Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler.

Sprekk i frontrute

En sprekk i frontruten kan være en smal sak å reparere, eller en mer omfattende jobb som krever at hele ruten må byttes. Last opp bilder av skaden i Skadetakst Online i Mitt Bilhold og motta et uforpliktende pristilbud fra ønsket verksted.

Bestill skadereparasjon

Her kan du få taksert skade og bestilt time til bilglasskader, bulker, riper i lakken, samt større karosseriskader.

Skader fra steinsprut

En steinsprutskade trenger ikke å være problematisk å reparere, og så lenge du har kasko eller delkasko koster det deg heller ingenting ekstra. For at det skal være mulig å reparere skaden, er det viktig at du kjører bilen til verkstedet så fort skaden har oppstått. Den samme ruten kan faktisk repareres både to og tre ganger for steinsprutskade.

Hvis du derimot har fått en sprekk i frontruten og lar den være, kan det føre til at problemet vokser - bokstavelig talt. Skaden vil da bli større, og du risikerer at ruta sprekker. En større sprekk i frontrute kan ikke alltid repareres, noe som betyr at hele frontruten må skiftes.

Les mer: Bilglass

Sprekk i frontrute reduserer sikkerhet og ytelse

En sprekk i frontruten reduserer sikkerheten på mange forskjellige måter. Det sitter flere viktige egenskaper i nettopp frontruten, og hvis den blir skadet er det flere konsekvenser enn du kanskje er klar over:

  • Sikt: Sikten reduseres og dermed også sikkerheten.
  • Sikkerhet: Frontruten er utformet for å gi støtte til kollisjonsputene når de blåser seg opp. Dette fungerer ikke optimalt hvis ruten er skadet.
  • Ytelse: En original frontrute bidrar til bedre ytelse og effekt, ved å holde ute fartsvind og minimere risting ved kjøring.
  • Stabilitet: Frontruten er en bærende del av bilens konstruksjon, og hindrer karosseriet i å bli deformert ved et sammenstøt.

Bestill reparasjon av din rute online

Registrer skaden din i Mitt Bilhold så slipper du å kjøre til verkstedet på forhånd.

Selv en liten steinsprutskade kan påvirke bilens viktige egenskaper. Har du kasko eller delkasko koster det deg ingenting ekstra å reparere skader fra steinsprut, og det er derfor ingen grunn til å vente med dette.

Dersom hele ruten må skiftes betaler du samme egenandel, uansett hvilket verksted du benytter deg av. Det er med andre ord ikke dyrere å velge Møller Bil framfor et frittstående bilverksted.

Les også: EU-kontroll hos Møller Bil

Skadetakst Online

For kunder av Møller Bil er det ikke nødvendig å komme på befaring i forkant av en verkstedtime. Med tjenesten Skadetakst Online er det enkelt å registrere skaden, laste opp bilder og motta et uforpliktende pristilbud. Slik fungerer det:

  • Last opp fire bilder av frontruten
  • Motta beskrivelse av jobben som må gjøres og pristilbud
  • Bestill time direkte hos ditt foretrukne verksted

Våre forhandlere hjelper deg med originale deler og kvalitetsprodukter. Dersom det ikke er mulig å få fikset skaden uten å skifte rute, må teknologien som er knyttet til frontruten kalibreres på nytt. Dette kan for eksempel være et kamera. Våre forhandlere bruker kun originalt kalibreringsutstyr fra produsenten til denne jobben, slik at vi kan være sikre på at alt fungerer som det skal.

Kom til Møller Bil for å reparere sprekk i frontrute

En sprekk i frontruten fikses enkelt og raskt hos ditt nærmeste Møller Bil-verksted. Er det snakk om en ukomplisert steinsprutskade, tar det normalt sett bare noen timer.

Dersom frontruten må skiftes og teknologien må kalibreres, tar det noe lengre tid. Dette avhenger av hva som må kalibreres. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har flere spørsmål knyttet til dette.

Det er risikabelt å vente med å utbedre sprekk i frontrute - bestill time direkte i Mitt Bilhold allerede nå!

Digital verkstedbestilling

Med Digital verkstedbestilling får du alt en bileier trenger å tenke på i én tjeneste. Logg på i nettleseren eller last ned appen.