et eller flere av dekkene må skiftes kan for eksempel være:

  • Lufttap
  • Uvanlig støy
  • Vibrasjoner under kjøring
  • Plutselige endringer i dekktrykk

Dekktrykk er viktig med hensyn til kjøresikkerhet, komfort, drivstofforbruk og dekkslitasje. Skal du kjøre med mye last i bilen bør trykket økes noe. Informasjon om dette finner du i bilens instruksjonsbok. Ved normal bruk bør dekktrykket kontrolleres av og til, for eksempel annenhver måned. Dekktrykket oppgis normalt i bar, kg. eller psi (pound).

1 bar tilsvarer 1,02 kg. eller 14,29 psi.

Kjører du videre med skader på dekkene dine kan det føre til enda større skader på bilen din. Det er derfor viktig at dekkene kontrolleres på jevnlig basis. Gjør gjerne en visuell inspeksjon hver morgen før du setter deg i bilen.

Ved våre dekkhotell i Oslo, inkludert dekkhotell Alnabru og dekkhotell Bryn, inspiserer vi alle dekk og felger. Vi fjerner steiner som har satt seg fast, og vasker og spyler vekk søle, smuss og salt. Vi kan også komme med anbefalinger til hva slags dekk du bør velge til bilen. Ved våre dekkhotell blir dekkene dine montert og demontert av profesjonelle fagfolk, slik at du kan føle deg trygg på veien.

Bestill time i dag hos din nærmeste Møller Bil forhandler.