Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Dekk Oslo

Har du behov for nye dekk? Å finne riktig dekk til bilen din kan ha stor betydning for kjørekomfort, veigrep, drivstofforbruk og sikkerhet.

Befinner du deg i Oslo og har behov for nye dekk, kan du komme innom en av Møller Bils forhandlere. Vi hjelper deg med nye dekk, dekkskifte, dekkhotell og verkstedtjenester.

Bestill dekkskift

Har du ikke Mitt Bilhold? Kontakt en av våre forhandlere direkte. Finn din nærmeste Møller Bil-forhandler her.

Gode dekk er viktig

Å vite hvilke dekk som er riktige for bilen din, beror på hva dine ønsker og behov er. Dekkene må blant annet tåle bilens topphastighet, men her vil det være stor variasjon fra produsent til produsent. Dersom du har spesielle behov eller krav til dekkene dine, som for eksempel at de skal være miljøvennlige, kan dette gå på bekostning av andre egenskaper. Videre er det stor variasjon i egenskapene til vinter-, sommer- og helårsdekk, og også her kan foretrukne egenskaper gå utover andre egenskaper.

Når du ser etter dekk som er riktige for deg som sjåfør og din bil, er det vanlig å se etter egenskaper som:

 • Rullemotstand: Rullemotstanden kan blant annet påvirke drivstoffkostnadene
 • Støy
 • Komfort
 • Miljø
 • Levetid
 • Mønsterdybde: Her er det stor variasjon mellom vinter- og sommerdekk
 • Helårsdekk eller sesongdekk

Rullemotstand har blitt mer og mer viktig for folk flest, og da spesielt for elbil-eiere som ønsker lengst mulig rekkevidde. Rullemotstanden varierer fra dekk til dekk, og forskjellen fra et dekk til et annet kan være stor. Dekk med lav rullemotstand er ideelt for deg som pendler langt og ønsker en forbedret drivstofføkonomi.

Les mer: Dekkskift Oslo

Piggdekk eller piggfrie dekk i Oslo?

Bor du i områder hvor antall pendlere er mange, vil dekkene ha innvirkning på hvor mye svevestøv du er med på å produsere samt andre miljøfaktorer. Oslo gjeninnførte for noen år tilbake piggdekkavgift med et ønske om å redusere nettopp dette. For mange bileiere I Oslo dukker derfor dette spørsmålet opp når vinteren nærmer seg: Piggdekk eller piggfrie dekk?

Piggdekk kan ha en betydelig fordel på is og sørpe sammenlignet med piggfrie dekk. Bremsestrekningen er gjerne kortere, du får bedre akselerasjon og et bedre sidegrep. På grunn av disse egenskapene vil vi se mye mer av piggdekk i kystbyer og lenger nord. Ulempen med piggdekk derimot er at de har et høyere støynivå, og piggene sliter ned asfalten, noe som bidrar til at små partikler blir revet opp av asfalten og skaper svevestøv. Når dekkene har pådratt seg en god del slitasje, vil pigger og mønsterdybde bli kortere og bremseegenskapene mye dårligere.

Piggfrie vinterdekk kan være like effektive på vinterføre, forutsatt at de ikke har blitt utsatt for mye slitasje. Piggfrie dekk har også lavt støynivå, reduserer drivstofforbruket, samt at de ikke tar med seg like mye svevestøv som vanlige piggdekk. Med slike dekk slipper du å betale piggdekkavgiften, som er pålagt i det øyeblikket du kjører inn i Oslo. Dette betyr også at du kan skifte til vinterdekk lenge før 1. november. Men piggfrie dekk krever at du er trygg på deg selv som sjåfør på vinterføre, da de ikke har like gode bremseegenskaper på hard snø og glatt is som piggdekk.

Les mer: Hjulskift

Vedlikehold av dekkene dine

Mange velger dekk på grunn av foretrukne egenskaper, men glemmer at vedlikehold også har noe å si for hvor lenge egenskapene varer. For at dekkene skal beholde egenskapene sine over lengre tid, behøver de å vedlikeholdes med jevne mellomrom. Dette er spesielt viktig før de skal lagres for sesongen. Før lagring bør du derfor:

 • Kontrollere at dekkene ikke har blitt utsatt for skader som kutt og rifter.
 • Gi dekkene dekkpleie.
 • Justere lufttrykket: Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk. Du finner veiledning på innsiden av bensinlokket, på innsiden av dørstolpen eller i bilens håndbok. For høyt lufttrykk kan føre til dårligere kjørekomfort og retningsstabilitet samt ujevn slitasje. For lavt lufttrykk kan blant annet gå utover sikkerheten.
 • Vaske dekkene grundig.

Les mer: Dekkhotell

Vi hjelper deg med dekk i Oslo og omegn

Har du spørsmål knyttet til dekk? Vi vet hvilke dekk som egner seg best for din bil, og som sikrer optimale kjøreegenskaper og sikkerhet. Du får kjøpt dekk hos alle våre forhandlere i Drammen og omegn, og vi tilbyr også et stort utvalg av originale felger til alle modellene vi fører.

Behøver du råd og tips til vedlikehold og valg av dekk? Vi gir deg nyttige råd, slik at du kan ha nytte av dine dekk i mange år fremover. Finn din nærmeste forhandler her - vi hjelper deg med dekkskifte og dekkhotell over hele landet. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.